Kysely: Kiinnostavatko Lumiat enää Nokian jälkeen?

19
Matti Robinson

Kysely: Kiinnostavatko Lumiat enää Nokian jälkeen?
Puhelinvertailu.comin tämän viikon kysymys liittyy -- yllätys, yllätys -- Nokiaan ja Microsoftiin. Nokian puhelimilla on ollut Suomessa luonnollisesti erittäin vahva kannattajakunta, mutta miten on tulevaisuuden laita?

Kysymme teiltä arvoisat lukijat oletteko kiinnostuneita tulevista Microsoftin tai ex-Nokian puhelimista. Vastausvaihtoehtoja ovat:

  • Kyllä, kiinnostavat edelleen
  • Eivät kiinnostaneet aiemminkaan
  • Kiinnostivat aiemmin, eivät enää, kun Microsoft osti Nokian puhelimet ja
  • Eivät kiinnostaneet aiemmin, mutta nyt kiinnostavat

    Vastausvaihtoehdoista pitäisi siis löytyä jokaiselle sopiva vaihtoehto, joten ei muuta kuin kertomaan mielipide sivun oikeasta laidasta (rullaa hieman alaspäin). Kirjoitushetkellä johdossa on yli 40 prosentilla äänimäärästä vaihtoehto "Kiinnostivat aiemmin, eivät enää, kun Microsoft osti Nokian puhelimet". Tarkemmat tulokset näet alta ja päivitetyt tulokset äänestettyäsi.



  • Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

    Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

    Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

    Parhaat kännykkätarjoukset

    Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

    Motorola Moto E22
    49 € Power
    59 € DNA
    79 € Proshop

    Alin hinta viikko sitten: 85 €

    Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

    Honor Magic Vs
    990 € Power
    1599 € DNA

    Alin hinta viikko sitten: 1599 €

    TCL 40R – hinta laskenut -36%

    TCL 40R
    179 € Power

    Alin hinta viikko sitten: 279 €

    Honor X6 – hinta laskenut -34%

    Honor X6
    79 € DNA
    119 € Elisa

    Alin hinta viikko sitten: 119 €

    Kommentit (19)

    Anonyymi käyttäjä
    flashinthepan (vahvistamaton)

    1

    Kyllä, sitten kun julkaistaan se seuraava, 8000 megapikselin hyperkamerapuhelin.

    Vastaa
    Anonyymi käyttäjä
    Möö (vahvistamaton)

    2

    Enteitä tulevasta, sivut eivät edes toimi vai onko äänestys vedetty pois.

    Vastaa
    mcmopo
    mcmopo

    6

    Eipä paljon kiinnista eikä kyllä ole kiinnostanutkaan lumia 800:n jälkeen. Ehkä sitten kun tulee vedenkestäviä malleja ja käyttöjärjestelmään tulee ominausuuksia joita itse tarvitsen.

    Tällähetkellä kunnon tiedostonhallintaohjelmien puute ja kunnon nettiselaimen puute on pahimmat puutteet mutta on myös muita ohjelmia joita tarvitsen päivittäin. Harmi että kukaan valmistaja ei meinaa saada tehtyä kunnon puhelimia työkäyttöön vaan ne jäävät keskivertopuhelimiksi.

    Vastaa
    hinuk
    hinuk

    8

    olisvat voineet kiinnostaa jos käyttis olis ollut meego/saifish/android nokian kartoilla, mutta windows phonella pilatut eivät kiinnostaneet.
    sääli sinänsä koska päätellen n9:stä niin nokia oli menossa ihan hyvään suuntaan mutta kun ottivat wp käyttöön niin pelkkä hyvä rauta ei riittänyt.

    Vastaa
    perhana
    perhana

    9

    Mikä ihmeen "ex-Nokia" ?
    Onko Motorola nykyisin "ex-Motorola"
    Onko Skype "ex-Skype"
    Onko Youtube "ex-Youtube"
    jne jne...

    Ei yrityksen liiketoiminnan myynti välttämättä tarkoita sitä että yritys lakkaisi olemasta, tai että sen nimi muuttuisi aivan heti.

    Vastaa
    Anonyymi käyttäjä
    valokirkas (vahvistamaton)

    10

    Lumiat ja WP ei kiinnostanut Nokian aikana eikä kiinnosta nyt. Lumioiden myynti tulee romahtamaan Suomessa, koska niitä ostettiin vain koska ne oli nokialaisia. WP on susipaska käyttis ja monille uskovaisille tänään tuli herätys.

    Vastaa
    Kiedis
    Kiedis

    13

    @13 Ei ole realistista verrata kahden valmistajan laitteita, joiden ikäero on lähes kolme vuotta. Laitteet kehittyvät aika paljon kolmessa vuodessa ja voimmekin todeta, että 920 on alkeellinen ja "susipaska" verrattuna jopa S III:een. S III:lla, Samsungilla ja Androidilla kun saa oikeasti melko paljon enemmän aikaan helpommalla verrattuna Nokiaan tai Windows Phoneen.

    Nokia julkaisee päivityksiä, joiden ominaisuudet saavat fanit kiljumaan riemusta ja kehumaan Nokian innovaatioita, vaikka samat ominaisuudet ovat löytyneet ainakin Samsungin Android-laitteista noin puolitoista vuotta. Eihän fanittamasi käyttöjärjestelmä tue edes TV-ulostuloa johdolla, kun monet Samsungit saa peilattua langattomasti mihin tahansa HDMI-liitännällä varustettuun televisioon tai vaikka videotykkiin ilman nettiä.

    Ole sinäkin realisti; Nokian puhelimet ovat nyt historiaa. Jäljellä ovat aiemmin tehdyt laitteet, jotka jäävät ilman merkittäviä päivityksiä puhelinosaston myynnin seurauksena. Kun puhutaan puhelimista, enää ei ole Nokiaa, vaan laitteet siirtyvät Microsoftin omistukseen. Todellisuus on mitä on, eikä huippuihanan, suomalaisen Nokian fanittaminen ja puolustaminen enää auta tai muuta mitään. Kaikki siirtyvät rahoja myöten jenkkiomistukseen, halusimme tai emme, ja vähitellen merkittävä osa tiimistä toimii Yhdysvalloista käsin. Suomalaisena kääntäisin katseen tulevaisuuteen ja panostaisin siihen yritykseen, joka tuo jatkuvasti lisää työpaikkoja Suomeen. Yritys on nimeltään Samsung.

    Vastaa
    jpa00
    jpa00

    15

    Tämänhetkisen tilanteen perusteella näyttää siltä, että noin 60% Nokiasta aiemmin kiinnostuneista oli kiinnostuneita vain, koska Nokian Lumiat koettiin jollain lailla kotimaisiksi. Aika rankkaa ja mietityttää hiukan, miksi tällaisia tuotteita sillä perusteella muutenkaan katsotaan. Ei kukaan tietysti täysin objektiivinen osaa olla, en todellakaan minäkään, mutta yllättävän paljon tuo kyllä on vaikuttanut.

    Vastaa
    jpa00
    jpa00

    16

    @11: Mielipiteesi alkuperäisestä Galaxy S:stä alkuperäisellä softalla on jotakuinkin 100% oikea. Käytettävän siitä laitteesta tuntui saavan vain asentamalla esimerkiksi CyanogenModin, jonka jälkeen se kyllä pistää aika hyvin kampoihin vaikka tuolle mainitsemallesi Lumia 920:lle, paitsi toki kameran osalta.

    Vastaa
    Anonyymi käyttäjä
    nassesakari (vahvistamaton)

    18

    Nokiaa on ostettu Suomessa enemmän koska merkki on mielletty suomalaiseksi. Itse en ole ollut jälkiviisas vaan kun ELOP valittiin toimitusjohtajaksi oli asia selvä ja nyt on palkkion aika.

    Vastaa
    Anonyymi käyttäjä
    ativS @ (vahvistamaton)

    19

    Eivät kiinnostaneet aiemminkaan!.
    Kiinnostivat aiemmin, eivät enää!.

    Vastaa

    Kommentoi artikkelia

    Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

    Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.