Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

SK: Steve Jobs pyysi Anssi Vanjokea Applelle töihin

9
Manu Pitkänen

SK: Steve Jobs pyysi Anssi Vanjokea Applelle töihin
Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Steve Jobs pyysi Nokian Mobile Solutions -yksikön entistä johtajaa ja Vertun hallituksen puheenjohtajaa Anssi Vanjokea töihin Applelle. Historia osoittaa, ettei Vanjoki tarttunut tilaisuuteen.

Jobs teki raportoidun tarjouksen pari päivää sen jälkeen kun Nokia tiedotti Stephen Elopin valinnasta matkapuhelinjätin uudeksi toimitusjohtajaksi. Vanjoki kilpaili paikasta Elopin kanssa. Valintailmoituksen jälkeen Vanjoki kertoi jättävänsä tehtävänsä Nokiassa.

Vanjoki vahvisti Jobsin puhelinsoiton Suomen Kuvalehdelle, mutta työtarjousta hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida mitenkään.

Jorma Ollilan mukaan Stephen Elop oli kakkosvaihtoehto Nokian toimitusjohtajaksi. Hänen edellä oli tunnetun amerikkalaisen teknologiayrityksen kakkosmies, jonka nimeä ei ole ainakaan vielä paljastettu. Tekniikka&Talouden tietojen mukaan Applen nykyinen toimitusjohtaja Tim Cook oli Elopin ja Vanjoen ohella yksi Nokian toimitusjohtajakandidaateista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
selittäkääs (vahvistamaton)

1

Tässä onkin höyrypäisillä Vanjokea haukkuneilla Applefanipojilla selittämistä. delic, Jonahan ja muut pahimmat fanaatikot, antakaas selitys.

Vastaa
mietaas
mietaas

2

joo, kyllä juttu pitää paikkansa.
Applen uuteen konttoriin haettiin aulaemännän paikkaa suomesta.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
delic
delic

3

@1 Mitä tässä nyt pitäisi selittää? Voitko tarkentaa? Miten toi sun kommenttisi liittyy tähän? Tai ylipäätänsä mihinkään?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@1 "Jonahan ja muut pahimmat fanaatikot"

En katso olevani fanaatikko, mutta toki voit perustella väitettäsi jollakin tavalla, vaikka antamalla esimerkin tai pari.

"Tässä onkin höyrypäisillä Vanjokea haukkuneilla Applefanipojilla selittämistä"

Enkä nyt heti muista ihan kauheasti Vanjokea haukkuneenikaan, mutta kieltämättä Vanjoki on vuosien saatossa antanut useammankin korkealentoisen (mm. järjestelmäkamera, housuunpissaaminen pakkasella ja N900:n dissaaminen julkistustilaisuudessa) ja – jos ei ole osakkeenomistaja – viihdyttävän lausunnon.

Hän oli juuri siellä (multimedia, älypuhelimet, Symbian, Maemo/Meego), missä Nokialla olisi pitänyt tapahtua eniten sekä ennen 9.1.2007 että erittäin nopeasti sen jälkeen. Ei tapahtunut. En tiedä oliko vika Vanjoessa vaiko jossakin muussa, mutta tulokset puhuvat puolestaan ja johtaja kantaa lopullisen vastuun.

Kannattaa muistaa, että tuohon aikaan Applen ja Nokian patenttisota oli vielä menossa ja ihan varmasti Applea kiinnosti mitä suurimman kilpailijan päässä liikkuu, ja selkeästi huonoissa merkeissä eronnut korkeassa asemassa ollut johtaja olisi hyvinkin voinut olla hyödyksi jollakin tapaa.

Vanjoki vahvistaa vain puhelun, ei kerro yksityiskohtia tai edes sitä oliko kyseessä ihan spesifinen työtarjous vai jotain muuta. Sen perusteella on hyvin vaikea spekuloida juurikaan, saatikaan "selittää" (mitä?). Tuntuu vähän, että haluat tulkita tätä paljon voimakkaammin kuin mitä uutisessa on oikeasti faktoja.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

5

@5 "Vanjoki vahvistaa vain puhelun, ei kerro yksityiskohtia tai edes sitä oliko kyseessä ihan spesifinen työtarjous vai jotain muuta. Sen perusteella on hyvin vaikea spekuloida juurikaan, saatikaan "selittää" (mitä?)."

Spekulointi asiasta on ihan äärettömän helppoa näiden asioiden valossa. Ei kilpailevan yrityksen johtajalla ole kovin montaa syytä soittaa johtajavalinnassa rannalle jääneelle henkilölle. Työtarjous on yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista, mutta tiedä sitten miten spesifinen se on ollut jos sellainen on esitetty (vrt. "Applella on ovi auki jos kiinnostaa" vai "meillä olisi johtoryhmässä paikka N.N. auki").

Ja kyllähän Vanjoelle olisi varmaan paikka Applelta löytänyt. Hyvän tiimin ympäröimänä ja oikeassa asemassa varmasti erittäin pätevä ihminen. Toinen asia on sitten, oliko hänellä kumpaakaan Nokialla, ja olisiko hän niitä saanut myöskään Applella.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@6
> vrt. "Applella on ovi auki jos kiinnostaa" vai "meillä olisi johtoryhmässä paikka N.N. auki"

Niin tai "Applella voisi olla jotain kiinnostavaa, meidän pitäisi jutella asiasta enemmän". Se että on soitettu on kuitenkin eri tilanne kuin se, että vain nimi puuttuisi paperista. Ja jälkimmäisessä tilanteessa olisi olemassa (ei ehkä julki) paljon enemmän tietoa josta jutella.

> Ja kyllähän Vanjoelle olisi varmaan paikka Applelta löytänyt

Varmasti, mutta olisiko se ollut sellainen että molemmat osapuolet olisivat olleet tyytyväisiä, paha sanoa.

Mutta siis tottakai Applen kokoinen firma soittaa kilpailijalta lähtevälle tuon tason johtajalle kartoittaakseen tilannetta, olisi aika outoa jos ei soittaisi. Ja olisin aika yllättynyt jos Vanjoen puhelin ei olisi käynyt aika kuumana eroilmoituksen jälkeisinä päivinä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

7

@7 "Se että on soitettu on kuitenkin eri tilanne kuin se, että vain nimi puuttuisi paperista."

Tottakai, mutta eipä kukaan ole väittänytkään että Applella olisi ollut valmiit sopimuspaperit. Ei niitä koskaan olekaan tuossa vaiheessa, kun kaikki asiat ovat vielä sopimatta.

"Varmasti, mutta olisiko se ollut sellainen että molemmat osapuolet olisivat olleet tyytyväisiä, paha sanoa."

Uskallan väittää että ei varmastikaan olisi. Jos olisi, niin eiköhän Vanjoki olisi tarttunut tarjoukseen. Todennäköisesti tiesi tai luuli ettei luvassa ole sellaista pestiä, joka täyttäisi hänen toiveensa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7 "eipä kukaan ole väittänytkään että Applella olisi ollut valmiit sopimuspaperit"

No ei, mutta pitkälti vastaavanlainen looginen loikka Suomen Kuvalehden uutisessa. Yhdestä puhelinsoitosta ei oikein seuraa se, että olisi pyydetty töihin. Paljon todennäköisempää, etenkin kun Vanjoki ei asiasta sano mitään, on se, että kysessä oli jonkinlainen tunnustelu tai tilanteen kartoitus. Jos soitot olisivat jatkuneet ja mies tavattu muutamaan kertaan, olisi tietenkin voinut työpaikkatarjoukseen johtaa.

Vastaa
halleluujaa
halleluujaa

9

Lainaus:

yhdestä puhelinsoitosta ei oikein seuraa se, että olisi pyydetty töihin.

Mistäköhän SK on päätellyt muuten tuon että oli kyse työtarjouksesta? Jos Vanjoki ei sitä myönnä, niin kai niillä jokin muu lhde pakko olla, eihän sitä voi noin vain olettaa. Tai ei saisi, ainakaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.