Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft pitää ovet avoinna HTC:lle ja Samsungille

2
Manu Pitkänen

Microsoft pitää ovet avoinna HTC:lle ja Samsungille
Nokian matkapuhelinten siirtyminen Microsoftin huomaan tarkoittaa suurta muutosta ohjelmistojätin Windows Phone -strategiassa. Tähän asti Microsoft on tyytynyt lisensioimaan Windows Phone -käyttöjärjestelmää laitevalmistajille, mutta tulevaisuudessa Microsoft valmistaa itsekin puhelimia.

Tämä jättää Windows Phone -puhelimia valmistavat yhtiöt outoon tilanteeseen ja samanlaisia kysymyksiä on tullut pintaan kuin mitä muutama vuosi sitten kun Google osti Motorolan. Mitä Microsoft-merkkiset älypuhelimet tarkoittavat esimerkiksi HTC:n ja Samsungin kannalta?

Microsoftin virallinen vastaus kysymykseen on, että Windows Phone pidetään avoimena laitevalmistajille entiseen malliin ja Windows-tiimi työskentelee Microsoftin laitekehityksen kanssa samalla tavalla kuin muidenkin laitevalmistajien kanssa. Vaikka Windows Phonen käyttö olisikin HTC:lle ja Samsungille mahdollista, niin haluavatko ne enää jatkaa WP:n parissa. Nokian Lumiat muodostivat käytännössä yli 80 prosenttia Windows Phone -puhelinten toimituksista ja kun ne siirtyvät Microsoftille, syntyy ekosysteemiin voima joka hallitsee käytännössä koko ekosysteemiä.HTC:tä ja Samsungia voi kammoksuttaa tällainen kilpailija, mutta toisaalta ne saattavat myös pystyä elämään sen kanssa. Ainakin näin on käynyt Android-puolella. Toisaalta Motorolalla ei ole yhtä vankkaa asemaa Android-ekosysteemissä kuin Nokialla on Windows Phonessa. Lisäksi Windows Phonen ympärillä pyörivä bisnes on HTC:lle ja Samsungille lähinnä nappikauppaa verrattuna niiden Android-liiketoimintaan, joten WP:stä luopuminen on kivuttomampaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
ativ @ (vahvistamaton)

1

Vaikka Windows Phonen käyttö olisikin HTC:lle ja Samsungille mahdollista, niin haluavatko ne enää jatkaa WP:n parissa.Nokian Lumiat muodostivat käytännössä yli 80 prosenttia Windows Phone -puhelinten toimituksista ja kun ne siirtyvät Microsoftille, syntyy ekosysteemiin voima joka hallitsee käytännössä koko ekosysteemiä.
HTC:tä ja Samsungia voi kammoksuttaa tällainen kilpailija!.

Vastaa
jpa00
jpa00

2

Androidissa ja Motorolassa on jonkin verran eroa Windows Phoneen ja Nokiaan. Motorolalla ei tosiaan ole koskaan ollut minkäänlaista ylivaltaa Android-puhelimissa, kuten Nokialla on Windows-luureissa. Toinen selkeä ero on siinä, että valmistajat ovat vapaita (Googlen kannalta) ilmaiseksi käyttämään Androidia kuten tahtovat, mutta WP:stä joutuu valmistaja maksamaan lisenssimaksuja.

Lisäksi Androidin koodi on vapaasti saatavilla, joten kaikilla on mahdollisuus käyttää samaa versiota, kun taas Microsoft voi tehdä spesiaaliversioita vain omia Nokia-luurejaan varten, ja antaa muille valmistajille saataville rajoitetun version. Ei siinä välttämättä niin käy, mutta mahdollisuus on hyvä, varsinkin kun Microsoftin historiaa katsoo.

Vähän asian ohi: Riippumatta siitä, mitä Nokialla aikoinaan väitettiin, Androidilla on myös helpompi erottua massasta, kun UI on vapaasti valmistajankin kustomoitavissa. Aika harva valmistaja tätä enää kovin rankasti tekee, koska Androidin perus-UI on varsin miellyttävä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja