Loputkin tiedot ja viralliset kuvat Lumia 1020 -mallista vuosivat

17
Teemu Laitila

Loputkin tiedot ja viralliset kuvat Lumia 1020 -mallista vuosivat
Jos Nokialla oli vielä jotain takataskussa Lumia 1020 -puhelimen torstaista julkaisua varten, WPCentralin uutisen jälkeen suurempia yllätyksiä tuskin enää nähdään. Sivusto on julkaissut viralliset pressikuvat sekä puhelimen ja kameran tarkat speksit.

Laitteen ulkoasu oli jo tiedossa aiemmin, mutta virallisessa pressikuvassa esiintyy nyt keltainen malli mustan ja valkoisen seurana.

Tuorein vuoto tarkentaa kameran ominaisuuksia vielä joiltain osin. Käytännössä Lumia 1020 yhdistää vanhemman 808 PureView -puhelimen ison kennon sekä viime vuonna Lumia 920 -mallissa esitellyn optisen kuvanvakaimen samaan pakettiin. Kuvausvaloina toimivat Xenon- ja LED-salamat. Linssin aukon koko on f/2.2, minkä pitäisi optiseen kuvanvakaimeen yhdistettynä tuottaa teräviä kuvia myös hämärässä ilman kummankaan salamavalon käyttämistä. Toisaalta tehokas Xenon-salama pysäyttää liikkeen, jos pitkälle valotukselle ei ole aikaa.Kuten aiemmista vuotokuvista on nähty, kennon tarkkuus on 41 megapikseliä, josta WPCentralin mukaan tehokkaaseen käyttöön saadaan 32 megapikseliä 16:9 kuvasuhteella. Täyden resoluution kuvan lisäksi laite tallentaa samalla viiden megapikselin kuvan, jossa yksittäiset "superpikselit" muodostetaan ylinäytteistämällä seitsemän pikselin tiedot yhteen pikseliin. Laitteella voidaan kuvata myös 38 megapikselin kuvia 4:3 kuvasuhteella.

Kameralaitteiston käyttämiseksi Nokia on kehittänyt oman Pro Camera -sovelluksen, joka antaa kuvaajalle mahdollisuuden säätää manuaalisesti kameran asetuksia kuten ISO-arvoa, valotusaikaa, tarkennusta ja valkotasapainoa.

Itse puhelimen ominaisuudet eivät juuri tarjoa yllätyksiä. Laitteisto on paljolti sama kuin muissa huippu-Lumioissa sillä erotuksella, että Lumia 1020 sisältää kaksi gigatavua muistia. Tallennustilaa on 32 gigatavua (ei muistikorttipaikkaa), laitteessa on FM-radio, NFC-yhteydet, tuki langattomalle lataukselle erillisellä kuorella sekä Amber-päivityksen myötä saapunut flip to silence -ominaisuus eli äänten mykistäminen kun puhelin käännetään näyttö alaspäin.

WPCentral kertoo, että Lumia 1020 saapuu Yhdysvalloissa AT&T-operaattorin valikoimaan vielä heinäkuun aikana. Suomen lanseerauksen aikataulu sekä laitteen hinnoittelu jäävät vielä nähtäväksi.

Aiemmat tiedot ovat jo paljastaneet, että Nokia aikoo esitellä laitteelle myös lisäkuoren, jolla puhelin saa muun muassa jalustaliitännän.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
349 € Gigantti
349 € Power

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentit (17)

Taeco
Taeco

2

"käyttöön saadaan 32 pikseliä" Aika vähän :D

"Linssin suurin aukon koko on f/2.2" Antaa olettaa, että aukon kokoa pystyisi säätämään, kuten järkkäreissä. Näin ei kuitenkaan käsittääkseni ole(?) Eli onko tuo "suurin" turha sana tuolla välissä? :D

Vastaa
squi
squi

3

@2, molemmat hyviä huomioita. Lisäsin puuttuvan mega-sanan ja tosiaan tuo "suurin" antaa ehkä väärän kuvan, korjasin sitäkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jorma1265 (vahvistamaton)

4

ihan vitun ruma tommonen törkee pyöree kohouma tossa keskellä, miks ei voi olla samanlainen kun 808:ssa? Paljon hienompi

Vastaa
Taeco
Taeco

5

En löytänyt netistä ainakaan vielä seuraavia tietoja:
- Mitat
- Paino
- Korkein videokuvan laatu (Full HD varmaan edelleen)
- Videokuvan korkein kuvataajuus (edelleen 30fps, vai vihdoin slow-mo mahdollisuus?)
- Etukameran laatu (Sama, kuin L920:ssä?)
- Lyhyin tarkennusetäisyys
- Akun kapasiteetti (ja kesto)
Jos joku tietää, niin kertokaa ihmeessä:) Kerään tietoja tänne: http://www.puhelinvertailu.com/keskuste...-ostamassa.128/

Vastaa
spukke
spukke

7

Veikkaisin hinnaksi jotain 700 euron kieppeillä... Ite tykkään enempi tämän mallin pyöreästä keskellä olevasta kamerasta.. Kai.. heh..

Vastaa
Taeco
Taeco

8

@6 Kiitos
@7 Veroton jälleenmyyntihinta $602 eli n. 468€. Siihen verot päälle ja saadaan 580€. Tähän Suomilisä päälle, ja saadaan n. 600€. Jos hinta on tätä korkeampi, niin kannattaa hetki odottaa, niin eiköhän se sinne 595€ vajoa.

Vastaa
Raidhaad
Raidhaad

11

@5
Mistä olet kaivanut prossun tiedot? Toki on hyvin mahdollista, että samalla prossulla mennään koska se on toiminut ihan hyvin tähänkin asti ja on varmasti vanhana prossuna hyvin saatavilla ja halpa.. :)

Vastaa
Taeco
Taeco

12

@11 Olin näkeväni jollain sivulla maininnan huhuista, joiden mukaan siinä olisi sama prosessori. Osittain perustin sen myös omaan arviooni: tässä ei voi vielä olla GDR3-päivitystä, joten neliytimisen prosessorin mahdollisuus on suljettu pois. S4 on käsittääkseni paras WP:n tukema prosessori. En usko kellotaajuuden kasvavan pääosin saman rakenteen takia ja koska L925:ssa oli myös sama kellotaajuus; mutta ainahan se voi olla mahdollista. Puhelin on high-end, joten huonompikaan tuskin tulee kysymykseen - varsinkaan RAMin kasvaessa se ei kävisi järkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eeloppiähfällä @ (vahvistamaton)

15

olisi kiva tietää paino,että painaako alle vai 184grammaa!. Vai jopa n.200grammaa!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.