Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia on turhautunut Microsoftin hitauteen

12
Manu Pitkänen

Nokia on turhautunut Microsoftin hitauteen
Nokian sovelluskehitysjohtaja Byran Biniak kuvaili International Business Timesille omaa turhautuneisuuttaan, joka johtuu Microsoftin ohjelmistokehityksen ja sovelluskaupan valikoiman laajentumisen hitaudesta.

Biniakin mukaan ei voi olla niin, että Nokian pitää nojautua Microsoftiin ja odottaa että he saavat hommansa rullaamaan. Nokian pitää saada myytyä puhelimia nyt. Biniakin mukaan sovelluksen puuttuminen Windows Phone -alustalta voi tarkoittaa menetettyä mahdollisuutta myydä Lumia-puhelin. Nokian ja Windows Phonen ollessa molemmat altavastaajan asemassa, pitää alustalle olevien sovellusten oltava parempia kuin muiden alustojen vastaavat. Siinä olisi syytä valita Lumia iPhonen tai Android-puhelimen sijaan.
Microsoft esitteli Windows Phone 8:n viime vuoden kesällä ja julkaisi sen syksyllä. Tämän jälkeen alustalle ei ole tullut isoja päivityksiä. Isompi ominaisuuspäivitys on tulossa ensi vuoden alussa.

Biniakin mukaan Nokia on yrittänyt saada Microsoftia ymmärtämään, että aikaa ei ole hukattavaksi.

Kommentit (12)

Calileon
Calileon

5

Tuskin kukaan ostaa ketään tässä systeemissä. Luulisi että Nokialla on jonkinlainen otio irtautua Microsoft/WP -sopimuksestaan jos MS ei hoida omaa hommaansa kunnolla, samaan tyyliin kuin joillan F1 kuskeilla on sopimuksessaan purkupykälä että jos talli ei saa tietyt kriteerit täyttävää autoa aikaiseksi, voi kuljettaja lähteä ilman erillistä korvausta toiseen talliin kesken sopimuskauden.

Joe Belfiorehan kommentoi että MS keskittyy WP:ssä tällä hetkellä enemmän ekosysteemin kasvattamiseen kuin itse käyttöjärjestelmään. Joka tuutista toitotetaan että appseja ja pelejä pitää olla PALJON ja kaikki suosituimmat pitää saada. Itse näen asian niin ettei niillä appsien määrällä ole niin paljon merkitystä niin kauan kuin ollaan muita jäljessä käyttiksen ominaisuuksissa. WP:ssä on PALJON parannettavaa ja tärkeämpää olisi saada ne asiat korjattua ensin.

Vastaa
kranaatti
kranaatti

6

Toistensa ostaminen ei ratkaisisi mitään, sillä koko taakka jäisi silloin toiselle, ja silloin se vasta olisikin hidasta

Vastaa
Kaaro
Kaaro

7

Mielestäni pitäisi olla jokin porkkana miksi sovelluskehittäjät alkaisivat tuottaa enemmän ja parempia ohjelmia WP:lle. Ilmaisohjelman laittaminen Windows Phone Storeen maksaa tällä hetkellä 19,99 $ sovelluskehittäjälle. Ymmärrän kyllä, että laajasti käytettyjen ohjelmien kehittäjät saattavat saada voittoa ohjelmastaan, mutta pienohjelmien tuottajalle koituu enemmän kuluja, kuin tuottoa. Tämä systeemi ei kannusta tekemään ilmaisohjelmia WP:lle. Microsoftin tulisi houkutella paremmin muut valmistamaan sovelluksia WP:lle.

Toisaalta taso myös saattaisi laskea, mutta näkisin ohjelmien "paljouden" olevan kuitenkin hyödyllisempää, kuin että niitä ei ole ollenkaan. Kauppaa voitaisiin siivota esim. ohjelmista joita ei olla ladattu viimeiseen pariin kuukauteen tms.

Kaikesta toiminnasta ei ole tarvetta saada voittoa, jos sillä saadaan edesautettua voiton saamista jostakin muusta palvelusta.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

8

@7 Mitä jos porkkanana saisi vaikka sen että MS ei rajoittaisi kehittäjiä niin paljon. Tämän täkia esim. kaikki vaihtoehtoiset selaiment perustuvat MS:n omaan selaimeen. Vaikka kehittäjiä kiinnostaisi tehdä omista ohjelmistaan wp versiot niin se on vaikeaa kun valmistaja ei anna kunnollista pääsyä systeemiin.

Vastaa
jopicss (vahvistamaton)

9

Taas asiantuntijat liikkeellä. Yrittäkää pojat edes vähän.

Vastaa
perhana
perhana

11

Yritin kieltämättä hieman huonohkolla englannin taidollani lukea tuota alkuperäistä artikkelia läpi useammankin kerran, enkä vaan millään tahdo löytää sieltä tätä sanomaa:
"Byran Biniak kuvaili International Business Timesille omaa turhautuneisuuttaan, joka johtuu Microsoftin ohjelmistokehityksen ja sovelluskaupan valikoiman laajentumisen hitaudesta."

Enkä oikein saa näitäkään lauseita yhdistettyä tuohon suomennokseen:
"While many people use this as the main reason for not switching to Microsoft's platform, Biniak doesn't believe there are any "major gaps" in the catalogue but admits there are "select applications that need to be there."
Biniak says there isn't a single developer in the world who has created an "important application" who Nokia and Microsoft are not talking to, promising all these important applications are on their way to Windows Phone."

tai tätä:
"Whatever Microsoft's intentions for the platform, it is clear that Biniak and Nokia are intent on making it work, and won't rest until it does:

"As a company we don't want to rely on somebody else and sit and wait for them to get it right."

Vastaa
mainostaja @ (vahvistamaton)

12

Porkkanaa Nokialle ja keppiä Microsoftille!. =) Mutta joo,Nokia-Microsoft sopimuksen rikkominen tulisi liian kalliiksi Nokialle!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja