Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Stephen Elop: Lumiat mukavassa nousujohteessa – miksi laiteliiketoiminta sitten myytiin?

4
Manu Pitkänen

Stephen Elop: Lumiat mukavassa nousujohteessa – miksi laiteliiketoiminta sitten myytiin?
Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on ollut syykuun alun Nokia-kauppojen jälkeen melko vähän julkisuudessa. Nokian laiteliiketoiminnan myyntiä Microsoftille on kommentoinut lähinnä Risto Siilasmaa.

Tämä on ymmärrettävää, koska Elop on kaupan takia varsin hankalassa raossa. Yhtäältä hän on edelleen Nokian palveluksessa ja hänen pitäisi perustella miksi on järkevää myydä laiteliiketoiminta. Toisaalta hän on siirtymässä Microsoftille johtamaan myytävän yksikön toimintaa, joten hänen on uskottava että älypuhelinyksikkö kääntyy pian voitolliseksi. Miksi myydä laiteliiketoiminta, jos sen uskoo tuottavan pian voittoa ja Lumioiden myynti on ollut kasvu-uralla jo useamman kvartaalin peräkkäin?

Intian suurimpiin sanomalehtiin kuuluva The Hindu kysyi tämän kiperän kysymyksen haastatellessaan Stephen Elopia.Elop huomauttaa vastauksessaan, ettei hän tehnyt myyntipäätöstä, vaan siitä vastasi Nokian hallitus. Hänen arvionsa mukaan myyntipäätös tehtiin siksi että hinta, jonka Microsoft oli valmis maksamaan Nokian toiminnoista, oli tulevaisuuden näkymiin nähden Nokian omistajille edullisempi. Elopin mielestä päätös oli oikea ja se näkyy myös osakekurssissa.

Elopin mukaan kaupan toteutumisen jälkeen Nokialla on aiempaa paremmat mahdollisuudet investoida Nokia Solutions and Networks -verkkolaiteyhtiön toimintaan. Reutersin mukaan Nokia on alkanut pohtia mahdollisuutta ostaa Alcatel-Lucent tai osia siitä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
eFlopS. (vahvistamaton)

1

Stephen Elop: Lumiat mukavassa nousujohteessa. HEH,mitä muuta Eflop vielä valehtelee (porauslautan sytyttäjä).

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

2

Windows Phone markkinaosuus ja myyntiluvat ovat olleet yli sadan prosentin AINOANA maailmassa viimeiset kvartaalit aivan systemaattisesti, joten todellakin herääö kysymys jotta loppuivat rahat rahoittamaan kyseistä kasvua eli jarruttiko kasvua Nokian kassatilanne? Asian pohdiskeluun tulee lisäpontta kun huomioi että esim. Lumia 920 lanseerattiin aina alue kerrallaan ja aina myyntiin loppuun ikäänkuin ei olisi voinut tilata samoin tein miljoonia osia. Toivottavasti homma muuttuu kun MFST ostaa juridisesti NOKian Devices and Services yksikön ensi vuonna. Olkoon 2015 Q4 myynti yli 50 miljoonaa laitetta!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

@3 "Windows Phone markkinaosuus ja myyntiluvat ovat olleet yli sadan prosentin AINOANA maailmassa viimeiset kvartaalit aivan systemaattisesti"

Puhutko nyt kappalemääräisestä myynnistä ja vertaatko edelliseen vuoteen vai edelliseen neljännekseen?

Varmasti kasvua on jarruttanut osin kassatilanne, mutta olisiko suuremmalla kassalla saatu parempi ROI on paha sanoa, ja aika turhaa spekulointia. Suurempi kassavaranto olisi mahollistanut paremman toiminnan, mutta ei se sitä takaa.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

4

@4 aina kutakin kvartaalia vuodentakaiseem,
juuri skelaatiosta oli kyse
eli pian nähdään saako MS myytyä 2014 jouluna 30 miljoonaa vai 100 miljoonaa puhelinta, mutta sekään kerro ajassa taaksepäin olisiko Nokia onnistunut ja missä raja olisi 2013 aikana tullut vastaan.
Ballmer arvioi vasta 2015 vuotta voitolliseksi Lumioiden osalta.
Mikä olisi ollut liikevoitto?
Uskoisin Nokia tehdeen ehdottamasti enemmän tappiota valtaisilla myyntimäärillä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja