Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuvissa toistaiseksi suurimmalla näytöllä varustettu Lumia

12
Manu Pitkänen

Kuvissa toistaiseksi suurimmalla näytöllä varustettu Lumia
Kuvia toistaiseksi julkistamattomasta Nokia 625H-älypuhelimesta on julkaistu kiinalaisen televiestintäviraston verkkosivuilla. Puhelimen odotetaan tulevan Kiinan markkinoille lähiaikoina, koska se on jo saanut viraston hyväksynnän. Kyseessä on Windows Phone -puhelin, mutta ilmeisesti sen nimessä ei ole tarkoitus käyttää Lumia-brändiä (viraston sivuilla puhelimen nimessä ei näy Lumia-nimeä).

Nokia toi aiemmin Kiinan markkinoille Nokia 800C-puhelimen, jossa ei käytetty Lumia-brändiä. Kyseinen puhelin kuuluu kuitenkin Lumia-perheeseen.
Nokia 625H:ssa on 4,7 tuuman näyttö, eli siinä on toistaiseksi suurin Lumioissa käytetty näyttö. Äskettäin esitellyssä Lumia 1020:ssa on 4,5 tuuman näyttö, kuten on myös Lumia 92x -puhelimissa. Aiemmissa Lumia 600 -sarjan puhelimissa on tyydytty 3,7 ja 3,8 tuuman näyttöihin. 625H:n näytön resoluutio on 800x480 ja kaksiytimisen Snapdragon-suorittimen kellotaajuus on 1,2 gigahertsiä. Puhelimesta löytyy viiden megapikselin kamera ja 512 megatavua keskusmuistia.

Hinnaksi 625H:lle kerrotaan 1999 yuania eli noin 248 euroa.


Kommentit (12)

Taeco
Taeco

1

No en minäkään kehtaisi noin rumaa puhelinta brändätä Lumiaksi.

Anyway, aika mielenkiintoinen valinta. Kai nuo isot näytöt joitakin sitten kiinnostaa. Omasta mielestäni noin matalaa resoluutiota noin suuressa näytössä voisi kuvailla samalla lailla, kuin Linus Torvalds kuvaili läppäreiden näyttöjä. Ei sellaisella pikselöitymisellä voisi silmä levätä.

Vastaa
jartar
jartar

2

@1
Eli oletat 250€ kännyssä olevan samanlaiset resoluutiot kuin yli 600€ lippulaiva malleissa. Olen sanaton...

Vastaa
Taeco
Taeco

3

En tietenkään. Ottaisin mielummin 250€ puhelimeeni puenemmän näytön samalla resoluutiolla, jottei pikselöitymistä synny. Kommenttini pointtina oli se, että ilmeisesti joitakin ihmisiä kiinnostaa enemmän koko kuin terävyys. Ja kyllähän sen ymmärtääkin, jos lähinäkö on yhtään heikompi.

Vastaa
tikte76
tikte76

5

Syksyllä pitäisi tulla gdr3 päivitys windows phone 8 lle ja siinä tulee fullhd tuki ja 4 ydinprosessori tuki. eli voi olla että tuohon tulee parempi resoluutio syksyllä.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

Joku roti nyt kommentointiin. Resoluutio on varmasti tietoinen valinta ja tosiaan "osaamattomuutta" on enemmän luulla 250€ halvan kiinan myyntimallin saavan tarkan näytön tuplasti kalliimpien lippulaivojen malliin. Tämä kommentille 4., joka taitaa olla sama neropatti joka aina vain lainaa lauseen tai pari uutisesta ja postaa vain ne. Tuo päivitys ei vaikuta millään lailla tähän näyttöön, tukeehan wp tuota tarkempia näyttöjä nykyiselläänkin, eikä se resoluutio softapäivityksellä tapahdu. Järki nyt käteen ihmiset.

Vastaa
Boss93
Boss93

8

@4 Taasko tää sama tyyppi on täällä kopypasteilemassa osia uutisista niitä mitenkään muuttamatta... Mutta itse uutiseen onhan se kyllä ymmärrettävä, että jos puhelin maksaa sen 250€, niin ei siinä voi olla HD tason 4,7 tuuman näyttöä, vaan jommasta kummasta on pakko tinkiä, joko koosta tai sitten resoluutiosta. Tässä tapauksessa tingittiin resoluutiossa, joka taas ei välttämättä meitä eurooppalaisia miellytä, mutta eihän tuo todennäköisesti ole eurooppaan tulossakaan.

Vastaa
jartar
jartar

10

@3
Eli sinä voisit sitten ostaa vaikka Lumia 720 mallin. On hyvä että valinnan varaa on olemassa. Kommenttiesi perusteella pääsi varmaan räjähtää jos näet telkkarin tai tietokoneen näytön. Niiden pikselitiheys kun on reilusti matalampi kuin tuossa 625H mallissa.

Voisin kuitenkin väittää että kun ihminen ostaa 250€ kännyn niin he eivät oleta laadun olevan samaa tasoa kuin lippulaivamalleissa. Myöskään vähintään yhdeksääkymmentä prosenttia kännykän käyttäjistä ei kiinnosta pikselitiheys tuon taivaallista. He eivät edes tiedä mitä se tarkoittaa. Aika varma olen, että jokainen heistä ei kärsi lähinäköongelmista.

Näytön koon ymmärtää kuitenkin kaikki. Sen edut ja sen haitat.

Vastaa
Taeco
Taeco

11

@10 Onko sulla joku ongelma mun kanssa, vai miksi pitää kommentoida noin epäkohteliaasti?

Ei, pääni ei räjähdä televisiota katsellessani, koska en pidä televisiota kädessä. Mutta katson televisiota tietokoneruudulta, jolla on huomattavasti korkeampi pikselitiheys, kuin televisioissa. Huomioi kuitenkin, että puhuin *samasta* resoluutio suuremmalla ruudulla. Tietokonenäyttöni resoluutio on korkeampi, kuin minkään puhelimen, pikselitiheydestään huolimatta.

Järjestitkö näytön koko- ja resoluutiomieltymyksiä koskien gallupin, vai onko sinulla jokin lähde esitettävänäsi, kun tiesit sanoa noin tarkkoja lukuja?

Anyway. Taisit vähän ymmärtää väärin kommenttini sisällön. Tästä väärinkäsityksestä huolimatta ei kannata lähteä huutelemaan epäkohteliaisuuksia sokeasti. Kommenttini sisältö uudelleenmuotoiltuna kirjaimelliseksti: "Minä en noin matalaa resoluutiota haluaisi noin isoon näyttöön, vaan ottaisin mielummin halpaan puhelimeen pienemmän näytön samalla resoluutiolla, mutta luultavasti se jollekin kelpaa".

Vastaa
Calileon
Calileon

12

Jos puhelin on tarkoitettu Kiinan markkinoille, pitää asiaa katsoa siltä kannalta. Halvat kiinalaiset Android-puhelimet? Onko niissä monissa iso näyttö? Kyllä. Onko niissä matalan resoluution näyttö? Kyllä. Onko niissa heikkolaatuiset ja hitaat prosessorit? Kyllä. Jumittako ne vielä pahemmin kuin halvat euroopanmarkkinoille tarkoitetut Androidit? Kyllä. Onko kiinalaisilla noin yleensä vähemmän rahaa käytettävissä kuin esim. eurooppalaisilla? Kyllä. Kannattaako Nokian lähteä kilpailemaan Kiinaan näitä kyseisiä luureja vastaan keskiluokkaisella Lumialla? Ei. Miksi? Koska voidaan valmistaa samaan hintaluokkaan sopiva WP-luuri jonka ero näihin kiinaluureihin on LAATU ja JUMITTAMATTOMUUS. Miksi laittaa puhelmeen liian hyvät speksit, kun voidaan laittaa sellaiset jotka kyseisille markkinoille tällähetkellä ovat varsin riittävät.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja