Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mikä on Nokian Asha -puhelinten kohtalo Microsoftin huomassa?

1
Petteri Pyyny

Mikä on Nokian Asha -puhelinten kohtalo Microsoftin huomassa?
Yksi mielenkiintoisimmista ja vähiten analysoiduista kulmista Nokian puhelinyksikön myynnissä Microsoftille on ollut Nokian ns. peruspuhelinten kohtalo.

Nokia on rakentanut jo vuosien ajan Lumia -brändiä vastaavaa halpabrändiään, Ashaa, jolla se myy "puoliälypuhelimia", jotka pohjautuvat Series 40 -alustaan, mutta sisältävät paljolti älypuhelinten ominaisuuksia. Nokia on ollut perinteisesti vahva kehittyvillä markkinoilla, kuten Intiassa, juurikin peruspuhelimiensa ansiosta. Viime aikoina kuitenkin peruspuhelimien myyntikin on alkanut sakkaamaan ja halvat Android-puhelimet ovat puristaneet myös Ashat nurkkaan. Pahimmat kilpailijat eivät olekaan olleet Samsung ja kumppanit, vaan pienehköt, paikalliset matkapuhelinvalmistajat, jotka ovat räätälöineet superhalpoja Android-puhelimia paikallisiin olosuhteisiin sopiviksi.Amerikkalaiset uutismediat The Verge ja Quartz näkevät Ashan kohtalon hyvin eriväristen lasien läpi. The Verge veikkaa Ashaa erittäinkin tärkeäksi yrityskaupan kannalta ja näkee sen brändin Microsoftin mahdollisuutena tuoda Windows Phone -alustansa myös alimpaan hintaluokkaan. Samaan aikaan taas Quartz näkee ainoana vaihtoehtona koko peruspuhelinten valmistuksen pikaisen lopettamisen ja keskittymisen pelkästään Windows Phone -laitteisiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja