Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensivaikutelma Lumia 1020:sta: Koko yllätti ja kamera vakuutti

41
Teemu Laitila

Ensivaikutelma Lumia 1020:sta: Koko yllätti ja kamera vakuutti
Osallistuin eilen Nokian pääkonttorilla Espoossa järjestettyyn tapahtumaan, jossa Nokia tarjosi suomalaislehdistölle mahdollisuuden päästä vilkaisemaan New Yorkissa julkaistua Lumia 1020 -puhelinta. Kaiken kaikkiaan laite oli positiivinen yllätys, monellakin osa-alueella.

Itse julkaisu ei enää tarjonnut ainakaan laitteen ominaisuuksien puolesta suuria yllätyksiä, sillä Lumia 1020 ehdittiin vuotaa melko kokonaisvaltaisesti. Esitys New Yorkissa oli kuitenkin mielenkiintoinen, sillä monista muista valmistajista poiketen, Nokia ei turvautunut ennalta tehtyihin videoklippeihin laitteen ominaisuuksia esitellessään. Sen sijaan puhelimen kameraa demottiin lavalla aidoissa tilanteissa, jotka ainakin omasta mielestäni ovat uskottavampi tapa ja kertovat luottamuksesta omaan tuotteeseen.

Esityksessä keskityttiin lähes vain ja ainoastaan kameraan. Muutama minuutti käytettiin kuvausohjelmien sekä jo vanhan tutun City Lens -sovelluksen esittelyyn, mutta puhelimen muut rautaominaisuudet kuten näyttö, resoluutio, prosessori ja vastaavat jätettiin täysin huomiotta. Päätös on ymmärrettävä sillä, Lumia 1020 on kameraa lukuun ottamatta käytännössä sama laite kuin jo kymmenen kuukautta sitten julkaistu ensimmäinen Windows Phone 8 -laite Lumia 920.Kamerassa riittikin kerrottavaa ja demottavaa. Koko jättimäisellä sensorilla varustetun puhelinkameran konsepti ei sekään ole täysin uusi, sillä perusperiaatteiltaan Lumia 1020 on kuin Symbian-pohjainen 808 PureView (jopa puhelimen About-sivulla sen mallinimeksi kerrotaan Nokia 909). Ison sensorin avulla voidaan joko zoomata kuvaa ja myös videota häviöttömästi tai koostaa pienempiä ja laadukkaampia kuvia, joissa on hyödynnetty koko sensorin informaatiota kohinan vähentämiseksi ja tarkkuuden parantamiseksi.

Lumia 1020 sisältää 41 megapikselin sensorin, joka tallentaa kuvia 34 megapikselin (16:9) tai 38 megapikselin (4:3) sekä myös ylinäytteistystä hyödyntäen viiden megapikselin tarkkuudella. Ylinäytteistyksessä kaikkiaan seitsemän pikselin informaatio kootaan yhdeksi "superpikseliksi", mikä tekee kuvista kohinattomia ja tarkkoja. Videokuvaa voi zoomata kuusinkertaiseksi 720p-resoluutiolla ilman, että pikseleitä hukkuu kuten perinteisessä digitaalisessa zoomissa.

Vaikka henkisesti Lumia 1020 on 808:n seuraaja, Nokia on joutunut käytännössä rakentamaan koko laitteiston uusiksi Lumia-versiota varten. Kennon kokoa on jouduttu pienentämään kuvanvakaimen lisäämisen vuoksi, mutta menetettyä valovoimaa kompensoidaan uudella herkemmällä takaa valottuvalla sensorilla (BSI). Myös OIS:n eli optisen kuvanvakaimen moottorit on suunniteltu uudestaan, mikä esimerkiksi parantaa jatkuvan automaattisen tarkennuksen nopeutta videota kuvatessa.

Kameramoduuli sisältää yhteensä kuusi linssiä, joista ylimmäinen on lasia. F-arvo on 2.2.Jotta alan parhaasta ja edistyksellisimmästä kamerasta saadaan kaikki irti, Nokia on joutunut korvamaan Windows Phonen kamerasovelluksen omalla Nokia Pro Cam -softallaan. Se tuo käyttäjän ulottuville kaikki tarpeelliset säädöt erittäin näppärässä paketissa. Tarjolla on valkotasapaino, manuaalinen tarkennus (makrosta äärettömään), ISO (enintään 4000), valotusaika (neljään sekuntiin saakka) sekä valotuksen korjaus.


Säätimien tuloksen näkee kätevästi suoraan laitteen ruudulta ja esimerkiksi manuaalisella tarkennuksella saa aikaan tuloksia, joista muilla puhelimilla voidaan vain haaveilla. Puhelin pystyy kameramoduulin kokoon nähden erittäin kapeaan syvyysterävyyteen, jota ei yleensä nähdä puhelimilla otetuissa kuvissa. Taitavan kuvaajan käsissä Pro Cam -sovellus tuottaa erittäin hyvää jälkeä, mutta jos haluaa keskittyä vain sisältöön, myös automaattiasetukset ovat tarjolla. Lisäksi laitteista löytyy Nokian Smart Cam kaikkine eri kuvaustiloineen kuten Cinemagraphit ja erilaiset sarjakuvaukset.

Mielenkiintoinen tekninen yksityiskohta on kameran tuottaman informaation käsittelypaikka. Lumia 1020 ei itse asiassa sisällä erillistä signaalinkäsittelypiiriä kameraa varten kuten 808, vaan kaikki prosessointi tapahtuu sen MSM8960 järjestelmäpiirissä. Kuten Anandtechin Brian Klug toteaa, Qualcommin piiri ei virallisesti tue kuin 20 megapikselin kuvia, joten Nokia on joutunut (ilmeisesti Qualcommin avustuksella) tekemään mittavan operaation piirin kuvausominaisuuksien uudelleenkirjoittamisessa. Suuriresoluutioisiin kuviin liittyy ilmeisesti myös Lumia 1020:n kahden gigatavun RAM-muisti, joka on suurin tähän mennessä Windows Phone -laitteissa nähty muistimäärä.

Lumia 1020:n kamera on kaiken kaikkiaan äärimmäisen vaikuttava insinöörityön näyte, josta muut valmistajat vasta haaveilevat. Toinen yllättävä asia liittyy laitteen desingiin. Kaikkien vuotokuvien jälkeen laitteesta jäi päällimmäiseksi kysymys, voiko sitä pitää edelleen puhelimena vai tekeekö selkäpuolen möykky siitä jo pokkarikameran? Epäilykset hälvenivät tehokkaasti kun laitteen sai ensi kertaa käsiinsä.


Puhelin on itse asiassa ohuempi kuin tankiksi haukuttu Lumia 920 ja kameramoduuli salamoineen työntyy ulos kuoresta huomattavasti vähemmän, mitä kuvien perusteella voisi olettaa. Lumia 1020 ei ole ehkä ohuin (tai välttämättä kauneinkaan, makuasioita), mutta se ei missään tapauksessa ole liian paksu puhelimeksi. Ominaisuuksien puolesta sen ainut potentiaalinen kilpailija on Samsungin Galaxy S4 Zoom, joka on kuitenkin selkeästi isompi ja vähemmän taskukelpoinen kuin Lumia 1020.

Jos Lumia 1020:a haluaa kuitenkin käyttää kuten kameraa, Nokia tarjoaa lisälaitteena (noin 80 dollarin hintaan) erillistä kuorta, joka tekee puhelimesta enemmän kameran muotoisen yhden käden kuvausta helpottamaan. Kuori tuo mukanaan myös 1020 mAh lisäakun, kaksivaiheisen laukaisunappulan sekä standardin jalustakiinnikkeen. Tarjolla on lisäksi toinen lisäkuori, jolla puhelimeen saa langattoman latauksen.


Vuorokausi julkaisun jälkeen Lumia 1020 vaikuttaisi saaneen tekniikkalehdistöltä pääosin erittäin positiivisia arvioita, mikä ei ikävä kyllä takaa vielä laitteelle massamenestystä ja sitä myöten pelastusta Nokialle. Onneksi Nokia ei tällä kertaa itse aktiivisesti pyri sabotoimaan laitteen myyntiä panttaamalla sitä kuukausia julkaisun jälkeen, vaan Yhdysvalloissa myynti alkaa jo heinäkuussa. Suomalaiset joutuvat odottamaan myynnin aloitusta todennäköisesti enintään syyskuun loppuun saakka. Myynnin aloitusajankohdan lisäksi Nokia jätti kertomatta Lumia 1020:n tulevan hinnan, joka todennäköisesti asettuu 600 ja 700 euron välille (Yhdysvalloissa myyntihinta on 649 dollaria).

Vaikka Lumia 1020:n kamera on ilman epäilyksen häivää paras älypuhelinkamera tähän mennessä, sen myynti ei onnistu pelkällä teknisten speksien luettelolla. Nokian on saatava kasaan markkinointikampanja, joka kertoo konkreettisesti mitä kaikkea kamera mahdollistaa kilpailijoihin verrattuna. Silti sekään ei välttämättä vielä riitä, sillä moni käyttää puhelinta pääasiassa muihin asioihin kuin kuvaukseen. Siinä kohdassa esimerkiksi laitteen Windows Phone -käyttöjärjestelmä sekä vanhahtavat sisuskalut saattavat muodostua esteeksi. Onneksi Microsoft on viime aikoina vaikuttanut päättäväiseltä käyttöjärjestelmän ominaisuuksien tuomisessa kilpailijoidensa tasolle ja myös tärkeä sovellusekosysteemi paranee pikkuhiljaa.Alla Anandtechin New Yorkissa kuvaama video, jossa Nokian Juha Alakarhu esittelee kameraa ja selostaa sen teknisiä ominaisuuksia (englanniksi).Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (41)

Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

2

Ei ole samsungilla muuta uutisoitavaa kuin tulosvaroitus niin ei siitä voi joka päivä kirjoittaa, koska antero loukkaantuu siitä. mutta poistun kyllä samsungvertailusta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Gulakki (vahvistamaton)

3

RAM muistia on tuplat 920:een verrattuna eli 2 gigaa joten rautapuolellakin on muutoksia.

Vastaa
peex
peex

6

En kyllä ymmärrä tätä kamerahössötystä puhelimissa. Tuo minun 200 euron powershot sx260hs ottaa varmasti parempia kuvia.

Tuolla 700 eurolla saisi jo hyvän puhelimen ja hyvän pokkari kameran.

Vastaa
perhana
perhana

7

@1
Niin olisiko näiden Nokian julkaisujen uutisoinnin lisäksi pitänyt myös uutisoida siitä tytön jalan pahasti polttaneesta SGS 3:sta, ja Samsungin puhelintuotannon supistamisesta odotettua huonomman menekin vuoksi...?

@6
Ja kun sen 200 euron pokkarin lisäksi otat taskuun jonkin 400 euron Galaxyn, löytyy sinulta keskivertopokkari ja mitäänsanomaton keskivertopuhelin... Lumia 1020 taas antaa mahdollisuuden valita hyvän puhelimen jossa mukana tulee keskivertopokkarin päihittävä kamera samassa paketissa.

Vastaa
dRD
dRD

8

@6: Varmaan ottaakin, mutta itse en ainakaan kuskaa läheskään aina pokkaria -- järkkäristä puhumattakaan -- mukana. Kännykkä taas on yhtä usein mukana kuin esim. munuaiset, joten kuvia otetaan sillä mikä on mukana. Ja näin parin lapsen isänä kuvia tulee otettua eri tilanteista, odottamatta, aika useinkin. Joten tottakai, jos markkinoilla on kännykkä, jolla saa SELKEÄSTI parempaa laatua kuin millään muulla kännykällä, valitsen sellaisen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

9

@ "perhana":

"Lumia 1020 taas antaa mahdollisuuden valita hyvän puhelimen jossa mukana tulee keskivertopokkarin päihittävä kamera samassa paketissa."

Vaikka Lumia 1020:n kameran kuvanlaatu onkin luultavasti tällä hetkellä matkapuhelimien paras, ei kuitenkaan kannata sortua sen kuvanlaadun liioitteluunkaan. Vaikka on jossain määrin epäselvää, minkä tasoinen taskukamera luetaan keskivertopokkariksi, niin voinee kuitenkin turvallisesti sanoa, että sellaisen kuvanlaatu on edelleen selvästi 1020:aa edellä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

"Silti sekään ei välttämättä vielä riitä, sillä moni käyttää puhelinta pääasiassa muihin asioihin kuin kuvaukseen. Siinä kohdassa esimerkiksi laitteen Windows Phone -käyttöjärjestelmä sekä vanhahtavat sisuskalut saattavat muodostua esteeksi."

Vanhahtavat sisuskalut? Mitä vanhaa on kahdessa gigassa RAMmia ja 1,5 GHz:n tuplaydin prosessorissa?

WP:n ymmärrän olevan joillekin kynnyskysymys. Tuonkin maininta mitään perustelematta antaa ymmärtää, että joku ylinen fakta olisi, että WP:stä tai nyky Lumioista ei olisi "muihin puhelimen käyttötarkoituksiin".

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

12

@6 & @10

:)

Hienosti haettu Sefriolilta. En ymmärrä asiaan perehtymättömien suunnatonta dissausta. Sitä näkee nykyään enemmän puhelimissa kuin muutama vuosi takaperin autoissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dude @ (vahvistamaton)

13

Nokia Lumia 1020 mallin paras asia on kamera,MUTTA..."kokonaisuuden tappaa" WP8 käyttöjärjestelmä ja sen rajoitteet (muokattavuus,sovelluksien määrä,...!!) (vs. Android)!!. =(
Jää siis ostamatta!!. ;(
Odottelen seuraavaa Samsung Galaxy S5 mallia,jos olisi jo nykyistä mallia kilpailukykyisempi muun muassa kameran osalta.Tai sitten Samsung Galaxy camera 2 mallia pelkäksi kameraksi. ;)

Vastaa
coreyz
coreyz

14

Jotkut ne vaan jaksaa murjottaa google kuplassa. Ne jotka mököttää kun Nokia ei Android matkaan mennyt, niin miksi olisi? Se alue on täysin Samsungin hallinnassa. Jotkut pienet räpiköi vanavedessä. Mikä tekisi Nokiasta sen parempaa jos olisi Android käyttiksenä? Yksi tusina brändeistä Samsungin vetämillä markkinoilla. Kaikki muut tekee persnettoa Android markkinoilla paitsi Samsung.

Mutta asiaan.
Tuo Lumia 1020 kamera olisi kyllä hieno, mutta aika hinnakas koska ei noita kuvia tule päivittäin napsittua. Täytyy odotella vuoden verran josko se hinta olisi puolittunut. Nähtäväksi jää. Yllätyin kyllä että ne ovat saaneet tuon puhelimen ohuemmaksi kuin 920.

Vastaa
peex
peex

15

@10 Yksi studiossa otettu kuva kertoo tietysti koko totuuden :)

@12 En minä mitään dissaa. Ihmetyttää vaan, että miksi keskitytään näin vahvasti vain jonkun kameran kehittämiseen ja mainostetaan "kamera sitä kamera tätä". Oma mielipiteeni on se, että casual kuvat puhelimella ja oikeat kuvat oikealla kameralla.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

@15
Et dissaa, mutta et pidä minään yritystä yhdistää mainitsemasi kaksi käyttötarkoitusta?
Kuten tässäkin jutussa on mainittu, sinun ihmetystäsi varten ;), tässä julkistuksessa keskityttiin kameraan, koska se on se uutuus tällä kertaa. Niin muutkin tekee! Vai oletko nähnyt viiden vuoden sisään julkistuksen, jossa olis demottu soittamista tai viestien lähettämistä? :)

Nokia valitsi erottautumisen polukseen. Siihen pyritään erilaisella järjestelmällä, parhailla kameroilla ja kuvausohjelmilla sekä navigaatiolla ja virtuaalinäkymillä. Hyväksyt tai et, niin se nyt on.

Vastaa
Calileon
Calileon

17

Kun katsotaan rautapuolta ja verrataan esim. androidia ja wp:tä niin ne eivät ole suoraan verrannollisia. Android ja java vaativat paljon enemmän potkua toimiakseen jouhevasti. Wp ja html5 ovat huomattavasti kevyempiä. Edulliset/halvat Android puhelimet lagaavat hävyttömän paljon ja sitä kyllä tekevät kalliimmatkin. Android on kasvanut sellaiseksi jättiläiseksi ettei halvalla saa toimivaa. Googlen pitäisi tehdä Androidista myös "lite" -versio halvoille luureille tai vaihtoehtoisesti valmistajien pitäisi käyttää halvoissa luureissa riisuttua "vanillaa". WP:llä taas käyttiksen pyörityksessä ei eroa oli kyseessä sitten Lumia 520 tai Lumia 920. Mulla oli aiemmin Samsung Galaxy S, aikanaan lippulaiva joka ei käytännössä ikinä toiminut täysin ongelmitta. Nyt käytössä ollut puolisen vuotta Lumia 920 joka ei KERTAAKAAN ole jumittanut, tiltannut tai muutenkaan aiheuttanut ongelmia. En ole "Nokia-fani" enkä "WP-fani" mutta valmis luopumaan monista Androidin hyvistä puolista luotettavuuden ja sulavan toiminnan vuoksi.

Vastaa
Jeva
Jeva

18

@17
Aika kujalla olet jos vertaat Galaxy S:ää ja Lumia 920:stä :D
Olihan alkupään Lumioissakin aikanaan jäätyilyä ja kaatuilua, aivan kuin aikanaan noissa alkupään androideissakin, oli sitten kyseessä lippulaivamalli tai budjettimalli.
Ei sillä, oikeassa olet siinä että antero vaatii jouhevaan toimintaansa huomattavasti enemmän tehoa kuin WP.

Vastaa
Calileon
Calileon

19

Samsung Galaxy S EI TODELLAKAAN OLE ALKUPÄÄN ANDROID samaan tapaan kuin Lumiat olivat alkupään WP:tä. Galaxy S käytti alkujaan Android 2.1:stä joka oli neljäs kehitysversio. Ekat lumiat käyttivät WP 7:aa joka oli se ensimmäinen WP. Tätä ennen oli Windows Mobile joka oli pohjalla olevaa CE:tä lukuunottamatta täysin eri järjestelmä. Lumia 920 käyttää periaatteessa kolmatta (7 -> 7.5 -> 8) mutta kuitenkin periaatteessa ensimmäistä, koska 8 on eri kernelille rakennettu kuin 7. En laske mukaan 7.8:aa koska se on versio jossa 7:an kernelille on lisätty osa 8:n ominaisuuksista.

Galaxyssa 2.2 päivitys vain huononsi tilannetta kuten myös 2.3. Viimeisin mitä puhelmeen latasin oli roottauksen jälkeen asennettu asennettu custom 4.1 joka toimi hieman paremmin.

Androidin etu on suurempi valikoima tuettua rautaa, mutta se on kuitenkin myös heikkous kun vain osa raudasta kykenee ongelmitta pyörittämään järjestelmää. Wp tukee pienempää määrää esim. prossuja, mutta niitä kaikkia se tukee sulavasti. Lieneekö järjestelmä optimoitu aina heikointa tuettua prossua varten ja ylimääräiset tehot kalliimmissa käytetään sitten juuri esim. antamaan potkua vaikka järeälle kameralle?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kysynvaan @ (vahvistamaton)

21

Katsotaan eteenpäin ja ihmetellään pian,että miksi vain Nokia on ainut WP8 puhelimien valmistaja (yksinoikeudet jne...)!!.
Miksi Nokia ei kasvata markkinaosuuttaan,vaan "polkee myynnin kehityksessä paikoillaan"???. ;/

Vastaa
Calileon
Calileon

22

Myynninkehitys polkee paikallaan? Mihin perustat tuon väitteen?
Q4 2011 = 0,6 miljoonaa Lumiaa
Q1 2012 = 2 miljoonaa Lumiaa
Q2 2012 = 4 miljoonaa Lumiaa
Q3 2012 = 2,9 miljoonaa Lumiaa
Q4 2012 = 4,4 miljoonaa Lumiaa
Q1 2013 = 5,6 miljoonaa Lumiaa
Q2 2013 = 7,1 miljoonaa Lumiaa (Nokian arvio)

Mikä muu puhelinvalmistaja tekee neljänneksillä yli 25 % kasvuja?
Samalla kasvuvauhdilla päästäisiin Q3 8,9 miljoonaa, Q4 11,1 ja vuoden 2014 ensimmäinen neljännes 13,9 miljoonaa. Tässäkin vaiheessa ollaan vielä isoja jäljessä mutta tämän vuoden lopussa olisi Nokia jo kannattava (arvio 10 miljoonaa Lumiaa neljänneksessä tekisi älypuhelinmyynnin kannattavaksi) eikä pyörisi tappiolla.

Vastaa
Calileon
Calileon

23

Niin ja muuten ei ole ainoa valmistaja, tosin toistaiseksi ainoa joka tekee useampaa mallia. Htc ja Samsung, molemmilla yksi malli. Huaweilta tulossa ja Intialainen Micromax (25 % osuus Intian matkapuhelinmarkkinoista) tekemässä myös. Eihän Androidillakaan alussa ollut mukana muistaakseni kuin LG, HTC ja Motorola.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

Mistä näitä "kysynvaan" otuksia aina nousee? Huudellaan jotain, mutta jätetään perustelut sikseen ja usein kommenteista puuttuu myös se punainenlankakin...

Nokian myyntimäärät olikin jo edellä esillä. Mitä tulee markkinaosuuteen, niin monilla markkinoilla WP:n osuus kasvaa koko ajan. Venäjällä esim. iPhone on jo jäämässä taakse. Tekemistä Nokialla ja WP:llä riittää ja paljon, mutta se kuuluu peliin.

Vastaa
samfin
samfin

25

Ei itsekkään jaksa ymmärtää miksi tätä myydään älypuhelimena... Suunilleen kaikki mitä kuulen tai luen liittyy kameraan. Kaikki muu on toissijaista. Eikö parempi kategoria olisi pokkari missä puhelin ominaisuudet? Itsellä 920 ja varsin tyytyväinen PUHELIMENA muutamaa rajoitetta lukuunottamatta.

Vastaa
samfin
samfin

26

...niin ja sitäkään en oikein ymmärrä mitä ihmeellistä esim. anroidin muokattavuudessa on, ertä se on paljon parempi? Edellinen puhelin oli anroid ja ihan samanlailla tuli käytettyä kuin esim. WP. Painelet niitä shortcutteja ja käytät ohjelmaa niistä. Veikkaan että olen enemmistö kuka puhelinta käyttää juurikin näin, kun ei jaksa enään sen kanssa säätää...

Vastaa
Michelola
Michelola

27

Normikäyttäjälle siitä androidin avoimuudesta ei ole mitään hyötyä. Mutta se on android-fanien ainoa valttikortti niin se pitää aina käyttää. Kukaan niistä ei oikeasti osaa jotain linuxin kerneliä alkaa muokkaamaan ja kääntämään. Mutta pitää sillä siti aina lesota

Vastaa
ThaGh0stED
ThaGh0stED

28

@7
Lumia hyvä puhelin? missä vaiheessa afterdawnista on tullut vitsinurkkaus. Lumia on kyllä puhelin mihin en itse koskisi pitkällä tikullakaan, mitään hyvää ei oo kokemusta tai kuullut niistä. Kamera on ainoa miten niillä pärjää mutta sekin hyvin heikkoa

Vastaa
Michelola
Michelola

31

hieno nähdä kuinka vielä vuosi sitten pohjamudissa ryöminyt nokia on nousemassa hyvää vauhtia ylös (+110% noussut pörssissä vuoden aikana = lumian takia). Lumia on mahtava brändi ja kilpailee jo hyvin iphonen kanssa maailmanlaajuisesta hittipuhelimen asemasta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

32

@25, samfin,

Nyt en ymmärrä. Sulla on L920 ja et ymmärrä miksi L1020 on älypuhelin?! 1020 on 920 vieläkin paremmalla kameralla. 920 on älypuhelin. Että laske siitä. ;) Ihme porukkaa nykypäivänä, kun ei omia hoksottimia enää tän vertaa pystytä käyttään.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

33

@28
Kerro nyt taas vitsinurkkauksen iloksi, että miksi olet tota mieltä.
Oletko kokeillut itse WP8 puhelimia? Ja jotta saat edes kuulla "mitään hyvää" niistä, pidä silmäs auki. Tässä tulee: Lumia 920 on paras puhelin mitä mulla on ollut tai mitä olen kokeillut, juoheva, toimiva, järjestelmällinen, siisti, näyttää hyvältä niin sisältä kuin ulkoa...
Käyttötarkoituksia on monia, eikä mikään täytä kaikkien tarpeita. Minä en pidä iOS:stä enkä Androidista, siksi siirryin Maemosta WP:hen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kysynnytvaan @ (vahvistamaton)

34

@33
Käyttötarkoituksia on monia, eikä mikään täytä kaikkien tarpeita.

Minä en pidä iOS:stä enkä Androidista, siksi siirryin Maemosta WP:hen.
Miksi itse olet tätä mieltä?.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

35

@34
Sanoin että en pidä kahdesta muusta. Siksi, noin lyhyesti. On hieman eri ilmoittaa, että jostakin ei ole mihinkään tms. ilman perusteluita. Noin lähtökohtaisesti siis.

Mutta kun kysyit, niin iOS:stä en pidä koska se on 100% ikoniviidakkoa. Eikä ikoneissa ole jokusten numeroita hienompaa älyä. Tämä on hieman jo muuttunut, mutta edelleen iOS:n käyttöliittymä on sama kuin alkuperäisessä iPhonessa. En tykkää.

Androidista mulla on vähiten kokemusta, mutta jotenkin se ei vain ole koskaan houkutellut edes. Olen jokusia räpläillyt ja näyttää ne jokusissa mainoskuvissa hienoilta, mutta perus ongelma niissäkin minulle on vahva ikoniviidakko. Toki widgettejä saa, mutta ne on päälle liimattuja.

Siitä huolimatta, että pidän eniten WP:stä, olen sen verran fiksu, että en tule tänne aukomaan, että se ja se ei ole edes älypuhelin tai sillä ja sillä ei tee mitään. En koska kaikki kolme järjestelmää ovat älypuhelinjärjestelmiä ja kaikki pystyy lopulta samoihin juttuihin 99% käyttäjistä.

Vastaa
samfin
samfin

36

@OJ_Ghost

Jos lukisit uudelleen mitä kirjoitin niin ehkä menisi perille mitä ajoin takaa. Ei sinunkaan viestistäsi paista mitään muuta läpi kuin KAMERA.

Tarkoitin siis, että nokia on myynyt puhelimiaan (oma mielikuva) täysin kamerallansa ja kaikki muu puhelimessa on jäänyt ns. varjoon.

En siis vähätellyt puhelinta yhtään, koska aikaisemmin sanoinkin, että tykkään WP8:sta, mutta kun kamera sitä, kamera tätä ja ei muuta enimmäkseen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

37

Samfin,
ihan rauhassa vaan. ;)

"Ei itsekkään jaksa ymmärtää miksi tätä myydään älypuhelimena..."
Miten tämä pitäisi ymmärtää? Miksei WP8 puhelinta myytäisi älypuhelimena. Sitähän se on.
Miksikö se julkaistiin lähes pelkästään puhumalla kamerasta? Koska siinä on ylivertainen, täysin muista (pois lukien tietenkin 808) poikkeava tekniikka jne. Kaikki muuhan on samaa kuin 920, 925, 928... Miksi esitellä uudestaan jo esiteltyjä ominaisuuksia?

Minusta Nokia on myynyt Lumioita erilaisella käyttöliittymällä, navigoinnilla, virtuualinäkymillä ja kyllä myös kameroilla. Totta kai kameroilla, kun Nokian kamerat ovat parhaat.

Vastaa
samfin
samfin

38

Rauhassa ollaan.. :)

Tiedän, että se on älypuhelin, mutta sitä vain markkinoidaan kamerana, eikä niinkään puhelimena.

Sen takia kannattaisi käydä hiukan puhelin puoltakin läpi mahdollisten uusien ostajien takia. Ei uudet potenttiaaliset wp8 ostajat ole kiinnostunut mitä aikaisemmissa on ollut vaan juurikn tässä yksilössä. Olis se sitten melkein samaa kuin vanhassa.

Niin ja nokian kamera on nyt ollut jokusen vuoden jo niin ylivertaista, että sitä edelleenkin jaksetaan markkinoida kameran voimalla aina vain parempana ja patempana.

Ilmeisesti kuulun vain vähemmistöön jota oikeasti kiinnostaa käyttöliittymä eikä kamera ensijijaisesti ja kuinka sulavasti se toimii?

Mutta se siitä. Toivottavasti pointtini tuli selville mitä hain takaa. :)

Vastaa
Calileon
Calileon

39

@38 Ei varmaan keskitytty nyt niihin muihin ominaisuuksiin kun on käytännössä samat kuin 920, 925 ja 928:ssa. Tässä se uusi juttu oli tuo kamera. Muiden asioiden läpi käynti tuossa esittelyssä olis ollut saman toistamista.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

40

Samfin,
Hyvä, nyt selkis. :)
En ole kattonut, mutta eiköhän Nokian nettisivuilta joku esittely löydy muistakin ominaisuuksista. Toisaalta 1020 ei ole lainkaan uusien ns. perusasiakkaiden hankkimista varten, heille on 920 ja 925. 1020 on valokuvauksesta kiinnostuneille ja muutenkin eräänlainen spesiaali tuote omien kykyjen näyttämiseen.

Olet oikeassa, että ehkä jotkut asiaa tuntemattomat ihmettelevät, että onko se puhelin vai kamera, mutta luulen silti, että aika äkkiä se heillekin selviää, jos tuote kameran takia kiinnostaa. Ja eikö se ole juuri oikea tapa myydä tämänkaltaista tuotetta? Jos taas kamera ei kiinnosta, niin tuskin kauppoja tulee, koska kamera maksaa extraa ja näkyy kyhmynä puhelimessa...

Vastaa
ThaGh0stED
ThaGh0stED

41

Ja taas nokia yrittää mainostaa puhelintaan "super" kameralla. Näitä on nähty, ei oo vakuuttanu. MUTTA, nokia kyllä loistaa kameralla muihin valmistajiin nähden, mutta siihen niiden hyvät puolet ainaskin omassa käytössä jäävätkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja