Bluetooth 4.0 -tuki tulossa Lumioihin, lisälaitteita luvassa?

17
Teemu Laitila

Bluetooth 4.0 -tuki tulossa Lumioihin, lisälaitteita luvassa?
Nokia on tuomassa Windows Phone 8 -järjestelmällä varustettuihin Lumia-puhelimiin Bluetooth 4.0 -tuen Amber-päivityksen myötä, The Verge kertoo omiin lähteisiinsä vedoten.

Bluetooth 4.0 sisältää tuen virtapihille Bluetooth Low Energy -tekniikalle, joka on hyödyllinen erilaisten pienten lisälaitteiden liittämiseen. The Vergen mukaan Nokia suunnittelee uusien lisälaitteiden julkaisua lähiaikoina. Lisälaitteet hyödyntäisivät Nokian Here-paikkatietopalveluita.

Tuki olisi saapumassa ilmeisesti lähes koko tuoreemmalle Lumia-sarjalle aina halvimmasta Lumia 520 -mallista alkaen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (17)

Henry1979
Henry1979

1

mitenköhän on bluetooth rSAP:n laita tulevassa päivityksessä??? Ois kiva saada nykyajan älypuhelin niinkin yksinkertaiseen käyttöön kuin auton handsfree systeemiin liitettyä :( Kivikautisillia nokialaisillakin onnistuu, mutta ei lippulaiva puhelimella prkl

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

@1 Jep, WP8:sta on jäänyt pois ihmeellisiä ominaisuuksia, joita sitten löytyy niin WP7:sta kuin myös Symbianista ja Meegosta.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

3

Mites hyvin yleensäkin muuten nykyään luurit toimii autovalmistajien omien bt-järjestelmien kanssa? Kaverin pari vuotta vanhassa Skoda Superbissa koitettiin tuossa talvella niin lopputulemana Android (HTC Sensation) ei tullut millään tavalla juttuun järjestelmän kanssa, samoin kävi Symbianin (E7) kanssa, mutta WP (Lumia 900) vastoin kaikkia odotuksia löytyi bluetoothilla niin että järjestelmä tunnisti sen. Mutta siihen se sitten jäikin, mitään toimintoja ei pystynyt sillä tekemään eli ihan yhtä tyhjän kanssa kuin muutkin. iPhonea ei sattunut kellään kyytiläisellä olemaan mukana, vain nuo kolme ja yksi Lumia 800 jota ei kokeiltu.

Ei me luettu mitään ohjeita tai niinpäin mutta jos ei tällä osaamisen tasolla saa noin yksinkertaista asiaa tehtyä niin voidaan katsoa suunnittelun olevan ainakin epäonnistunut.


Tulisiko tämän mukana mahdollisuus että WP tukisi sykevyötä? Varmaan moni pettyi kun Nokian Symbianeissa vahvasti läsnä ollut Sports Tracker ja sitä varten ostettu sykevyö jäi "turhaksi" mikäli vaihtoi Lumiaan. Itselläni ei kyllä ikinä ole sykevyötä ollut ja en oikeastaan välitä pitää luuria mukana lenkillä/muuten urheillessa mukana, painakoot se 100g tai 200g, se on liikaa taskussa, ja käsivarsikotelot on vähän blaah.

Vastaa
JoniS
JoniS

4

@3

Kaikissa vähän paremmissa androideissa ja eiköhän myös iphonessa ole nuo bluetooth profiilit minkä kanssa toimii auton sisäänrakkennetut systeemit. Itse juuri vaihdoin alpinen soittimen autoon sen takia ettei tarvitse puhelinta kaivaa esiin vaan voi suoraan siitä mankasta vastata.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

5

@3 itellä on superb vm 2009 ja siinä nimenomaan pitäisi olla puhelimessa rSAP tuki jotta järjestelmä suostuisi toimimaan ja lumia 920:sta tämä tuki puuttuu jolloin auton näytöllä näkyy mukavasti ilmoitus, että puhelin ei ole yhteensopiva :( Eli puhelin kyllä löytyy ja parituskin etenee koodin antoon asti, kunnes tulee tuo ilmoitus. Ihan käsittämätöntä, että ei löydy tuota rSAP:a, kun todella monen auton handsfree tätä tarvitsee.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

@4 Taisi olla vuoden mutu?

Tutkin vähän asiaa kun kiinnosti. Eli rSAP on Nokian kehittänä juttu ymmärtääkseni? Ja jos oikein tutkin webbiä niin;
iPhone ei toimi (jollei jailbreakkaa ja asenna erikseen softaa)
Android ei toimi (jollei roottaa ja asenna erikseen softaa)
WP ei toimi (eikä tule toimimaankaan tod. näk. ikinä)
Symbian pitäisi toimia like a charm.

En usko että tulee päivityksissä iOSiin tai WP:hen, koska taitaa tuo rSAP poistua ja tulla normaali bluetooth-yhdistys tilalle, mitä näytti olevan juttua kaikkialla. Ymmärtäähän sen kun alkuperäisen kehittäjän uudet luurit ei toimi enää järjestelmän kanssa yhteen :D

Ja oli juttua että sen vastaanotto-boksin voi vaihtaa bluetooth-laatikkoon jolloin kaikki uudet toimii.. Mutta aina vie rahansa sekin homma.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

8

@6 oho en tunnista näköjään numeroita ja sen myötä harhauduin kuvittelemaan, että minun kommenttini oli vuoden mutu :D

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

9

Siis tuleeko lumioihin BT4 vasta nyt? :o iPhoneissa on ollut kohta jo parisen vuotta ja Androideissa varmaan vielä kauemmin...

Vastaa
BonaC
BonaC

10

Jes jes... Olisihan sitä hieno saada kaikenlaisia ominaisuuksia, mutta eipähän M$ taida niitäkään sallia. Tästä esimerkkinä volume-nappien käyttö kameran zoomaukseen Lumia 1020 kohdalla.

Edellinen pitemmän aikaa ollut puhelin oli N900 ja ei voi sanoin kuvailla kuinka monta kertaa on ottanut niin järkeen kun yksinkertaisia ominaisuuksia ei ole, koska M$ on heilutellut helikopteria ja estänyt ominaisuuden.

WLAN sync musiikkikirjastolle ja kuville, landscape-lukko, bluetooth näppäimistö ja padituki, bluetoothin yli mediasoittimen ohjaaminen, mediasoittimen ja selaimen vaihtaminen, hakunapin disablointi/hakukoneen vaihto jne. on juurikin sen takia, että joku päätti, ettei näitä sallita.

WLAN sync löytyy jo WP7 kohdalla niin ei ainakaan voi väittää, ettei sitä jo olisi jossain muodossa valmiina.

Omalla kohdalla WP on jo kuollut alusta, ellei MS avaa järjestelmää sen verran, että sille voisi tehdä jotain hyödyllistä, joka on yhtä todennäköistä kuin se, että kaikki voittaisi lotossa samaan aikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

11

Hieman huvittavaa, että jengi valittaa featuresta jonka puuttumisesta eivät edes tienneet. Ja silloin kun se on tulossa ja vielä ~kaikille WP8 laitteille.

Todella kaivattu puute paikattu muuten. Tällä hetkellä Runtasticin sykevyö taitaa olla ainut mikä toimii WP8:n kanssa. Tavoitteellinen urheilu on tällä hetkellä aika iso trendi ja sykevyöt yms. kuuluu olennaisesti siihen.

Vastaa
Taeco
Taeco

12

Vaikka lenkkeilen säännöllisesti ja käytän puhelimellani Sports Trackeria, en ole osannut kaivata sykevyötä. Mitä iloa siitä tarkkaan ottaen on? Tai miksi haluaisin tietää sykkeeni?

Vastaa
Lauzi
Lauzi

13

@12 Kait se liittyy tuohon hikoilun optimointiin, eli pidetään syke jollain tietyllä tasolla vrt. teoreettiseen maksimiin, jotta esim. rasva palaa mahdollisimman tehokkaasti.

Vastaa
Taeco
Taeco

14

@13 Jahas... eli viedään kaikki ilo urheilun rentouttavuudesta... Stressiä sinne menen lievittämään, enkä lisäämään. Noh, kukin tyylillään, I suppose.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

15

@14 Kaikesta voi tehdä välineurheilua, mutta ei tuo tosiaan mitään rentoutuslenkkiä enää ole, kun ruvetaan noita syketasoja kyttäämään.

Mikäs tämä juttu muuten on, että Runtasticin vyö olisi ainoa mikä WP8:sassa toimii. Eikö noi BT-tekniikat ole alaspäin yhteensopivia, vai mikä siinä tökkii?

Vastaa
karikivi1
karikivi1

16

Sykettä mitataan sen takia, ettei esim. juoksussa vedetä liian kovaa ja läkähdytä heti alussa. Kun sykkeen pitää rajatulla aluella, onnistuu sen maratonin juokseminenkin. Mitään painavaa puhelinta en kyllä lenkillä viitsi raahata. Eilen tilasin itselleni uuden Garminin GPS-sykemittarin, voi sitten kaikenlaista analyysiä tehdä ja käppyrää tekemisistään piirtää:)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MikMac (vahvistamaton)

17

@12... Mielikuvituksettomuutesi hämmentää. Maailma on täynnä turhaa informaatiota, kuten keskustan kannatusprosentti tai se kerrot lenkkeileväsi säännöllisesti...
Aika monelle kuitenkin (kuten itselleni) on motivoivaa nähdä kehitystä kuntoilun edetessä. Toki tietysti on vielä hyvä oppia/seurata sykealueita jotta pysytään sopivalla alueella, kuten joku jo mainitsi. Siis minusta ainakin on mielenkiintoista seurata jälkeenpäin miten mitattavat suureet kehittyvät työmatkapyöräilykauden aikana ja miten pyynikinrinteen tietty kohta näkyy sykearvoissa. Ennen E7:aa käytin suunnon kello/gps/vyö/softa -yhdistelmää. E7,sportstracker ja vyö olivat erinomaiset. Nyt Lumian hankkineena mun pitäis lähtee takas kellokauppaan... Hmm...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.