Windows Phone -pomo: Nokia salaili tietoja Microsoftilta

4
Manu Pitkänen

Windows Phone -pomo: Nokia salaili tietoja Microsoftilta
Nokian ja Microsoftin on ajateltu tekevän erittäin läheistä yhteistyötä Windows Phonen kehittämiseksi ja sen kasvattamiseksi "kolmanneksi ekosysteemiksi". Nokian osuus myytävistä Windows Phone -puhelimista on heilunut 80 prosentin tietämillä, joten yhteistyön luulisi olleen yhtiöiden välillä syvää. Nokia kuitenkin salaili asioita Microsoftilta, kertoo Windows Phone -pomo Joe Belfiore Cnetille.

Belfioren mukaan yritysten yhteistyöstä löytyy esimerkkejä, joissa ne eivät tiedä mitä toinen on tekemässä. Toisin sanoen Nokia ei suostunut keskustelemaan kehitteillä olevien puhelimien ominaisuuksista Microsoftin kanssa. Belfioren mukaan Microsoftin puolella oltaisiin priorisoitu tiettyjä asioita ja tehty niitä toisin jos Nokian suunnitelmista oltaisiin tiedetty ajoissa. Belfiore ei halua kertoa yksityiskohtaisia esimerkkejä millaisia ongelmia matkan varrella on ollut.Tällaisia ongelmia ei todennäköisesti pääse tapahtumaan kun Nokian puhelinliiketoiminta on Microsoftin omistuksessa, arvioi Belfiore.

Yhteistyö on sujunut myös mallikkaasti. Esimerkkeinä Belfiore antaa Lumia 800:n ja Lumia 1020:n. Lumia 800 saatiin puskettua markkinoille nopeasti ja Lumia 1020:n kohdalla yhtiöt tekivät syvää yhteistyötä jotta Windows Phone saataisiin yhteensopivaksi puhelimen kameratekniikan kanssa.

Yhteistyön myötä Microsoft on myös oppinut paljon kehitysmaiden matkapuhelinmarkkinoista, joista sillä ei ollut aiemmin juurikaan kokemusta. Ohjelmistojätille oli uutta esimerkiksi Bluetoothin tärkeys tiedostonsiirrossa kehitysmaissa. Tiedostoja ei voi lähettää Bluetoothin yli Windows Phone 7.5:llä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
98 € Power
99 € Elisa
139 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Realme 11 Pro+ – hinta laskenut -17%

Realme 11 Pro+
499 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 598 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
bscisbicb (vahvistamaton)

2

@1 Hahaa, juuri näin!

Ei muuta kun Belfiore taas uudelle maratonille tien poskeen niveliä kuluttamaan, niin helpottaa pikkusen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Leemee (vahvistamaton)

4

En ihmettele yhtään miksei nokia suostunut kertomaan tulevien puhelimien ominaisuuksia. Windows phone 8 julkisutspuhelimena käytettiin HTC:n puhelinta, joka yllättäen muistitti aika paljon Lumia malleja värivaihtoehtoja myöten. Microsoftin Surface täppäri oli myös kopioinut värit lähes sellaisenaan Lumia sarjasta. Pitkään huhuiltiin myös Microsoftin omasta puhelimesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.