Nokia-kaupan avulla Microsoft nelinkertaistaa Windows Phone -myyntikatteen

2
Manu Pitkänen

Nokia-kaupan avulla Microsoft nelinkertaistaa Windows Phone -myyntikatteen
Microsoft julkaisi Nokian Devices & Services -yksikön oston myötä PDF-tiedoston, jossa selvennetään kaupan vaikutuksia yhtiön Windows Phone -liiketoiminnan kannalta.

Paperista selviää, että Microsoft on tienannut rojaltimyynneillä keskimäärin alle 10 dollaria per myyty Lumia-älypuhelin, joita on toimitettu Nokian osavuosikatsausten mukaan vuoden 2011 jälkeen yli 23 miljoonaa kappaletta. Microsoft on maksanut Nokialle joka neljännes 250 miljoonaa dollaria alustatukimaksua.

Nokian Devices & Services -yksikön oston myötä Microsoft odottaa sen katteen nousevan per myyty älypuhelin yli nelinkertaiseksi, 40 dollariin. Ohjelmistoyhtiön mukaan sen pitää myydä 50 miljoonaa puhelinta päästäkseen nollatulokseen.

Yhtiö odottaa Windows Phonesta kasvavan vuoteen 2018 mennessä 45 miljardin dollarin liikevaihtoa pyörittävä bisnes. Viiden vuoden kuluttua Microsoft näkee, että maailmanlaajuisesti toimitetaan 1,7 miljardia älypuhelinta. Sillä voisi rahkeet saada tästä 15 prosentin osuus, eli Windows Phonen -markkinaosuuden pitäisi kasvaa moninkertaisesti nykyisestä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (2)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

"Yhtiö odottaa Windows Phonesta kasvavan vuoteen 2018 mennessä 45 miljardin dollarin liikevaihtoa pyörittävä bisnes."

Ei huono tavoite 7-8 miljardin sijoitukselle...

Tuohan tässä itseä osakkeenomistajana harmittaa, että nyt menee Lumioiden tuotot muualle. Toisaalta mahdoton sanoa olisiko puhelin-Nokia tuottoisampi kuin NSN/HERE-Nokia.
Tänään ainakin kurssi pomppasi heti, kun arvata saattoi... +45%

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

2

Kyllä Nokian suulla on tänään ilmoitettu että se ei itsenäisesti pystyisi viemään puhelinbisnestään noin pitkälle ja sioihin myyntimääriin kuin mitä MS odottaa. Tai jos pystyisikin se vaatisi valtavia taloudellisia ponnnistuksia ja vielä isompia riskinottoja kuin nyt on nähty. Ja MS:n tuet olisivat kuitenkin loppuneet aikanaan joten ei ainakaan jouduttu maksumieheksi.

Mikäli WP olisi Nokian vetämänä lähtenyt nopeammin lentoon kuin nyt on nähty niin tilanne olisi varmasti ihan toinen. Nyt ei kuitenkaan ollut aikaa odotella enempää. Toki suunta on täysin oikea ja Lumiat lyö vääjäämättömästi läpi, mutta se vie vielä pari vuotta että todella myydään isoja määriä. Tämä johtuu etenkin jenkkien kytkymyyntisoppareista. Ne jotka ovat ostaneet halvan androidin ja todenneet sen kuraksi, haluavat vaihtaa sen johonkin toiseen merkkiin, mutta eivät uskalla ottaa vielä WP:tä, ottavat iipparin, ja päin vastoin. Se vie siten kaksi vaihtosykliä, eli neljä vuotta, jotta kaikki pettyneet ja kusetetut uskaltavat vaihtaa WP:hen. Nyt tuosta ajasta on kulunut n. puolet.

Tämä oli täysin oikea vaihe irrottaa puhelimet Nokian muusta toiminnasta ja suunnata paukut eteenpäin tuottoisasti. Ja osakkeenomistajat kiittävät.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.