Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalainen myy Nokia-puhelinkokoelmaa 16 000 euron lähtöhinnalla

19
Manu Pitkänen

Suomalainen myy Nokia-puhelinkokoelmaa 16 000 euron lähtöhinnalla
Huuto.net-verkkohuutokauppaan on ilmestynyt myyntiin iso Nokian ja Mobiran puhelimista koostuva kokoelma. Yhteensä 270 puhelimesta koostuvaan kokoelman lähtöhinta on 16 000 euroa (n. 60 euroa/kpl).

Puhelimia ei myydä erikseen, vaan ostajan on hankittava koko kokoelma itselleen. Myyjän mukaan hän kerännyt puhelinarsenaalia kymmenen vuoden ajan ja joukkoon mahtuu niin värinäytöllisiä nokialaisia kuin vanhempia NMT-ajan malleja. Kuvauksen perusteella kokoelmaa on yritetty myydä joskus aiemminkin.
Myyjä on kuvannut osasta kokoelmaa myös videon, josta näkyy mitä malleja kohteeseen kuuluu. Inventaarioluetteloa ei valitettavasti näytä olevan saatavilla.

Uutinen ei ole ostokehotus tai -suositus, eikä uutisen kirjoittaja tunne myyjää.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

2

Komea on kokoelma siitä ei pääse mihinkään, itsellä on kanssa parisen kymmentä todella vanhaa noksua "kokoelmissa" joita en edes kyllä myy.

Tuolla hinalla tosin saa myydä vielä ja kauan, jollei sitten joku lottovoittaja osta pois.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

3

Ei siinä tarvitse olla kuin joku Vesa Keskisen kaltainen kaveri, joka vain ostaa nämä huvikseen.

Tuurin kauppaa Nokia-näyttely? : D

Vastaa
Jonne2 (vahvistamaton)

5

Senkus myy, ei kiinnosta pätkääkään, joku nokiafanclubjannu luulee että romukasalla on arvoa. 16€ olisi lähempänä todellista arvoa. Ei kai kukaan niin pölvästi ole et ostaa jotain vanhaa rautaa. Tsemppiä kuitenkin myyntiin (sitä tulee tarvitsemaan)

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

6

Sulla ei taida olla sitten hajuakaan? toivottavasti oli trolli.

Nuo ovat pala Suomalaisen Nokia historiaa joita ei saa enää tietenkään uusina mistään. eikä kohta kun aika kuluu niin edes vanhoinakaan...

Arvo on kyllä paljon enemmän kun 16€..., tarkkaa arvaoa kun on hankala keräilyesineille määritellä.

Nuo nokian ensimmäiset "sallkupuhelimet" -talkamanit maksoivat tullessaan PALJON ja vain harvalla oli silloin sellaiseen ylellisyyteen rahkeita.

http://www.newlaunches.com/entry_images...ia_timeline.php

Vastaa
mcmopo
mcmopo

7

@5 Et kai tosissaan luule että kukaan noita käyttöön hommaa? Kyllähän nuo ostetaan keräilykohteeksi jos joku ostaa. Mutta olet kyllä oiekassa että hinta on todella yläkanttiin laitettu. Itse arvioisin että hinta olisi lähempana 3000€ kuin 1600€ realistinen.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

@
>Arvo on kyllä paljon enemmän kun 16€..., tarkkaa arvaoa kun on
>hankala keräilyesineille määritellä.

Joo, totta, mutta 16k€ on pitkä, kokoelmasta puuttuu ne keräilymallit (videon perusteella), jotka nostaisi hintaa. pari keskivertoa kiinnostavampaa mallia ei siihen riitä.

Jos olisi uskonut kokoelman arvoon, niin kyllä siitä olisi lista ilmoituksessa, ainakin ne kokoelman helmet mainittu.

Vastaa
BonaC
BonaC

9

Eipä ollu N900 tuolla, ainakaan omaan silmääni en saanut sellaista otettua..

Siinä vasta puhelin, pesis Lumia 920 missä tahansa enemmän väkertämistä vaativassa hommassa (SSH, Webbikamera, WLAN sync). Mistähän sais kaupan paketis sellasen vielä, oma N900 kun antoi jo periksi latauksen kanssa...

Vastaa
Maluska
Maluska

10

Ei varmaan ollut N900 kun nämä on vanhoja. Muutenkaan hinta ei ole kova, kun ajattelee ettei tämän tason keräily ole köyhien harrastus. Ja tuon arvo nousee vielä, katsotaan 20 vuoden päästä niin voi hinta olla todella kova. Ebayhin vaan myyntiin niin menee kaupaksi.

Vastaa
jartar
jartar

11

@10
Vanhoja kännyköitä nyt voi kerätä kuka tahansa. Ne ei maksa mitään sillä niitä ei kukaan halua. Halvempaa harrastusta saa etsiä. Vaikka joku olisi niin pöllö, että keräilisi kännyjä, niin arvottomia nuo olisi ilman alkuperäispaketteja, oheistavaroita ja virheetöntä kuntoa. Tuollaisella kokoelmalla ei tule koskaan olemaan rahallista arvoa.

Historiallista/kulttuurillista arvoa tuolle kokoelmalle voi tulla aikojen saatossa. Ei muuta.

Vastaa
jartar
jartar

13

@12
Kokoelman kattavuus ei merkkaa mitään. Vain se merkitsee kuinka haluttu kokoelma on. Voin kerätä vaikka kaikki erilaiset leipäpussit Citymarketin hyllyltä, mutta en usko että kokoelman kattavuus niille arvoa tuo.

Repesin täysin tuolle Enigma vertailulle. Onko vanhat videot tai kasettisoittimet kalliita? Eiköhän tuo vertailu ollut siinä.

Ehkä 50 - 80 vuoden päästä tuolla kännykkä kokoelmalla voisi olla jotain rahallista arvoa. Se on kuitenkin hyvin epätodennäköistä koska laitteet ovat siinä vaiheessa käyttökelvottomia. Ei niillä nimittäin pysty silloin soittamaan...

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

14

@jartar

Kyllä nyt tulee niin mielenvikasta juttua, että pakko kommentoida...

Matkapuhelimilla ja niiden kokoelmalla on ihan eri status kuin jollain kasettisoitimilla, jakun kyseessa oli vielä suomalainen nokia.

Vertaa Suomalaisen maailmalla tunnetun matkapuhelin valmistajan ikinä ensimmäisiä matkapuhelimiä cittarin leipäpussehin. Ei kukaan nyt herranjumala ole täällä väittämässä, että tuon arvo nyt olisi tuo 16k€ tuskin tuo myyjäkään luulee saavansa sitä, taisi vaan heittää hinnan hatusta ja odottaa tarjousta., mutta voi herrajumala, on vähän enemmän kuin cittarin LEIPÄPUSSIkokoelmasi.

ikäsi oli?

Meneppäs jartari vaihtamaan leipäpussia Nokian talkamaniin tai citymaniin ja katso moniko vaihtaa...voi olla että nauravat pihalle.

Ei niitä kukaan sulle "eurolla" myy, vaikka ei ne "miljoonaa" nyt maksakkaan...

Jos täällä rupeaa kommentit olemaan, kuin keitetystä pässinpäästä niin taidanpa lähteä latelemaan koko saitilta.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

15

Itsellä on parisenkymmentä vanhaa Nokiaa kokoelmissa johon kuuluu myös juurikin talkmani ja citymani, voin sanoa että ei niitä kadulla vastaan kävele, eikä keräilijät niitä mielellään edes myy.

Vastaa
Henkka K. (vahvistamaton)

16

Paljonko (Nokia 1011) mallista saisi?,itselläni olisi vähän käytetty!. On vielä uudella tehoakulla varustettu. ;)

Vastaa
jartar
jartar

17

@14
Ihan perusteltua juttua. Leipäpussit olivat vaan esimerkkinä siitä että kokoelman kattavuus ei tuo lisäarvoa. Vanhentuneella elektroniikalla ei yleisesti ottaen ole juuri mitään arvoa. Toki muutamia poikkeuksia on. Vanhoilla kännyillä ei ole minkäänlaista statusta. Samassa paikassa ne on roskalavoilla vanhojen mikrojen, kasettisoittimien ja tietokonenäyttöjen kanssa. Ihmisten yleinen mielipide on, että ne ovat roskaa. Ensimmäiset kännyt olivat NMT-tekniikkaa joten ne ovat jo käyttökelvottomia. Toimimaton kännykkä, ei rahallista arvoa.

Toki historiallista arvoa Suomessa voi olla Nokia kännyillä ja varmasti johonkin näyttelyyn todella kattava kokoelma kelpaisi. Se ei kuitenkaan tarkoita, että niillä olisi rahallista arvoa...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

18

Myyjä varmaan odottaa Nokian puhelintoimintojen myyntiä, kuin kuuta nousevaa. Meinaan, olisi tuollakin kokoelmalla edes jotain arvoa.

Tuollaisenaan ja nykytilanteessa tuskin käy kaupaksi. Ainakaan tuohon hintaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja