Onko Stephen Elopista tulossa Microsoftin seuraava toimitusjohtaja?

3
Manu Pitkänen

Onko Stephen Elopista tulossa Microsoftin seuraava toimitusjohtaja?
Steve Ballmer ilmoitti muutama viikko sitten jäävänsä eläkkeelle seuraavan 12 kuukauden aikana ja Microsoft hakee hänelle parhaillaan seuraajaa. Microsoftin uudeksi toimitusjohtajaksi vedonlyöjät ovat veikkailleet Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopia, joka oli ennen Nokia-aikakauttaan Microsoftin yritysliiketoimintojen johtaja.

Elop on nyt Nokian Devices & Services -yksikön myynnin myötä siirtymässä Microsoftin palvelukseen. Hän jättää tänään Nokian hallituksen ja siirtymäkauden väliaikaiseksi Nokian toimitusjohtajaksi on tulossa Timo Ihamuotila. Elopille on varattu paikka Devices & Services -yksikön johtajana. On kuitenkin luontevaa spekuloida, että onko kyseessä Elopin lopullinen virka. Voisiko tarjolla olla myös toimitusjohtajuus Microsoftilla?

Microsoft linjasi heinäkuussa uuden strategian, jonka myötä se on kehittymässä ohjelmistoyhtiöstä palvelu- ja laiteyhtiöksi. Nokialta on tulossa puhelinvalmistuksen osaaminen ja käyttöoikeus karttapalveluihin. Stephen Elopilla on jo lähes kolmen vuoden kokemus Nokian toimitusjohtajana palvelu- ja laiteliiketoiminnasta, joten tältä kantilta ajateltuna hänellä on tarvittavaa osaamista. Ei pidä myöskään unohtaa, että Elop johti ennen Nokialle siirtymistä Microsoftin yhtä tuottoisimpaa lypsylehmää: Officesta.Nokialta Elopille on tarttunut myös mobiilialan osaamista – sitä varmasti arvostetaan Microsoftilla, joka valmistautuu "PC:n jälkeiseen aikakauteen" (tai PC+-aikakauteen, miten vain) ja jolle mobiili on ollut aina enemmän tai vähemmän vaikea valloituskohde.

Elop on mielenkiintoinen toimitusjohtajaehdokas siinäkin mielessä, että hän olisi samaan aikaan sekä ulkopuolinen että sisäinen ehdokas. Hän toisi Microsoftin johtoon uutta verta, mutta samaan aikaan hän tuntee ohjelmistojätin sisäisen kulttuurin ja toimintatavat. Hän on myös arvostettu esiintyjä. Rauhallisesti esiintyvä toimitusjohtaja voisi olla paikallaan Ballmerin jälkeen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
an_Tero (vahvistamaton)

2

MS tarvitsee Elopia vetämään puhelinpuolta vielä useita vuosia, jotta Nokian kanssa aloitettu työ saadaan vietyä eteenpäin. Toki hänestä voi tj tulla vielä joskus, mutta sen aika ei todellakaan ole nyt. Ehkäpä 10v. kuluttua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.