Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumioden myynti rajussa kasvussa - älypuhelimet myyvät jo perusluureja paremmin

5
Valtteri Ahonen

Lumioden myynti rajussa kasvussa - älypuhelimet myyvät jo perusluureja paremmin
Nokian Lumia-puhelimissa nähtävä Windows Phone -käyttöjärjestelmä on onnistunut odotetusti kampeamaan itsensä maailmanlaajuisesti kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinkäyttöjärjestelmäksi ohi BlackBerryn. WP:n markkinaosuus on tällä hetkellä 3,3 prosenttia, arvioi Gartner.

Yllätyksenä ei tule myöskään se, että Samsung ja Android ovat onnistuneet edelleen pitämään kiinni ykkössijastaan älypuhelinmarkkinoilla. Samsung onnistui myös vahvistamaan asemiaan yleisesti heikentyneellä peruspuhelinten alueella. Koko matkapuhelinkentällä Samsungin myynti kasvoi 19 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä verrattuna vuodentakaiseen.

Nokialle Q2 oli haastavaa, mutta varovaisen positiivista aikaa. Vaikka kokonaisuudessaan puhelinbisnes kutistui vuodentakaisesta, kasvoi Lumioiden myynti kuitenkin 112,7 prosenttia. Pääsyynä tähän nähdään matalampiin hintaluokkiin laajentunut tuoteperhe. Sen uskotaan siivittävän Nokian myös kirkkaampaan tulokseen vuoden jälkipuoliskolla. Nokia piti myös edelleen selkeästi paikkansa maailman toiseksi suurimpana puhelinvalmistajana, vaikka ero takana tuleviin onkin kaventunut.

Apple näyttäisi myyntilukujen puolesta olevan edelleen kasvussa, mutta Gartner kiinnittää erityistä huomiota yhtiön puhelinten keskihinnan rajuun tippumiseen. Applen iPhonen keskimääräinen myyntihinta ei ole yhtä alhaalla sitten ensimmäisen iPhonen julkistuksen vuonna 2007. Hinta on laskenut huolimatta siitä, että uusin iPhone 5 on suosituin malli. Edellisiä malleja myydään kuitenkin jo kovilla alennuksilla.Murros on tapahtunut

Puhelinmarkkinat ovat muutoksen kourissa myös yleisesti ottaen. Myydyistä puhelimista on toisella neljänneksellä ollut 51,8 % älypuhelimia, mikä tarkoittaa sitä, että peruspuhelimia on ensimmäistä kertaa myyty vähemmän kuin selkeästi kalliimpia älypuhelimia. Älypuhelinmarkkinat kasvoivat kaikkialla, yhteensä noin 45 prosenttia viime vuoteen samaan aikaan verrattuna. Peruspuhelinten myynti laski viidenneksen.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

mcmopo
mcmopo

3

@2 Tekniikka on yhtä hyvää mutta testaus suoritetaan nykyään kuluttajilla. Nokia oli viimeinen joka testasi laitteensa kunnolla mutta sitä moitittiin liikaa kun ei saatu puhelimia tarpeeksi nopeasti markkinoille. Elop teki muutoksen siihen ja tulokset näkyy positiivisena ja negatiivisena.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

4

Autonvalmistajillakin on ollut välillä automallien kanssa ongelmia, kaikenlaisia takaisinkutsuja on valmistajilta tullut.
Pkko saada enemmän myytyä,niin jää testaaminen puolitiehen!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

5

Muistaakseni Nokialla oli silloin vastaavanlaisia ongelmia,kun se oli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja (Symbian mallit).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja