Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin ja Googlen YouTube-kiista jatkuu - "Googlen avoimuudella on rajansa"

13
Teemu Laitila

Microsoftin ja Googlen YouTube-kiista jatkuu - Googlen avoimuudella on rajansa
Microsoft syyttää kovin sanoin Googlea avoimuuden puutteesta ja yhteistyökyvyttömyydestä sen jälkeen, kun Google esti Microsoftin uudelleen julkaistun YouTube-sovelluksen toiminnan.

Microsoftin mukaan Googlen vaatimukset Windows Phonen YouTube-sovellukselle ovat tarkoituksella kohtuuttomia. Microsoft väittää, että Google ei yksinkertaisesti halua Windows Phone -käyttäjien saavan samaa YouTube-käyttökokemusta kuin Android- ja iOS-käyttäjien, joille on tarjolla Googlen itse kehittämä sovellus. Google on toistuvasti kieltäytynyt tekemästä YouTube-sovellusta Windows Phonelle, vedoten sen pieneen käyttäjämäärään.

Kiista YouTube-sovelluksesta alkoi jo keväällä, kun Microsoft julkaisi Windows Phonelle oman YouTube-sovelluksensa, joka käyttäjien ylistyksestä huolimatta sai Googlen vihat niskoilleen. Microsoftin sovellus ei esittänyt YouTuben videoiden alkumainoksia, jätti huomioimatta videoiden aluerajoitukset ja kaiken lisäksi mahdollisti videoiden lataamisen offline-katselua varten.


Microsoftin alkuviikosta julkaisema ja Googlen nopeasti estämä sovellus oli käytännössä sama kuin keväällä julkaistu versio, mutta sovellus esitti mainokset, poisti videoiden latausmahdollisuuden ja otti käyttöön aluerajoitukset.

ZDNetin julkaiseman Googlen virallisen kommentin mukaan sovellus estettiin, koska se ei edelleenkään noudata YouTuben käyttöehtoja. Yhtiöt ovat kehittäneet yhdessä uuta HTML5-pohjaista sovellusta, joka Googlen mukaan on kuitenkin kaatunut siihen, että Microsoft ei ole päivittänyt mobiiliselaintaan tukemaan tarvittavia tekniikoita.

Microsoftin mukaan taas vaatimus HTML5-sovelluksesta on Googlen puolesta kohtuuton, sillä Googlen omaa tuotantoa olevat Android- ja iOS-sovelluksetkaan eivät perustu HTML5:n. Microsoftin blogissa kerrotaan, että yhtiön insinöörit tutkivat asiaa vakavissaan, mutta "loppujen lopuksi kummankin yhtiön asiantuntijat totesivat, että HTLM5-pohjaisen YouTube-sovelluksen kehittäminen olisi teknisesti hankala ja aikaa vievä projekti".

Microsoft vakuuttaa yhtiön olevan valmis mihin tahansa toimiin sovelluksen parantamiseksi ja sen mukaan pallo on nyt Googlella, joka Microsoftin mukaan voisi halutessaan ratkaista kiistan jakamalla tietoa avoimesti. Microsoft lupaa myös kehittää Googlen vaatiman HTML5-sovelluksen, mutta se ei ole valmis suostumaan tiukempiin sääntöihin, kuin joita Google itse noudattaa Android- ja iOS-alustoilla.

Edit 11:02 Lisätty Googlen kommentti. Kiitokset vinkistä kommentoijalle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
6758749037264375437 (vahvistamaton)

2

Ilmeisesti youtuben mobiilisivu toimii WP:lla yhä ongelmitta?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Annap8 (vahvistamaton)

3

Microsoft voisi katsoa peiliin! Microsoft itse toimii juuri samoin, naurettavaa itkua Mikropaskalta :D

Avoimuudessa Mikropaska on todella kaukana. Esimerkiksi Exchange-rajapinnan julkaisemattomuus ei mahdollista kunnollisten kilpailijoiden tekemistä Outlookille. Ja jos joku onnistuu tekemään sellaisen niin Mikropaska muuttaa heti jotain rajapintaa yms.

Vastaa
Taeco
Taeco

4

@3 Mitenniin naurettavaa itkua? Itse ainakin toivoisin voivani katsoa Youtubea Windows Phonellani ja mielestäni on hyvä, että puhelimeni käyttöjärjestelmän kehittäjä ajaa asiaa puolestani.

Onhan Outlookille kilpailijoita vaikka millä mitalla.

Mutta koska Google ei halua, että katson Youtubea Microsoftin tekemällä ohjelmalla, joka näyttäisi kiltisti mainokset, katson Youtubea kolmannen osapuolen ohjelmalla, joka ei näytä mainoksia tai välitä alue- tai laiterajoituksista. Se myös antaa tallentaa videoita. Omaan jalkaansa Google tällä vain ampuu.

@2 Toimii, muttei ongelmitta. Suuri osa videoista on estetty mobiililaitteilla, koska selaimen kautta katsottaessa mobiililaitteilla mainosten näyttäminen ei onnistu. Aivan liian usein saa törmätä ilmoitukseen "Tämä video ei ole käytettävissä tällä laitteella."

Vastaa
Taeco
Taeco

5

P.S.
Näyttäisi vähän siltä, että ovat ainakin Youtube HD:n estäneet myös. Tube Pro kuitenkin toimii kiltisti edelleen ja siinä samat ominaisuudet.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@4
Pointtina siis oli varmaankin se, että Microsoft nyt itkee täsmälleen siitä, mitä se on itse harrastanut viimeiset noin ainakin kaksikymmentä vuotta (ja kerran saanut siitä harmittavan pienen näpäytyksen oikeudessakin, United States v Microsoft, joskus vuosituhannen vaihteessa)

Jos Microsoft käyttää YouTuben/Googlen julkaisemattomia rajapintoja tai käyttää niitä väärin suhteessa lisenssiin on Googlella täysi oikeus estää sellaisten klienttien toiminta. Microsoft on toisaalta oikeassa, Google on täsmälleen niin avoin kuin sille sopii, eli sen ja etenkin kannattajien avoimuusmantra on joskus hieman hupaisaa, mutta ei siinä sinänsä mitään väärää ole.

Syy, miksi Google ei itse tee YouTube klienttiä Windows Phonelle on yksinkertaisesti se, että Windows Phone Samsungin jälkeen suurin epävarmuustekijä Androidin OEM valmistajadiilien suhteen.

Vastaa
pentsu
pentsu

7

Aika rohkea veto googlelta. Entä jos MS blokkaisi googlen siten, että mitään googlen palveluja ei voisi käyttää MS:n käyttöjärjestelmillä. Saattaisi mieli muuttua?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

8

@6. Eipä se Youtube varmaan niin valtava valttikortti ole käyttäjien siirtymisessä toiselle käyttöjärjestelmälle.

@7. Siitäpä taas ei olisi ainakaan mitään hyötyä microsoftille siinä mielessä, että Android käyttäjät tuskin siirtyisivät WP käyttöjärjestelmään jossa ei esim Googlen sähköposti toimisi.

Vastaa
pentsu
pentsu

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:@7. Siitäpä taas ei olisi ainakaan mitään hyötyä microsoftille siinä mielessä, että Android käyttäjät tuskin siirtyisivät WP käyttöjärjestelmään jossa ei esim Googlen sähköposti toimisi.

Tarkoitin enemmänkin ihan PC-maailmaa. Mua ei oikeastaan nuo puhelinten käyttikset kiinnosta, sillä mulle on aivan sama mikä käyttis puhelimessa on kunhan sillä voi soittaa.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

10

Lainaus:

mutta sovellus esitti mainokset, poisti videoiden latausmahdollisuuden ja otti käyttöön aluerajoitukset.


Kaikkea mitä kuluttaja haluaa ja tarvitsee, mainoksia ja rajoituksia. Mitäs muuta paskaa voisi työntää kuluttajien niskaan?

Siis yhtiö ajattelee vain omia tarpeitaan.

Vastaa
Taeco
Taeco

11

@10 Tottakai yhtiö ajattelee omia tarpeitaan. Muutenhan se menee konkkaan. Millä rahalla kuvittelet, että Googlen palvelinkeskukset pyörii? Aika vähän pyydetty ilmaisesta palvelusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepsjep (vahvistamaton)

12

@10 Ilmaisen palvelun ylläpitäminen ei siis maksa mitään? Varmasti jos olisit yrittäjä niin ajattelisit vaan kuluttajien tarpeita firmasi talouden kustannuksella...

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Epäsymmetristä, ei vertaista.MS saa rahaa jokaisesta W-lisenssistä.
Google rahoittaa toimintansa toisin,eikä ilmaista tietenkään ole mikään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja