Nokian uutuuspuhelimen kameraohjelma tulee myös Lumia 920:lle ja 925:lle

14
Manu Pitkänen

Nokian uutuuspuhelimen kameraohjelma tulee myös Lumia 920:lle ja 925:lle
Lumia 1020:n Pro Camera -kameraohjelma tulee myös muille Pureview-Lumioille, kuten Lumia 920-, 925- ja 928-älypuhelimille. Ohjelman avulla voi Lumia 1020:ssa säätää hyvin laajasti eri kuvausasetuksia, kuten manuaalista tarkennusta, valkotasapainoa, valotusaikaa, valotusarvoa ja ISOa.

Pro Camera tulee edellä mainituille 900-sarjan Lumioille myöhemmin ja sen asentaminen vaatii Amber-päivityksellä varustetun alustan. Ohjelmiston julkaisun aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Alla olevassa Engadgetin videossa esitellään miten Pro Cameraa käytetään ja mihin se kykenee Lumia 1020:lla.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 40
299 € Power
357 € Bigbox
383 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 389 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Xiaomi Redmi 12 – hinta laskenut -18%

Xiaomi Redmi 12
129 € Bigbox
152 € Proshop
159 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Kommentit (14)

veeman07
veeman07

2

Täyttää todella hyvältä! Ei voi kun nostaa hattua Nokialle. Alkaa muut kännykkäkamerat näyttää viime vuosituhannen laitteilta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
perse112 (vahvistamaton)

3

siis mitä nää kaikki lumian versiot on ja koska ne on kaupan hyllyllä? Kauhee hype ja mainostus kokoajan uusista lumioista mutta on se nyt saatana kun yksikään ei ole vielä myytävänä. Tekisi mieli ostaa 920 mutta en tiedä viitsiikö jos huomena tulee parempi

Vastaa
Axefield
Axefield

4

Vastaavat toiminnot voi jo nyt hommata Lumioihin ProShot-sovelluksella. Maksaa pari euroa. Ja 4 sekunnin suljinajassa eimolisi mitään järkeä ilman vakainta, joten sitä on ainakin ProShotissa rajoitettu muiden kuin 920:n kohdalla raudan takia.

Vastaa
Taeco
Taeco

5

@3
L925 ei ole vielä Suomessa, eikä sitä kananta myöskään ostaa, kun/jos se tylee. Se maksaa sen 600€ ja ainoa ero 920:een on vähän parempi optiikka ja neljäsosan kevyempi paino.

L920 julkaisusta on jo 8 kuukautta ja sitä on saaunt kaupoista 7 kuukauden ajan. Olisit ostanut sen silloin, kun se tuli kauppoihin, jos et tahdo, että seuraava Lumia on jo nurkan takana. Jos taas ei ole pakko olla uusinta ja parasta, säästä vähän ja osta vanhempi L920 nyt - sen hinta on enää kaksi kolannesta siitä, mitä se oli ennen. L1020 on luonnollisesti paljon kalliimpi, kuin mitä L920 on nyt.

L928 ei myydä Suomessa nyt eikä tulevaisuudessa: se on jenkkien variantti 920:stä.

Jos et halua ostaa laitetta, koska "myöhemmin" julkaistaan parempi, et pysty ikinä ostamaan mitään.

----

Anyway, on topic: Todella hyviä uutisia. Tuskin maltan odottaa:)

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

7

Näyttää hyvältä, todellisuuden oloinen video Engadgetilta! Luulen tarvitsevani juuri tämänlaista kamera-puhelinta... jää arveluttamaan riittääkö ne 32GB muistia, nehän ei ole kuitenkaan koskaan täysin käytettävissä! Pitänee odottaa jonkun aikaa että heti ostaneet voivat kertoa mielipiteitään. :D

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

@7
WP taitaa ottaa jonkun 2 GB itsessään muistaakseni. Ja Skydrivestä saa lisä tilaa sekä tietenkin voi siirtää pois puhelimesta. Itsellä ollut L920 7kk ja ei mitään ongelmaa näköpiirissä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

Tämä uutinen on loistojuttu. Taas Nokia pitää huolta asiakkaistaan. :p ;)
Otan tämän vastaan erittäin tyytyväisenä L920-käyttäjänä.

@1
Ehkä Nokia on linjannut, että vain kärkipään laitteille tämä.
Johonkinhan se raja on laitettava. Jos tulisi L820:lle, joku kysyisi, että miksei L720 jne...

Vastaa
Calileon
Calileon

10

@3 Samalla logiikalla ei kannata ostaa iPhone 5:sta koska 5S on tulossa eikä sitäkään kannata koska tulee myöhemmin iPhone 6. Eikä Galaxy S4 kannata ostaa kun tulee vitonen. Omaa harkintaa voi käyttää. Itse ostan puhelimen silloin kun markkinoille tulee puhelin joka kiinnostaa tarpeeksi paljon enemmän kuin se, jonka jo omistan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jorski22 (vahvistamaton)

11

@10 ei ole sama logiikka, iphone 6 tulee ehkä joskus, mutta noi nokian versiot on jo julkistettu, ja sanotaan että tulee "lähitulevaisuudessa" mutta kukaan ei tiedä onko se huomena vai kahden kk päästä, se vituttaa

Vastaa
Calileon
Calileon

12

Karrikoitu esimerkki. Aina on uusia tulossa. Pitää vaan päättää mikä on puhelin joka itselle sopii. Tietysti on niitä jotka haluaa aina sitä uusinta ja kalleinta. Kuten veljeni (Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy S2, Galaxy S3 ja nyt heti kun saataville tuli, Galaxy S4). Itse tulee otettua puhelin aina kytkynä ja kun luuri on kokonaan maksettu, katsellaan pikkuhiljaa uutta tilalle. Sitten kun sopiva tulee niin tilaukseen menee. Nykyään siis Lumia 920 jonka kanssa vaihtoehtona oli HTC One. Samsungia en edes harkinnut enään (edellinen luuri oli Galaxy S) koska ei oikein design miellytä eikä niiden "innovaatiotkaan". Uudistuminen pitää olla muutakin kuin nopeampi prossu, enemmän muistia ja isompi näyttö. On sampoissa muutakin vissiin tullut mutta ei niin merkittävää että saisi ostamaan, minä kun en osta puhelinta vain siksi että se on uusin, kallein ja suosituin. Design, sulava toiminta ja ominaisuudet menee edelle. Lumiassa painoi design, kestävyys, sulava käyttöjärjestelmä (tosin appseja vähemmän, mutta kaikki löytyy mitä tarvitsen), kamera, ilmainen navigointi offline kartoilla, HERE Citylens, langaton lataus ja äänenlaatu videonauhoitteissa. HTC One olisi ollut kyllä paremman näköinen mutta tässä ominaisuudet meni designin ohi...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

Riita poikki. :) Puhutte eri asioista. ;)

@10
Esimerkkisi toimii, jos ei malta ostaa puhelinta edes heti kohta julkistuksen/markkinoille tulon jälkeen.

Jahkailun esim. juuri nyr L920-925-1020 välillä ymmärtää, koska niistä vanhin on saatavilla, keskimmäinen ehkä tulossa kohta ja uusin vasta syys-lokakuussa ilmeisesti. Toisaalta kaikki ovat hiukan erilaisia.

@11
Ei siitä kannata vitt**ntua, asialle ei voo mitään ja niin markkinat toimii. En tiedä onko 925 edes tulossa Suomeen. Mutta sitä ei puolla kuin paino ja hoikkuus. Jos langatonlataus kiinnostaa, ota 920. Jos et halu maksaa 1020 kamerasta, ota 920.

Vastaa
BeforeDusk
BeforeDusk

14

Sitä vartenhan tämä netti on että sieltä löytyy näistä asioista tietoa. Kts.esim Nokian nettisivut tai gsmarena.com. 925:sta on Nokian sivuilla suomenkielinen kuvaus joten eiköhän se ole tulossa myyntiin meilläkin. 925:sta ja 1020:sta on julkaistu yksityiskohtaisia testikokemuksia mm. Gsmarenassa. Eiköhän tämä peli ole ihan selvä: 1020 on niille joille kuvausominaisuudet ovat tärkeitä ja joita iPhoneen verrattava hinta ei pelota, ja se tullee myyntiin syksyllä. 925 on niille joille tärkeämpää on kompakti muotoilu ja halvempi hinta, ja luuri lienee saatavissa hieman ennen 1020:sta. Voitaneen pitää varmana että iPhone 5S ja 6 tulevat myyntiin joskus (en ole kiinnostunut ajattelemaan, milloin) ja mikäli vanha trendi jatkuu ovat käytännössä sama tuote kuin aikaisemmat joillain uusilla silmänkääntötempuilla varustettuina:)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.