Nokian vanha johto kommentoi kauppaa – Ollila välttelee kysymyksiä

5
Manu Pitkänen

Nokian vanha johto kommentoi kauppaa – Ollila välttelee kysymyksiä
Nokian entiset johtajat ovat kommentoineet tällä viikolla julkistettua kauppaa, jossa Microsoft osti Nokian puhelinliiketoiminnan itselleen. Yhtiön entinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ja hänen seuraajaehdokas Anssi Vanjoki ovat kertoneet julkisuudelle omia mietteitään kaupasta. Jorma Ollila on sen sijaan pysynyt poissa julkisuudesta. Hänen mielestä on epäkorrektia kommentoida nykyjohdon tekemiä päätöksiä.

Anssi Vanjoki kommentoi tällä viikolla ennen kuin Nokia tiedotti kaupasta, että yhtiön valitsema Windows Phone -strategia älypuhelimissa on typerä ja tarpeeton. Kaupan julkistuksen jälkeen hän totesi myynnin olevan häpeällinen, mutta samalla välttämätön. Windows Phone -strategiaa hän kuvailee nyt täydelliseksi epäonnistumiseksi.



Vanjoki oli ehdokas uudeksi toimitusjohtajaksi Olli-Pekka Kallasvuon jälkeen, mutta Jorma Ollilan johtama Nokian hallitus valitsi Stephen Elopin, jonka aikana Windows Phone -strategia otettiin käyttöön.

Nokiaa vuosina 2006-2010 johtanut Olli-Pekka Kallasvuo kommentoi Nokia-kauppaa Ylelle 7. syyskuuta. "Minulla on paljon henkilökohtaista tunnesidettä Nokiaan. Tämä on myös teollisuushistoriaa ja varsin merkittävä sekä vaikea päätös Nokian hallitukselle", Kallasvuo sanoi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
Rauhoittukaa (vahvistamaton)

1

Ettekö isäm maam pulustaja-insinöörit ole vieläkään päässeet tämän kaupan yli? Hämmästyksenä minulle, monelle suomalaiselle tuntuu olevan ihmetyksen aihe miten vapaa markkinatalous toimii.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

2

Entäs Siilasmaa?

Poika luuli Windows Phonen tukemisen olevan hyvä idea. Ei ollutkaan hyvä idea. Tuletko kanssamme saunaan Risto, me pannaan sua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vahtikeijju (vahvistamaton)

3

Vapaa markkinatalous ei saisi kompastua tämäntapaisiin virheisiin, jonka seurauksena Nokian matkapuhelintoiminta ajettiin alas.

Ei minulla ole ollut koskaan suurta tunnesidettä Nokiaan, mutta on ollut kovin surullista katsoa ja seurata kuinka suurella varmuudella johto ajoi laivaa kohti edessä näkyvää jäävuorta.

Tähän ei tarvita edes jälkiviisautta.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

4

Vanjoki oli ehdolla CEO:ksi jo silloin, kun Kallasvuo valittiin. Kaiken lisäksi Kallasvuo ei ollut edes Ollilan valinta yhtiön johtoon, jota monet kritisoivat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

5

@1: Ymmärrys ja hyväksyntä ovat kaksi toisiinsa liittymätöntä asiaa.

Lähtökohtaisesti kaikkien sellaisten transaktioiden pitäisi olla laittomia jotka aiheuttavat kansantaloudellisesti merkittävää haittaa. Ja jos niitä ei voi estää, niin ne on kostettava.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.