Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokita haluaa nokittaa Microsoftin Nokia-tarjouksen

14
Manu Pitkänen

Nokita haluaa nokittaa Microsoftin Nokia-tarjouksen
Juhani Parda yrittää parhaillaan värvätä riveihinsä sijoittajia, jotka ovat valmiita tekemään kilpailevan tarjouksen Nokian laiteliiketoiminnoista. Microsoft kertoi syyskuun alussa, että se aikoo ostaa Nokian matkapuhelimet itselleen.

Parda yrittää nokittaa Microsoftin tarjouksen Nokitaksi nimetyn hankkeen avulla ja tarvitsee sitä varten tukea muilta sijoittajilta, jotka ovat valmiita osallistumaan kilpailevan tarjoukseen miljoonilla tai jopa miljardeilla euroilla. Roger Wessmanilla teetetyn arvion mukaan Nokian laiteliiketoiminnan arvo voi nousta kolmessa vuodessa jopa 23 miljardiin euroon. Wessman myöntää neuvoneensa miten laskelmat tehdään, mutta ei ole itse tehnyt niitä tai osallistunut projektiin millään muulla tavoin.
Microsoftin tekemä tarjous on arvoltaan yhteensä 5,44 miljardia, josta 3,79 miljardia menee liiketoiminnan osien ostoon. 1,65 miljardia euroa Microsoft maksaa Nokian patenttien lisensoinnista.

Parda arvioi Microsoftin siirtävän Nokian toiminnot hiljalleen pois Suomesta. Kilpailevalla tarjouksella Parda haluaa varmistaa, että toiminnot jäävät Suomeen. Alla olevalla videolla kerrotaan lisää Pardan visiosta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Jukopliut
Jukopliut

3

Nokita.... Mikä perkele siinä on ettei voida keksiä jotain uutta nasevaa brändiä vaan pitää vääntää tuosta Nokiasta typeriä muunnelmia.

Vastaa
Mokia Nokita (vahvistamaton)

4

Miten Nokia aikoo rahoittaa tulevaisuuden kehityksen,kun tappiota on tullut jo ja myynti laahaa perässä???.Matkapuhelintuotannon myynti olisi järkevin vaihtoehto tai Jollan kanssa yhdistyminen.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

5

@5 Nokian brandillä on vielä sen verran suuri tunnettavuus että android puhelimilla on mahdollista päästä voitolle hyvinkin nopeasti. Tietenkin riskejä on olemassa mutta niinhän noita riskejä on aina kun sijoittaa jonnekkin.

Vastaa
reteric (vahvistamaton)

8

@6. Höpölöpö. Android on kannattava vain samsungille, mutta vain muutaman vuoden enää. Kiinalaista bulkkiroskaa työntää markkinoille yhä enemmän ja enemmän.

Vastaa
delic
delic

9

@9 http://www.gsmarena.com/idc_nokia_phone...e-news-7084.php

Siinä on 3 android valmistajaa samsungin lisäksi jotka myi reippaasti enemmän android luureja kuin nokia lumioita tällä kvartaalilla.

Itseasiassa kaikki windows valmistajatkaan ei yhdessä myyneet niin paljoa windows luureja mitä noista jokainen android valmistaja yksikseen.

Ei ole vaikea ymmärtää, että androidilla nokia olisi tuossa android listan sijalla 2 helposti.

Vastaa
Android-Tizen (vahvistamaton)

12

@9. Höpölöpö. Android on kannattava vain samsungille, mutta vain muutaman vuoden enää.

Perustele väitteesi!.Samsung ottaa pian käyttöön myös Tizen-käyttöjärjestelmän,joten tahti ei tule hidastumaan!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja