Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tuo uuden ilmaisen musiikkipalvelun Lumia -älypuhelimiin

23
Juha Tuppi

Nokia tuo uuden ilmaisen musiikkipalvelun Lumia -älypuhelimiin
Nokia julkaisi eilen uuden maksuttoman musiikkipalvelun nimeltä Nokia MixRadio. Palvelu on saatavilla yksinoikeudella kaikkiin Nokia Lumia -älypuhelimiin.

Asiasta raportoinut The Verge kertoi Nokian musiikkisovelluksen keskittyvän tarjoamaan käyttäjälle personalisoituja soittolistoja. Uusi ominaisuus nimeltä Play Me soittaa käyttäjälle räätälöityä katkeamatonta musiikkivirtaa. Soitettuja kappaleita voi arvostella, ja sovellus pyrkii tätä kautta oppimaan käyttäjän musiikkimaun ja tarjoamaan siihen sopivaa musiikkia. Nokia myös lupaa sivuillaan, ettei MixRadio kiusaa käyttäjää mainoksilla.

Tilaamalla maksullisen Musiikki+ -palvelun käyttäjä voi myös tallentaa rajattomasti musiikkia kuunneltavaksi offline-tilassa. Lisäksi kuukausimaksua vastaan lisäpalvelu sallii rajattoman kappaleiden ohituksen.Korjaus: Kyseessä on päivitys jo aikaisemmin julkaistuun Nokia MixRadio -palveluun, joka lisää Play Me -ominaisuuden.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

@uutinen
>Nokia julkaisi eilen uuden maksuttoman musiikkipalvelun nimeltä
>Nokia MixRadio.

MixRadio taidettiin julkaista pari-kolmevuotta sitten. eilen julkaistiin ominaisuus päivitys (PlyMe)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

2

"Palvelu on saatavilla yksinoikeudella kaikkiin Nokia Lumia -älypuhelimiin."

Sitä että yritys kehittää palvelun vain omilla laitteillaan toimivaksi ei kutsuta yksinoikeudeksi.

Vastaa
perhana
perhana

3

Jos yritys joka kehittää ohjelmistoja julkiseen jakeluun, lisensoitaviksi, sekä kaupallisesti muille osapuolille muissakin kuin omissa laitteissaan käytettäviksi, julkaisee palvelun jonka saa käyttöön vain yrityksen omissa laitteissa... niin millaiseksi tätä palvelua sitten kutsutaan...?

Vastaa
arivesa
arivesa

4

Ei kukaan aikuinen halua kuunneella(huonoa)musaa napeilla luurista.
Täytynee olla juniorikäyttöön? Eli laitteina huokeisiin ja hukattaviin?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@4
Olen aikuinen ja kuuntelen musaa oikein mielelläni (hyvistä) napeista. Miksi oletat, että juuri tämä palvelu tarjoaisi vain huonoa musaa, ainakin moni muu tarjoaa erittäin hyvää.

Vastaa
perhana
perhana

6

@4
Juu no en tiedä mikä sinulle on sitä "hyvää" musiikkia, jari sillaapää vaiko cheek... niitä en ole tuolta MixRadiosta etsinyt enkä kuunnellut, mutta muunmuassa suomi-metallia ja metalli-klassikoita kyllä tulee autossa kuunneltua, luuri piuhalla autosoittimen aux-liittimeen eikä äänenlaadussa kyllä erota tuleeko musiikki fm-taajuuksilta autoradiosta vaiko streemattuna 3G/2G kautta

Ja tulee taatusti parempaa musiikkia kuin radiokanavilta, ja peittoaa CD:n kuuntelunkin siinä että saa kuultavakseen juuri sen oman musiikkimakunsa mukaisia ennestään tuntemattomiakin kappaleita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rausa (vahvistamaton)

7

Miksi Nokia panostaa edelleen kovasti Lumiaan ja sen oheispalveluihin, vaikka koko roska on myyty Mikkisoftalle?

Vastaa
Taeco
Taeco

8

Miksi aikuinen ei haluaisi kuunnella musiikkia puhelimellaan? Ja sieltä tulee huonoa musiikkia vain, jos laitat kanavaa luodessasi siihen huonon artistin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

9

@ 3:

"Jos yritys joka kehittää ohjelmistoja julkiseen jakeluun, lisensoitaviksi, sekä kaupallisesti muille osapuolille muissakin kuin omissa laitteissaan käytettäviksi, julkaisee palvelun jonka saa käyttöön vain yrityksen omissa laitteissa... niin millaiseksi tätä palvelua sitten kutsutaan...?"

Ihmettelen hiukan kysymystäsi, koska asian voi helposti sanoa järkevällä selkosuomella vaikka kuinka monella tavalla, esimerkiksi näin: "Palvelu toimii vain Nokian Lumia -puhelimilla" tai "palvelun saatavuus rajoittuu Nokian Lumia -malleihin.

"Yksinoikeudesta" puhutaan silloin, kun oikeus johonkin asiaan on vain yhdellä taholla – ihmisellä, organisaatiolla tai vastaavalla. Samaa yksinoikeutta ei (tietenkään) voi olla esimerkiksi viidelläkymmenellä tai viidellätuhannella ihmisellä.

Vastaa
perhana
perhana

10

@9
eli tarkoitatko että kun esimerkiksi S-ryhmä myy jotakin vaatemerkkiä yksinoikeudella, saa sen vaatteen ostaa vain yksi ihminen jonka jälkeen tuotteen myynti lopetetaan?
http://www.yhteishyva.fi/yksinoikeudella-s-ryhmasta
Ja entä kun Yale myy Sigma Trukkeja yksinoikeudella niin ainoastaan yksi asiakas siis saa ostaa tällaisen trukin...
http://www.yale-trukit.fi/index.html
Thoman taas myy yksinoikeudella Gibson-malleja, eli vain yksi onnekas kitaristi saa tällaisen ostaa...
http://www.thomann.de/fi/news_msg_gibson_hotdeals.html

Onneksi valaisit tätä asiaa minullekkin, niin ei tarvitse tuollaisten "yksinoikeudella" tarjousten perässä juosta, kun en kuitenkaan kerkeäisi olemaan se ensimmäinen asiakas joka yksinoikeudella saa ainoana sen tuotteen ostaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

@ 10:

"eli tarkoitatko että kun esimerkiksi S-ryhmä myy jotakin vaatemerkkiä yksinoikeudella, saa sen vaatteen ostaa vain yksi ihminen jonka jälkeen tuotteen myynti lopetetaan?"

En tietenkään tarkoita, enkä voi ymmärtää, miten normaalilla älyllä varustettu ihminen edes voisi tulkita kommenttini noin. Esimerkkisi yksinoikeussopimus on vaatevalmistajan ja S-ryhmän välinen, ei vaatevalmistajan ja S-ryhmän asiakkaiden välinen. Sopimus ei näin ollen mitenkään vaikuta mitenkään siihen, kuinka moni S-ryhmän asiakas voi ostaa kyseisen valmistajan vaatteita.

Artikkelin virhe on siinä, että toimittaja sanoo Lumia-puhelimilla tai niiden käyttäjillä olevan "yksinoikeus" Nokia MixRadion käyttämiseen. "Yksinoikeus" on kuitenkin sopimustermi, joka nimenomaisesti tarkoittaa yhdelle taholle myönnettyä oikeutta. Jos tahoja on useampi kuin yksi, heille myönnetty käyttö- tai muu oikeus ei ole yksinoikeus. Jos olet Lumia-käyttäjä, ja kanssasi samaa palvelua käyttävät miljoonat muut Lumia-käyttäjät, sinulla tai kenelläkään muulla miljoonista Lumia-käyttäjistä ei todellakaan ole yksinoikeutta palvelun käyttämiseen. Miksi siis puhua yksinoikeudesta, kun kyseessä ei ole sellainen? Kuten aiemmassa kommentissani toin esille, asian voi sanoa lukuisilla muilla tavoilla niin kuin se on.

Tämän yksinkertaisemmin ja perusteellisemmin en enää pysty asiaa selittämään, joten jätän tämän aiheen osaltani tähän.

Vastaa
perhana
perhana

12

@11
Ilmeisesti sinulla on vaikeuksia muistaa mitä olet aikaisemmin kirjoittanut, ja siksi mielipiteesi muuttuu päivittäin... muistin virkistykseksi tässä lainaus omasta aikaisemmasta mielipiteestäsi koskien yksinoikeutta:

""Yksinoikeudesta" puhutaan silloin, kun oikeus johonkin asiaan on vain yhdellä taholla – ihmisellä, organisaatiolla tai vastaavalla. Samaa yksinoikeutta ei (tietenkään) voi olla esimerkiksi viidelläkymmenellä tai viidellätuhannella ihmisellä."

Kyllähän tässä vielä melko selkeästi olet sitä mieltä että yksinoikeus johonkin asiaan voi olla vain yhdellä henkilöllä, jonka siis nyt viimeisimmässä mielipiteessäsi ensin kumoat ja sitten seuraavassa kappaleessa taas väität samaa.

Mitä taas tulee artikkeliin, niin aivan oikeaa termiähän siinä käytetään, kun Nokia siis tarjoaa tuota palvelua yksinoikeudella vain Lumia-puhelimien käyttäjille.

Tuolla epämääräisellä selvitykselläsi siitä että jos miljoonat muut Lumia käyttäjät sitä käyttävät ja plaaplaaplaa, viittaat aivan samanlaiseen tilanteeseen kuin jos miljoonat muut S-ryhmän asiakkaat ostaisivat sen ainoastaan S-ryhmän kaupassa myytävän vaatteen, josta tilanteesta siis myös käytetään termiä "yksinoikeudella S-ryhmän asiakkaille"

Vastaa
Giis
Giis

13

Perhanan perhana. Siis voihan joku oikeus olla yhdellä ihmisellä. Sinä taas sekoitat yhden ihmisen oikeuden jotenkin kummasti niin, että joku myy jollekkin yhden kappaleen ja myynti loppuu siihen. Toki niinkin voi olla, mutta tässä ei ole siitä kyse, vaan siitä, että yhdellä taholla (yritys tai henkilö) on yksinoikeus johonkin ja hän tekee sillä mitä lystää. Vaikka sitten myy eteenpäin muille, mutta kuitenkin niin, ettei kukaan muu hänen lisäkseen voi olla vähittäismyyjänä hänen rinnallaan.

Vastaa
perhana
perhana

14

@13
"Sinä taas sekoitat yhden ihmisen oikeuden jotenkin kummasti niin, että joku myy jollekkin yhden kappaleen ja myynti loppuu siihen."

Enhän minä näin ole väittänyt, vaan tuosta Ademeionin? sekavasta selityksestä niin voisi päätellä, kun hän sanoo että
""Yksinoikeudesta" puhutaan silloin, kun oikeus johonkin asiaan on vain yhdellä taholla – ihmisellä, organisaatiolla tai vastaavalla."

Minä taas henkilökohtaisesti olen juuri sitä mieltä että yksinoikeus tässä Nokian Mixradion tapauksessa tarkoittaa juuri sitä yksi taho (Nokia) tarjoaa palvelua yksinoikeudella ainoastaan Lumia puhelimien käyttäjille, eli en todellakaan ymmärrä miksi tämä Ademeion yrittää väittää että yksinoikeus on väärä termi uutisessa, voisi joskus kommentoida jotakin asiaan liittyvääkin eikä yrittää pelkästään löytää asiavirheitä uutisen kirjoitusasusta.

Vastaa
Giis
Giis

15

Lainauksesi kyllä on varsin selvä. Ei siitä mitään väittämääsi saa kyllä mieleen. Yksinoikeus voi olla yhdellä ihmisellä, joka käyttää oikeuttaan miten haluaa. Ainoa mikä tuossa Ademeionin jutussa meni hakuun, oli että se alkoi louskuttamaan jotain ihmeellistä, missä se selitti aidan seipäistä. Eli uutinen on sinänsä oikein. Nokia Oy käyttää yksinoikeuttaan siihen, että myy/tekee yksinoikeudella Lumiaan yhä edelleenkin jotain, vaikkei enää Lumiaa tule omistamaankaan.

Ehkä Ademeion tarkoitti sitä, että se ei ole yksinoikeutta, kun loppuasiakas saa käyttää jonkun tuotteen kautta yksinoikeuden takia jotain, muttei muissa laitteissa. Sehän on loppuasiakkaan kannalta jopa epäedullista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

16

@ Giis:

"Ehkä Ademeion tarkoitti sitä, että se ei ole yksinoikeutta, kun loppuasiakas saa käyttää jonkun tuotteen kautta yksinoikeuden takia jotain, muttei muissa laitteissa."

Ilmauksen "yksinoikeus" merkitys on aivan selvä: yhdelle ainoalle taholle (lain, sopimuksen tai muun sitovan tekijän kautta) myönnetty oikeus johonkin. Jos oikeus on useammalla kuin yhdellä, kyseessä ei ole yksinoikeus. Nokia MixRadiota voi käyttää useampi kuin yksi taho, joten MixRadioon ei ole kenelläkään yksinoikeutta. Käsitteelle "yksinoikeus" ei siis ole artikkelissa mitään mielekästä käyttöä, koska artikkelissa ei esiinny mitään yksinoikeutta. Nokia ei varmasti ole ilmaissut Lumia-käyttäjille myöntäneensä heille yksinoikeuden Mixradion käyttöön.

On muutenkin ontuvaa sanoa, että koska MixRadio toimii vain Lumia-puhelimilla, kyseessä on Lumia-käyttäjien yksinoikeus. Eihän jostain vain tietyllä käyttöjärjestelmällä toimivasta ohjelmastakaan sanota, että tuon käyttöjärjestelmän käyttäjillä on yksinoikeus kyseiseen ohjelmaan. Tällöin sanotaan esimerkiksi niin, että "ohjelma toimii vain X-käyttöjärjestelmällä".

@ Perhana:

"Minä taas henkilökohtaisesti olen juuri sitä mieltä että yksinoikeus tässä Nokian Mixradion tapauksessa tarkoittaa juuri sitä yksi taho (Nokia) tarjoaa palvelua yksinoikeudella ainoastaan Lumia puhelimien käyttäjille [...]"

"Nokia tarjoaa yksinoikeudella..."? Tarkoititko varmasti sanoa noin? Ilmauksesi nimittäin tarkoittaa sitä, että vain Nokialla on oikeus tarjota kyseistä asiaa. No, pitäähän se tässä tapauksessa paikkansa, mutta sen sanominen on asian itsestäänselvyyden vuoksi hiukan koomista. Se mitä ilmeisesti tarkoitit sanoa on, että "Nokia tarjoaa yksinoikeuden palveluun Lumia-puhelimien käyttäjille". Jätin pois käyttämäsi sanan "ainoastaan", koska YKSINoikeutta ei voi tarjota useammalle kuin yhdelle. Selitin kuitenkin jo aiemmin, miksi kyseessä ei kuitenkaan ole yksinoikeus.

"voisi joskus kommentoida jotakin asiaan liittyvääkin eikä yrittää pelkästään löytää asiavirheitä uutisen kirjoitusasusta."

Jos olisit oikeasti huolestunut siitä, että alkuperäisessä, reilun rivin mittaisessa kommentissani esille nostamani asia ei suoraan liity artikkelin aiheeseen, et varmaankaan olisi itse lähtenyt keskustelemaan tuosta nimenomaisesta asiasta kymmenien rivien edestä.

Vastaa
Giis
Giis

17

Pitää yhtyä Perhanaan kuitenkin. En nyt oikein tajua logiikkaa. Jos Nokia Oy jakaa ainoastaan yhdelle taholle palveluaan, on se yksinoikeus. Microsoftilla on yksinoikeus Nokia Oy:en valmistamaan tuotteeseen. Nokia Oy siis jakaa yksinoikeudella palveluaan jollekkin yksittäiselle taholle.

Esimerkkinä vaikka, että joku antaa uutisen yksinoikeudella yhdelle lehdelle, eikä muille ja tähän on olemassa kiinteä sopimus. Nokia Oy:en ja Microsoftin välillä luultavasti sopimus.

Se ei ole yksinoikeutta, jos loppuasiakkaat saavat vain joltakin yksittäiseltä tarjoajalta jotain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

7@
>Miksi Nokia panostaa edelleen kovasti Lumiaan ja sen
>oheispalveluihin, vaikka koko roska on myyty Mikkisoftalle?

Se on edelleen osa Nokiaa kunnes kauppa on lopussa ja sitä ennen hillo tulee Nokian kassaan ja myydyn yksikön menestys vaikuttaa myös loppuliseen hintaa minkä Nokia saa MSltä.

2@
>Sitä että yritys kehittää palvelun vain omilla laitteillaan
>toimivaksi ei kutsuta yksinoikeudeksi.

Totta, vain onko tuosta asiasta oikeasti tehty jokin yksinoikeusospimus. Nokia Ääni blogissa tai tuotesivuilla ei puhuta yksinoikeudesta mitään,

Vastaa
Giis
Giis

19

Nokian matkapuhelin puolen kauppa on nykyään käytännössä varmistettu. Nokia Oy äänestytti osakkeenomistajilla kaupan ja EU on tietojeni mukaan hyväksynyt kaupan. Käytännössä matkapuhelin puoli on myyty Microsoftille, eikä Windows Phone ole koskaan ollut Nokian. Olisi kovin erikoista, että vallitsevassa tilanteessa Nokia tekisi itselleen jotain matkapuhelinmarkkinoilla. Luulisi ennemminkin panostavan siihen jäljelle jääneeseen toimintaan, jossei Microsoftin kanssa olisi mitään sopimusta tehty.

Voimme siis hyvällä syyllä kutsua tilannetta yksinoikeussopimukseksi, ainakin toistaiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

20

@ 17:

"En nyt oikein tajua logiikkaa. Jos Nokia Oy jakaa ainoastaan yhdelle taholle palveluaan, on se yksinoikeus. Microsoftilla on yksinoikeus Nokia Oy:en valmistamaan tuotteeseen. Nokia Oy siis jakaa yksinoikeudella palveluaan jollekkin yksittäiselle taholle."

Juuri näin (enkä löydä yllä sanomastasi mitään, mikä olisi ristiriidassa minkään aiemmin sanomani kanssa). Esimerkissäsi yhdelle taholle, Microsoftille, on myönnetty yksinoikeus tuotteeseen tai sen jakamiseen. Kyseessä on siis Microsoftin yksinoikeus, ei loppukäyttäjien.

"Se ei ole yksinoikeutta, jos loppuasiakkaat saavat vain joltakin yksittäiseltä tarjoajalta jotain."

Nimenomaan! Mutta artikkelissa sen kuitenkin ilmaistaan sen olevan yksinoikeutta. Artikkelissa sanotaan, että "palvelu on saatavilla yksinoikeudella kaikkiin Nokia Lumia -älypuhelimiin", eli että miljoonilla Nokia Lumia -älypuhelimen käyttäjillä on yksinoikeus kyseiseen palveluun.

Kertaan vielä asian ytimen: vain yhdellä taholla voi olla yksinoikeus. Jos tahoja on kaksi tai vaikkapa miljoona, niin kyse ei koskaan ole yksinoikeudesta. Tämä on aivan itsestäänselvä ja triviaali asia, jossa ei ole tulkinnanvaraa.

Luulen ettei "Perhana" oikein tajua, mitä yllä sanon, sillä se on niin itsestään selvää ja yksinkertaista, ettei sitä vastaan oikein voi järkevästi väittää.

Alkuperäinen virhe, josta tämä keskustelu lähti käyntiin, ei ole suuren suuri. Tiettyä sanaa – "yksinoikeus" – vain käytetään artikkelissa huolimattomasti ja sen seurauksena merkityksen vastaisesti. Tarkoitukseni oli vain huomauttaa asiasta lyhyesti, ei panna alulle keskustelumaratonia :-)

Vastaa
perhana
perhana

21

No nythän minäkin sen lopulta ymmärsin, eli Nokia tarjoaa yksinoikeudella MixRadiota kaikkiin Lumia puhelimiin.

eikun perhana, näinhän se alunperinkin oli, missasin vieläkin sen että mikä siinä yksinoikeudessa nyt sitten oli väärin...?

Reps*

Vastaa
arivesa
arivesa

22

MS siis osti luurit,omistajat ja EU hyväksyivät,mutta miksi näin?
No,tappiollinen luuribusiness päätyi taloon,jossa kehittämiseen on enemmän varoja.

Jäljellejäävä tynkänokia voi jopa tuottaa hilloa omistajilleen.
Eikö se ole koko sijoittamisen idea?

MS oli pakon edessä.Ilman Nokian ostoa olisi WP luultavasti dead.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

23

"No nythän minäkin sen lopulta ymmärsin, eli Nokia tarjoaa yksinoikeudella MixRadiota kaikkiin Lumia puhelimiin."

Kuka muu sitä MixRadiota voisi tarjota kuin Nokia? Tietenkin Nokialla on yksinoikeus tarjota sitä, koska palvelu on Nokian rakentama. Jutussa ei kuitenkaan sanota, toisin kuin esität, että Nokialla on yksinoikeus tarjota palvelua, vaan että Lumia-käyttäjät saavat sen yksinoikeudella, mikä taas on epäloogisesti sanottu – kuten olen jo aika monta kertaa selittänyt. Koita nyt perhana keskittyä... ;-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.