Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kysyy: Tiedätkö mikä on puhletti?

6
Manu Pitkänen

Nokia kysyy: Tiedätkö mikä on puhletti?
Vaikka englanninkielinen sana "phablet" (suom. puhletti) lisättiin elokuussa Oxford Dictionaries -verkkosanakirjaan, ei Nokia ole aivan varma siitä kuinka hyvin termi tunnetaan tavallisten kuluttajien keskuudessa. Matkapuhelinyhtiö on päättänyt selvittää termin tunnettavuutta verkkokyselyllä. Asiasta uutisoi The Register.

Nokia tiedustelee kyselyssä, että onko phablet-terminä tuttu ja miltä tuntuisi jos nyt lanseerattavaa isoruutuista älypuhelinta kutsuttaisiin puhletiksi (phablet). Yhtiötä kiinnostaa myös se, että tietävätkö vastaajan ystävät mitä termi tarkoittaa.
Nokian on huhuttu keväästä lähtien kehittävän isokokoista älypuhelinta. Viime viikkoina laitteesta on vuotanut kuvia ja tietoja, joiden mukaan Lumia 1520:ksi nimetyssä laitteessa olisi kuuden tuuman näyttö, iso akku, Snapdragon 800 -piiri ja 20 megapikselin kamera.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

anzi2
anzi2

1

Hm..termi on kyllä tuttu ja phablet myös aika ok, mutta tuo puhletti kyllä särähtää ikävästi korvaan....toivottavasti markkinoinnissa puhutaan tulevaisuudessa suomessakin phableteista eikä puhleteista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

@1 Mun mielestä toi puhletti on huomattavasti sopivampi suomalaiseen suuhun ja muutenkin hyvin luonteva, etenkin kun vertaa tuohon phablettiin.

Mutta, makuasioista.

Vastaa
Jojjeli89
Jojjeli89

3

Puhletti... tiedän mitä tarkoittaa mutta olen ehkä @1 kanssa enemmän samaa mieltä. Jotenkin toi phablet-sana ois järkevämpi (etenkin markkinoinnissa). No, mene ja tiedä sit...

Vastaa
akse
akse

5

Molemmat aika perseestä.. Puhelin se on isokin puhelin.

Tabletti on sitten semmoinen mitä ei voi pitää korvalla kovin kätevästi kun puhutaan (monilla tableteilla ei voi edes puhua)

Tabletistakin parempi olisi ihan vaan taulutietokone?

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

6

>phablet

Aivan naurettava sana. Eihän tuota voi edes ääntää.

Puhlettikin kuulostaa typerältä mutta ainakin siitä saa selvän että on kyse sanasta eikä räkäklimpistä puhujan kurkussa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja