Nokian uusi näyttötekniikka peittoaa kilpailijat kirkkaassa valossa

11
Valtteri Ahonen

Nokian uusi näyttötekniikka peittoaa kilpailijat kirkkaassa valossa
Nokia on jo pidemmän aikaa mainospuheissaan muistanut kertoa, kuinka hyvin yhtiön näytöt suoriutuvat kirkkaassa ympäristössä. Lumia 1520:n myötä tässä on kuulemma petrattu entisestään, kertoo Nokian näytöistä ja kosketustekniikasta vastaava Jussi Ropo Nokian blogissa.

Nokia 920:sta lähtien Nokia on käyttänyt huippumalleissaan erilaisia algoritmeja, joilla näyttöä on mukautettu valaistusolosuhteisiin. Tähän saakka ne ovat kuitenkin muuttaneet koko näyttöä samassa suhteessa. Nokialla uskottiin, että tämä voidaan tehdä paremminkin.

- Emme olleet täysin tyytyväisiä, ja tiesimme pystyvämme parempaan, Ropo kommentoi. - Useita vaihtoehtoja tarkasteltuamme tulimme siihen tulokseen, että Apicalin Assertive Display -tekniikka oli lähimpänä sitä, mitä näytöltä halusimme.

Assertive Display -tekniikka ei tyydy kontrolloimaan koko näyttöä yhtenä yksikkönä, vaan valaistukseen reagoidaan yksittäisten pikselien tasolla. Niinpä monisävyinenkin kuva saadaan kokonaisuudessaan näkymään paremmin, eikä mikään väri jää toistumatta. Muutokset näytöllä toteutetaan lähes reaaliaikaisesti.
Kirkkaiden olosuhteiden lisäksi huomiota on kiinnitetty myös toimintaan himmeässä valaistuksessa. Näytön pitäisi kaikenkaikkiaan nyt reagoida selkeästi entistä paremmin kaikenlaisiin valaistusolosuhteisiin. Uutta tekniikkaa hyödynnetään pian myyntiin tulevassa Lumia 1520:ssa. Pannaan näytön suorituskyky testiin, kunhan luuri saadaan kokeiluun!

Alla olevalla videolla nähdään vertailu Samsungin Note 3 -mallin ja Lumia 1520:n näyttöjen välillä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
FanDroid (vahvistamaton)

5

Esim. Lumia 1020. Markkinoiden ylivoimaisesti paras kamera joka pesee jopa pokkarit. Normaali käytettävyys sujuvampi ja yksinkertaisempi kuin droidi. Eikö juuri käytettävyydellä omppua ole kehuttu viimeiset 10 -vuotta. Akku soittamisessa ja musiikkitoistossa lumiassa parempi. Radio ja ilmainen Nokia musiikki. Appseja on ihan tarpeeksi. WP tietoturvallisempi vs Droid.

Vastaa
yamaneko
yamaneko

6

Kyllä Samsungien näyttö on vaan aika syvältä auringon valossa. Onneksi auringonvalo on sen verran harvinaisista herkkua Suomessa että Samsungienkin kanssa pärjää yleensä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
FanDroid (vahvistamaton)

7

Ai niin ja Noksun kartat ladattuna puhelimeen toimii ilman dataa ihan missä vain, kokeilkaapa samaa droidilla/sampalla. Muutenkin navi on droidiin nähden seuraavalla levelillä. Kannattaa ladata droidiinkin noksun kartat vaikka wp olisikin mielestäsi "pyllystä" ..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MokiaLumia (vahvistamaton)

8

Mitä FanaDroidi oikein ylimielistelee???.Miksi Nokia Lumia mallien myynti on jäänyt alle 10 miljoonaan,jos se kerran on niin hyvä???.Taitaa olla vaan niin,että alekorin jälkeen alkaa myynti hiukan nousta,kun taas Android käyttöjärjestelmällä ja iOS käyttöjärjestelmällä varustetut mallit tällaisia myyntikikkoja tarvitse!. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.