Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vuotanut esittelyvideo paljastaa Moto X:n ominaisuuksia

10
Manu Pitkänen

Vuotanut esittelyvideo paljastaa Moto X:n ominaisuuksia
Googlen hallituksen puheenjohtajan korvalla nähdyn Moto X -älypuhelimen ominaisuuksia on paljastunut verkkoon vuotaneen teleoperaattori Rogersin esittelyvideon kautta.

Motorola siirtyi Googlen omistukseen vuonna 2011 ilmoitetun Googorola-kaupan myötä. Google on uusinut Motorolan logoa ja aikoo panostaa varsin reippaasti uuden puhelimen markkinointiin. Moto X valmistetaan Yhdysvalloissa.
Esittelyvideon mukaan Moto X:stä löytyy jatkuvasti avoinna oleva mikrofoni, jonka ansiosta puhelimen voi laittaa tekemään tehtäviä koskettamatta sitä lainkaan. Tapahtumailmoitukset ilmestyvät puhelimen näytölle, vaikka laite olisi lepotilassa. Kamerasovelluksen saa auki ravisuttamalla puhelinta ja kuvien ottaminen onnistuu koskettamalla jotakin kohtaa näytöstä.

Moto X tulee myyntiin kanadalaisen Rogersin kautta elokuussa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

tataka
tataka

1

jos jonkun mielestä on huonoa että virallisesti mikrofoni on kokoajan auki, pikku vinkki, jos sulla on puhelin kaikkea voidaan kuunnella, kuvata yms. ja sen takia wikileaks yms laittavat kännyt yms elektroniikan pois läheltään, koska niitä voidaan koska vain kuunella.

vaikken ole foliohattu niin kyllä Orwell oli optimisti ikävä kyllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

2

En tiedä olenko ainoa, mutta mielestäni todella tylsä esittely. Ostohalut eivät kyllä värähtäneetkään.

Nainen tietokoneella ja kysyy säätä puhelimelta...

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Huoh tuo kameran käynnistys-liike.. Ei varmaan lennä käsistä vaikka pienessä tuiterissa. Vaikka se estetiikkaa pilaakin niin olen ehdottomasti sen kannalla että laitetaan kameranäppäin erikseen.

Tuo ilmoitusjuttu missä näkyy vissiinkin puhelut, viestit, vähäinen lataus jne on ihan hyvä idea, mutta onko se siis tietyn väliajoin tuleva häivähdys? Vanhemmissa Nokioissa (ja Samsungeissa?) ollut pieni ilmoitusvalo on toimiva ratkaisu. Sen voisin ottaa nykyiseen luuriini kyllä mieluusti.

Tuo ääniohjaus on edelleen ainakin minun mielestäni puhelimessa turha ja epäkäytännöllinen. Olin samaa mieltä kun se oli jossain ikivanhassa Nokialaisessani, olin sitä mieltä kun Siri toi sen suuren maailman tietoisuuteen ja olen edelleen. On vaan todella tyhmän näköistä puhua puhelimelle että tee tätä ja tee tuota. Plus lisänä vielä vaikea kielemme. Ehkä täydellisesti toimiva ääniohjaus voisi helpoittaa esim. viestien kirjoitusta, mutta vielä on haaveena.

Vastaa
tataka
tataka

4

googlen puheohjaus toimii suomeksi ihan hyvin mutta ei niin hyvin että sitä huvittaisi käyttää. älykellossa tai älylaseissa voisikin olla hyödyllinen jos vain omaa äidinkieltä tukee kunnolla. suomalaisten englannin kielen puhe ei ole kauhean ymmärrettävää heh.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
RutgerHauer (vahvistamaton)

5

Taskerillä voi ohjelmoida puhelimen avaamaan appsejä eleillä. Google Now on aikas hyödytön Suomessa vielä. MotoX ei vain oikein nabbaa.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

6

Olenpa kerrankin harvinaisen yhtä mieltä jonkun eli Kuveerty:n kanssa.

Ainakin SGS4:ään on saatu tuo ilmoitus-LED taas mukaan ja vielä paranneltu sitä Nokian ajoilta. Se näkyy jyvin ja vie vähän sähköä. Tosin jos näyttökin on LED-näyttö (eikä vain LED-taustavalaistu LCD), niin voihan jotain osaa näytöstäkin käyttää samalla lailla merkki-LEDinä.

Puhelimen toimintojen käyttö taas väkisin keksityillä ravistetuilla sun muilla tavoilla ei oikein innosta. Nappi kyljessä on paljon helpompi ja varmempi tapa.

Ja puhelimelle juttelu, jotta sen saisi tekemään jotain - paitsi että se näyttää ja tuntuu itsestä erittäin hölmöltä, ei myöskään kovin kiva esim. töissä tai bussissa, jos koko ajan jonkun ääni kailottaa "käynnisty", "next song" tai "soita vaimolle". Vielä kun jo muutenkin saat kuunnella noita jonniinjoutavia puhelinkeskusteluja. Ja siinäpä on yksityistä kirjoittelua, jos sanelet vaikka tekstiviestiä ääneen. Ei siinä mitään, voi noita olla lisänä, mutta hyvin vaikea uskoa, että puheentunnistus olisi äkkiä saatu sille tasolle, että sitä olisi mitenkään mukava käyttää.

Vastaa
Jakele
Jakele

8

...eiköhän sitä kännyyn kailottamista vois käyttää esim autolla ajaessa ihan hyödyksikin... Olis kaiketi turvallisenpaakin kuin pienen ruudun viekä pienenpien kuvakkakkeiden tai numeroiden tökkiminen ajaessa...
Eli ei puheohjauskaan ihan kaikissa paikoissa, mutt joissain kyllä... You know

Vastaa
yussef
yussef

10

Itseäni lähinnä arveluttaa näiden uudistuksien käytännöllisyys.
Esim. tuo, että kamerasovelluksen saa auki luuria ravistamalla ja kuvan ottaminen onnistuu koskettamalla mitä tahansa kohtaa näytöstä.
Voin kuvitella, kuinka kamerasovellus alkaa aukeilemaan kesken pelin tai kun kirjoitan viestiä mummolle tai kuinka kamera räpsii kuvia kun yritän säätää zoomia tai muita kuvausasetuksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja