Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kaavailee jo isoa yritysostoa

6
Manu Pitkänen

Nokia kaavailee jo isoa yritysostoa
Suomi pysähtyi hetkeksi 3. syyskuuta kun Nokia kertoi myyvänsä matkapuhelintoimintonsa Microsoftille. Nokian ydintä ollaan myymässä ja jäljelle jää verkkolaitevalmistus ja karttapalvelut. Kaupan sinetöityä Nokiasta lohkeaa iso pala, mutta yhtiön hallituksessa mietitään jo mitä sen tilalle hankitaan.

Reutersin mukaan Nokian sisällä on alettu keskustella, että pitäisikö yhtiön käyttää Microsoft-kaupasta saatuja rahoja NSN:n kanssa kilpailevan Alcatel-Lucentin tai sen langattomia viestintäratkaisuja valmistavan yksikön ostamiseen. Analyytikot ovat arvioineet Alcatel-Lucentin langattoman liiketoiminnan arvoksi 1,1–1,5 miljardiin euroon.

Alcatel-Lucentin kauppaa voidaan perustella muiden muassa sillä, että yhtiön langattomalla liiketoiminnalla on vahva jalansija Yhdysvaltain viestintämarkkinoilla. Yhtiön kannattavuus on ollut kuitenkin niin ja näin vuoden 2006 jälkeen, minkä takia Nokia saattaa olla varovainen mahdollisten tarjousten kanssa.Reutersille puhuneiden sisäpiirilähteiden mukaan Nokiassa on alkanut itsetutkiskelu ja alettu miettiä mitä seuraavaksi halutaan oikein tehdä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

mietaas
mietaas

1

Ehdottomasti Nokian olisi järkevää ostaa Alcatel-Lucentin langaton liiketoiminta. Tosin se aiheuttaisi irtisanomisia yhdistymisen jälkeen, ainakin Alcatel-Lucentin henkilöstölle.

Toivottavasti Nokian matkapuhelintoimintojen myynti Microsoftille onnistuu. Itse äänestin myynnin puolesta.

ps. Microsoft-kaupasta saadut tulot täytyy laittaa verkkopuolen kehittämiseen, ei jakaa osakkeenomistajille (minulle).

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
e v v k@ (vahvistamaton)

3

Loppujen lopuksi on aivan sama,miten rahansa käyttävät!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
serpo (vahvistamaton)

4

@1 Millä perusteella Alcatelin ostaminen on järkevää? Milöä perusteella henkilöstö vähenee Alcatelilla mahd. kaupan jälkeen?
Missä on voinut äänestää puhelinliiketoiminnan myynnistä?

Vastaa
mietaas
mietaas

5

jos omistaisit nokian osakkeita tietäisit missä on voinut äänestää jo nyt nokian myynnistä.

voin sen tietysti kertoakin: ennakkoäänestämällä netissä nokian sivuilla. arvo-osuustilin numero riittää, siitä näkyy omistatko ko. osakkeita vai et. samalla voi ilmottautua ylimääräiseen yhtiökokoukseen 19.11.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
3rd_party
3rd_party

6

@4 Alcatelin ostaminen saattaa olla järkevää monestakin syystä. Ensinnäkin ostamalla Alcatelin Nokia ostaisi monta ylläpitosopimusta jotka ovat yleensä verrakkain rahakkaita. Samoin Nokia ostaisi teknologiaa jota sillä ei mahdollisesti itsellään ole, tai jonka käytöstä se joutuu nyt maksamaan lisenssejä. Edelleen Nokia ostaisi lisää massaa itselleen, mikä monesti tarkoittaa pienentyneitä kiinteitä kustannuksia suhteessa liiketoiminnan tuottoihin...

...Mistä päästäänkin mahdollisiin henkilöstön vähennyksiin. Kahdella erillisellä yhtiöllä on oltava molemmilla omat laki-, henkilöstö-, taloushallinto, it- jne. jne. osastonsa. Kun yritykset lyödään yhteen, riittää yksi kappale kutakin, jota pyörittämään tarvitaan yleensä vähemmän ihmisiä kuin kahta erillistä vastaavaa toimintoa.

Mutta on yrityskaupoissa aina myös suuret riskit, joten en ole lainkaan varma että Alcatelin ostaminen ikinä toteutuisi. Riippuu siitä, onko Nokian johto saanut tarpeekseen riskisijoituksista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja