Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia parodioi Applen mainoksia

18
Manu Pitkänen

Nokia parodioi Applen mainoksia
Nokia on julkaissut Applen Every Day -kampanjaa parodioivan mainoksen, jossa kerrotaan iPhonen olevan ykkönen otettujen kuvien määrässä mutta Lumia 925:n kamera on laadussa edellä.

Väiteen tueksi Nokia vertailee mainoksessa iPhone 5:llä ja Lumia 925:llä otettuja kuvia samoista hetkistä. Mainokset tukevat Nokian laitekehityksessä otettua valokuvaamista painottavaa strategiaa. Nokian mainoksen julkaisu osui samaan ajankohtaan Applen uuden FaceTimea esittelevän Every Day -mainoksen julkaisun kanssa.

Nokia on markkinoinut Lumia-puhelimiaan varsin paljon mainoksilla, joissa niitä verrataan kilpailijoin. Esimerkkeinä zombi-mainos ja viime vuoden kevään Smartphone Beta Test -kampanja.


IPhonen ottamista pääkohteeksi voi olla montaa mieltä. J.D. Powerin tutkimusten mukaan Applen älypuhelimiin ollaan Yhdysvalloissa selvästi tyytyväisempiä kuin muiden valmistajien tuotteisiin. Nokia on toisena ja Android-valmistajat seuraavina. Tämän perusteella Android-puhelinten omistajat voisi olla paljon hedelmällisempi kohde kuin iPhonen omistajat.



Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Calileon
Calileon

2

Ja kaikki kivat muistot ja laadukkaat kuvat on sitten näppärä ja helppo päivittää nettipalveluihin kun pääseen koneen äärelle lykkäämään sen muistikortin koneeseen. Ja järkkäriä on yllättävän helppo kantaa siinä laukussa tai jopa ihan kaulassa roikkumassa jokapaikkaan.

Ymmärrän että kun sinä valitset itsellesi puhelinta, ei kameran laatu ole valintakriteerien kärkipäässä, mutta kannattaako sitten tulla trollaamaan uutisiin jotka liittyvät aiheeseen. Taidampa mennä itse kommentoimaan heti ensimmäisenä ensimmäistä vastaantulevaa Samsung-aiheista uutista, että "Mulla on Lumia 920, jos haluan kunnon ei-mitään-hajua-millä-samsung-erottautuu-muista-valmistajista-jutun, ni ostan jotain muuta"...

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

Eikös iPhonea jossain vaiheessa markkinoitu mm. kameran avulla ja ihan instagramin iPhone aikojen suosion perusteella niitten kuvien ottaminen taitaa olla aika iso juttu ko. puhelimen käyttäjäkunnalle, joten siinä mielessä mainoksen vertailukohta on ihan ymmärrettävä.

Vieläkö joku jaksaa nassuttaa, että on yksiselitteisesti parempi ostaa järkkäri, joka tuskin kulkee arjessa mukana, kuin kännykkä, jossa on peruspokkarin tasoinen kamera.

edit: keskeneräinen lause

Vastaa
raiku92
raiku92

6

@5
valokuvaan paljon. ja tähän mennessä olen ottanut kuvia hyvin paljon kännyköillä ihan Nokia N70 luurista lähtien.
minä ainakin kantaisin järkkäriä aina mukana + kännykkä nopeisiin tilanteisiiin jos pitää saada äkkiä kuva

Vastaa
Lumikki
Lumikki

7

Tuollainen kilpailijan "hakkuminen" ei ole hyvää mainetta yhtiölle. Tietysti tarkoitus on vain korostetusti tuoda esille eroja. Mutta oliko tässä kyseessä puhelin vai kamera?

Itselläni kamera on myös nykyään järjestelmäkamera. Siis kai kännykällä voi saada kuvia silloin kun yllättävästi sitä tarvitsee, mutta jos tietää ottavansa kuvia niin kyllä se kunnon kamera ajaa asian paljon paremmin.

Vastaa
Michelola
Michelola

8

järjestelmäkamera on maailman kömpelöin esine, älkää nyt herranjumala jaksako tuoda aina sitä mukaan keskusteluun kun puhutaan kännykkäkameroista.

Kameraan on hyvä keskittyä kännykkämainoksissa, millä muullakaan sitä erottuisi. Puheluiden ja tekstiviestien laatu nyt on kuitenkin ihan sama kaikissa luureissa.

Vastaa
delic
delic

9

Miksi videon ensimmäinen skeittikuva on otettu eri aikaan eri puhelimilla? Missä iPhonen kuvan skeittarin varjo? Pilviäkin näyttäisi olevan paljon taivaalla. Lumian kuva otettu päivällä ja iPhonella illalla?

Siinä menikin koko mainoksen uskottavuus jo heti ekoilla sekunneilla, ymmärrän toki että kilpailijan kamerasta pitää saada mahdollisimman huono kuva ja kaikki on tarkkaan mietitty miten ero olisi mahdollisimman iso, mutta silti pitäisi olla reilu.

IPhonen skeittarikuva näyttää todella ankealta ja surulliselta. Tämä on tarkkaan harkittu, iPhonella saisi varmasti paljon paremman kuvan aikaan samasta tilanteesta kuin mitä videon kuva.

925 kamera on varmasti parempi ku iPhonen mutta tartteeko sitä liioitella, siinä on vaarana että yrityksen uskottavuus kärsii.

Vastaa
Michelola
Michelola

11

joo noin kolme afterdawnin nörttiä tuohtuu ja ajattelee että uskottavuus kärsii, loput tajuaa että ihan perus mainontaa jota harrastaa joka ikinen yritys.

Vastaa
perhana
perhana

15

"Tämän perusteella Android-puhelinten omistajat voisi olla paljon hedelmällisempi kohde kuin iPhonen omistajat."

Heikompien ja huonompien lyömisessä/pilkkaamisessa ei ole mitään hienoa tai mainostettavaa, vaikka he ehkä hedelmällisempi kohde olisivatkin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

"Mollaamista" ja vertaileva mainontaa voi tehdä monella eri tavalla. Tässä ollaan, valitettavasti taas, aika harmaalla alueella. Jos Lumia 925 todellakin saa auringon paistamaan ja pilvet katoamaan on se aika vimpain.

Mainoksista puhuttaessa moni unohtaa, että markkinointilupaus on myös lunastettava. Mainoksilla tai muulla promolla voidaan saada kuluttaja koittamaan tuotetta, joissakin tapauksissa jopa ostamaan, mutta jos kokemus ei saavuta tai jopa ylitä mainoksissa luvattua tasoa on seurauksena pettymys.

Delicin linkkaama vertailu oli tulokseltaan varsin yllättävä, kiitos linkistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja