Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia yhdistää autot pilveen uusien palveluiden ansiosta

8
Manu Pitkänen

Nokia yhdistää autot pilveen uusien palveluiden ansiosta
Nokia on esitellyt tänään HERE Connected Driving -palvelukokonaisuuden, joka tuo älypuhelimistakin tuttuja karttapalveluita autojen näytöille.

HERE Connected Driving -tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä neljä osaa. Yksi on HERE Auto, joka on autoille suunniteltu navigaatiojärjestelmä. Se ei tarvitse toimiakseen verkkoyhteyttä ja se mahdollistaa puheavustetun navigoinnin 95 maassa. Autovalmistajat voivat halutessaan integroida palvelun autoihinsa ja laajentaa sitä heille tarjottavilla kehitystyökaluilla. Nokian mukaan HERE Auto on jo integroitu Continentalin seuraavan sukupolven Open Infotainment Platform -alustaan.

Toinen kokonaisuus on HERE Auto Cloud, joka nimensä mukaisesti on dynaamista ja reaaliaikaisia tietoja tarjoava pilvipalvelu. Sen avulla autoilijat saavat reaaliaikaista tietoa liikenteestä. Lisäksi se osaa ehdottaa käyttäjälle esimerkiksi ravintoloita tai muita paikkoja joita löytyy lähistöltä. Reaaliaikaista tietoa tuodaan tarjolle myös HERE Trafficin avulla. HERE Auto Companion -mobiilisovellus pitää autoilijan ajantasalla myös auton ulkopuolella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Irekkeri
Irekkeri

1

Tuohan se oliskin näppärää, jos auto osaisi opiskelijalyhdyn syttyessä kertoa lähimmät tai halvimmat huoltoasemat

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tutun näköinen (vahvistamaton)

2

Mikäs tuossa on käyttiksenä? Ei muuten, mutta nuo ruutukaappauksessa näkyvät kuvakkeet on suoraan Symbianista. Nuo kuvakkeet löytyy myös Nokian Symbian-sovelluskehittäjille julkaisemasta ikonipaketista, jossa on suuri joukko Symbianin standardi-kuvakkeita, joita voi käyttää omissa sovelluksissa. Samoja kuvakkeita on käytetty myös MeeGossa.

Muutenkin tuo käyttöliittymä työkalupalkkeineen ja listoineen voisi ihan hyvin olla Symbianista tai MeeGosta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

@2
Käyttiksenä? Pilvipalveluita varmaan ajetaan jollain Linuxilla tai mitä sen pilvipalvelun tarjoaja (siis jolta Nokia sitä palvelua ostaa) haluaakaan ajaa.

Nokian vääränä päivän julkaisemasta (oikeasti, kuka julkistaa mitään perjantaina) varsin sekavasta PR:sta voisi päätellä, että palvelu on aika agnostinen käyttiksen suhteen, autonvalmistajille tarjotaan REST(?)-rajapintaa ja varmaankin dataa ihan datana (koska osa toimii ilman verkkoyhteyttä). Ja se companion-sovellus sitten toimii niin iOS-, Android- kuin WP-alustalla.

Julkistus oli aika tyhjää täynnä, mutta varmaankin autonvalmistajille ja muille todellisille kohderyhmille on annettu tarkempaa tietoa.

Kuvakkeita Nokia varmaankin kierrättää, halutaan pitää oman brändin lookki ja näyttää jotain demokuvia, miten tämä julkistus näkyy tuotteina, jos mitenkään, on sitten seuraavien vuosien asia.

http://press.nokia.com/2013/08/30/here-...-on-the-market/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

2@
> Mikäs tuossa on käyttiksenä? Ei muuten, mutta nuo
> ruutukaappauksessa

Kuvakaapaukset ilmeisesti tuosta jutussa mainitusta alustasta, joka selittää mahdolliset mainitsemasi tutut kuvakkeet. Autopuolella MeeGo nimellä aikanaan olleet jutut elää ja kehittyy.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

1@
>Kertoa lähimmät tai halvimmat huoltoasemat

Jutun Nokia linkki vie jollekkin edukas.fi sivulle, mutta Nokian omassa blogissa oli mainittu että polttoaineen hintatietoja tarjolla.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

6

Taistelu internetistä saa ihan uusia ulottuvuuksia, ensin Nokia ja FB afrikkaan ja nyt Nokia yhdistää kaiken maailman autot omaan järjestelmiinsä? Eikö mikään ole pyhää, miksi kaikki pitää uhrata kaupallisuuden alttarille?

Vastaa
Lauzi
Lauzi

7

@6 Jos viittaat tuohon Nokian, Facebookin ja kumppaneiden hankkeeseen tuoda internet useampien ulottuville, niin mikä siinä mättää? En ole vielä sisäistänyt, että mikä ilkeä salaliitto tässä piilee, tai kenen mielestä köyhät savimajassa asuvat afrikkalaiset ovat otollinen kohde pahalle mainonnalle...

Tuo Nokian autoihin tarkoitettu Here palvelu luultavasti rahastetaan autovalmistajilta, jotka luonnollisesti haluavat tarjota asiakkailleen lisäarvoa hyvällä autoon integroidulla navigaattorilla. En ihan äkkiä keksi, että miten tuo Here palvelu loukkaisi kuluttajan oikeuksia, tai yksityisyyttä.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

8

Ei internetistä ole kysymys kuluttajan oikeuksista taikka yksityisyydestä, se on jo mennyt jos sitä on koskaan ollutkaan. Kyse on mainonnan rahoista ja sen jakamisesta. Ja sinun like tykkäyksistä, mitä tykkäät ja mitä et. Eli tiedosta minkälainen sinä olet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja