Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian ja Applen salainen sopimus vuoti Samsungille

6
Manu Pitkänen

Nokian ja Applen salainen sopimus vuoti Samsungille
Apple syyttää Samsungia yrityssalaisuuksien väärinkäytöstä ja on vienyt asian oikeuden ratkaistavaksi. Tapaus liittyy Applen ja Samsungin väliseen käynnissä olevaan patenttiriitaan, jonka yhteydessä käsiteltiin Nokian ja Applen vuonna 2011 solmittuun lisensointisopimukseen liittyviä arkaluonteisia tietoja.

Nokian ja Applen välinen sopimus määrättiin salassa pidettäväksi, minkä takia vain Samsungin ja Applen asianajajat saivat nähdä sen. Korealaisyhtiön lakimiehet eivät kuitenkaan kunnioittaneet turvaluokitusta, vaan jakoivat sopimuksen tiedot yhtiön johtajille.
Eräs salaiseen tietoon käsiksi päässyt oli Seungho Ahn, joka kertoi kesällä Nokian kanssa käydyissä neuvotteluissa, että hän tuntee vuonna 2011 solmitun sopimuksen sisällön. Ahn osoitti puhuvansa totta siteeraamalla sopimuksen kohtia. Hänen mukaan kaikki tieto vuotaa aikanaan.

Samsungilla on näin ollen mahdollisuus väärinkäyttää omaksi edukseen salaiseksi määriteltyä tietoa lisensointineuvotteluissa – ja juuri tätä sopimuksen salaamisella on yritetty välttää.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

butcher12345 (vahvistamaton)

1

Legenda kertoo, että aikanaan Atrialta potkut saanut johtotason henkilö otti mennessään Atrian tuotekonseptit ja tuotehinnoittelut. Uudessa työpaikassaan Poutulla hän sitten levitti ensimmäiseksi Atrian dokumentit Poutun johtajan pöydälle sanoen, että näin Atrialla asiat tehtiin.

Sikäli toteamus "kaikki tieto vuotaa aikanaan" on kyllä harvinaisen totta.

Vastaa
nwind
nwind

2

"tiedot yhtiön johhtajille." yksi h ;D liikaa :P

mutta joo tosiaan mikään ei ole salaista ja kun vaan rahaa lyödään tarpeeksi pöytään tieto vaihtaa omistajaa.

Vastaa
perhana
perhana

3

Sopii melko luontevasti Samsungin asenteeseen hyviä tapoja ja lakeja kohtaan.

Asianosaisille lakimiehille tuosta kyllä tulisi napsahtaa kunnon korvausvaatimukset ja tuomio, ja lakimiehen oikeudet pois, koska jos sopimus oli oikeuden päätöksellä määrätty salassapidettäväksi, ei sen jakamisen perusteeksi kyllä pitäisi riittää se että olisi se joskus vuotanut kuitenkin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Olen ihan järkyttynyt, että *Samsungin* tapainen eettinen ja muutenkin oikeamielinen firma tekee jotain tällaista. Varmasti yksittäistapaus. Eiku.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja