Microsoft riisui mainoksessa Lumian Nokia-brändistä

3
Manu Pitkänen

Microsoft riisui mainoksessa Lumian Nokia-brändistä
Microsoft on päättänyt toivottaa Nokian matkapuhelinliiketoiminnot tervetulleiksi ohjelmistojätin organisaatiorakenteeseen brittiläisissä lehdissä julkaistun mainoksen voimin.

Ohjelmistojätti hehkuttaa mainoksessa yhtiön tuotevalikoiman kasvua ja on kuvittanut sen Nokian edullisella Lumia 520 -älypuhelimella. Lämminsydäminen tervetulotoivotus sai kuitenkin kolauksen kun kävi ilmi, että Microsoft on poistanut Lumia 520:sta kaikki Nokia-viittaukset.

Mainoksen puhelimesta on ensinnäkin poistettu Nokian logo, jota sopimusehtojen mukaan ei saa käyttää Microsoftin älypuhelimissa. Tämän lisäksi puhelimen aloitusnäytössä olevat tapahtumaruudut on vaihdettu Nokian ja sen yhteistyökumppaneiden sovelluksista Microsoftin ohjelmiin. Here-sovellukset, Nokia Musiikki, Cinemagraph ja Whatsapp on vaihdettu Skypeen, Xbox Musiciin ja Windows Phone -kauppaan.



Microsoft on hyödyntänyt Nokia-brändittömiä Lumia-puhelimia verkkomainoksissaankin, kertoo International Business Times.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
myheadsinmississippi (vahvistamaton)

3

"Mainoksen puhelimesta on ensinnäkin poistettu Nokian logo, jota sopimusehtojen mukaan ei saa käyttää Microsoftin älypuhelimissa."

Tämä tiedetään, mutta eikös sopimus panna käytäntöön vasta ensi vuoden puolella? Vai onko säännöt eri MS:n kustantamissa, uusissa mainoksissa?

Mutta ei takerruta pikkuseikkoihin, Microsoft on jo estämässä Sirius -tabletin ja usean Asha puhelimen tuotannon Nokialta. Eli käyttäytyy kuin jo omistaisi Nokian puhelinbisneksen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.