Lumia 520 vastaa yli neljänneksestä maailman Windows Phone 8 -laitekannasta

11
Valtteri Ahonen

Lumia 520 vastaa yli neljänneksestä maailman Windows Phone 8 -laitekannasta
AdDuplexin elokuun lukujen mukaan 27 % maailman Windows Phone 8 -laitteista on halvimpia Lumioita, kirjoittaa WMPoweruser. Lumia 520:n osuus koko WP-kentästä on 18 %.

Nokia vastaa yksin 87 prosentista WP8-puhelimia. Toiseksi suosituin puhelin on edelleen Lumia 920, jonka osuus Windows Phone 8 -markkinoista on 17 %. Jännittävää on, kuinka tasaisesti sekä halvat että kalliit Lumiat myyvät. AdDuplexin mukaan tällä hetkellä 57 prosentissa WP8-laitteita on 512 MB muistia. Nämä laitteet ovat järjestäen edullisemman pään puhelimia. "Tavallisissa" Windows-puhelimissa muistia on 1 GB, paitsi uudessa 1020:ssa, jossa sitä on tuplasti.

Sukupolvenvaihdos on myös kääntymässä loppuaan kohti, kun WP8 laitteet syrjäyttävät vanhemmalla WP7.x:llä varustetut puhelimet. Tällä hetkellä uudella järjestelmällä toimii 65 % laitekannasta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Asus Zenfone 9 – hinta laskenut -21%

Kommentit (11)

jokojo
jokojo

2

Halpapuhelimet ovat valtakansan puhelimia. Kehitysmaissa ei ole varaa kalliisiin puhelimiin. Eilen kuulin TV-uutisista, että Nokia on suosittu puhelin Venäjällä. Olisi mielenkiintoista nähdä tilastoja eri mallien jakaumasta Suomessa ja Venäjällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nokia konkkaan (vahvistamaton)

3

hahaha ainoa WP-malli mikä myy on 100e halpis jossa on katettu euro per myyty luuri.

Kertoo aika paljon WP:n haluttavuudesta kun kalliit mallit ei kiinnosta, ainoastaan lähes ilmaiseksi jaeltavat karvalakkituherot.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

4

Ymmärän kyllä mistä suosio osittain koostuu varmasti. Tässä on halpa ja "hyvä" puhelin ekaluokkalaiselle ja on vielä edes jotenkin tyylikäs kapistus. Kuinka monta kertaa onkaan kuullu jossain gigantissa tai puhelinkioskissa. Kun ollaan oltu ostamassa perheen kuopuksulle ekaa puhelinta. Kun menee kouluun. Aika nopeesti myyjä suoisittelee Lumia 520. Onhan tuo helppo omaksua ja ei niin sekava. Kun esim vaikka androidi noin nuorelle.

Vastaa
Taeco
Taeco

5

@3 Miksi ostaa kallis, kun satasellakin saa vähemmän lagisen puhelimen, kuin kilpailijoilta kuusinkertaiseen hintaan?:)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
cruut @ (vahvistamaton)

6

@ Laginen taitaa olla se ylistyssana,jonka Nokia Lumia puhelimien omistajat osaavat erittäin hyvin.Mutta joo,halvalla ei saa aina sitä parasta ja kertoo käyttäjästä myös...!!.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

7

5@ Se 100% lag free ei ole monelle se tärkein asia vaan 95% voi riittää jos kaikki muu on rutosti parempaa.

Vastaa
Taeco
Taeco

8

@6 Mitä ominaisuuksia siitä 520 sitten puuttuu? Annetaan sen verta armoa kilpailijoille, että saat mainita ominaisuuksia, joita löytyy korkeintaan kaksi kertaa kalliimmista laitteista.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

9

8@
- NFC
- Mahdollisuus peliohjaimiin
- Mahdollisuus videonkaappaukseen
- Laajat emulaattorivalikoimat
Paljon muita ohjelmistopuolen juttuja mitä ei saa Windos Phonelle, esim kaukoputken GOTO-jalustan ohjaus. Fyysiset ominaisuudet ovat toki ihan hyvät 520: kin. Softapuolella erottuukin sitten jo jyvät akanoista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@9

No siinäpä oikein jokaisen peruspulliaisen tarpeet listattuna! :D 99.9% käyttäjistä noilla ei ole mitään virkaa, saati että kovinkaan moni Lumia 520 ostajasta edes tietäisi mitä noi tarkoittaa tai että mitä niillä tekee..

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

11

10@ Näinhän se on. Kyse on vain siitä, että mitä kukin tarvii ja tekee ostopäätöksen sen mukaan. :D Mutta se väittely WP:n sovellusvalikoimasta on sinänsä aiheellista, sillä siihen 800 000 puuttuvaan sovellukseen (vrt. Androidiin) mahtuu myös asiallisia ja monille tärkeitä sovelluksia ja tämä tulee huomioda puhelimia ostaessa. Jos sovellusvalikoima on se ja sama, niin suosittelen katsomaan ihan peruspuhelimiakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.