Ex-nokialaisten uusi taidonnäyte: Älypuhelin mustenäytöllä

9
Manu Pitkänen

Ex-nokialaisten uusi taidonnäyte: Älypuhelin mustenäytöllä
Puhelinmarkkinoiden vanhat dinosaurukset kaatuvat toinen toisensa jälkeen ja samalla markkinoille tunkee jatkuvasti uusia kokeilijoita. Yksi näistä uusista kokeilijoista on venäläinen Yota Devices, joka on julkaissut YotaPhone-puhelimensa kotimaassaan.

YotaPhone ei ole pelkästään "jälleen yksi uusi Android-puhelin", sillä sen erikoisuus on takapuolelle asennettu mustenäyttö. Etupuolelta löytyy perinteisempi 4,3 tuuman LCD-näyttö. Yota Devicesin toimitusjohtaja Vlad Martynov ylistää puhelinta suurimmaksi innovaatioksi sitten iPhonen. Teknisesti YotaPhonessa ei ole paljoa kummastelun aihetta: näytön resoluutio on 720p (takana 360x640 pikseliä), 1,7 gigahertsin suoritin on kaksiytiminen ja keskusmuistia on kaksi gigatavua. Kamerassa on 13 megapikseliä.

Jatkuvasti päällä olevalle mustenäytölle voi siirtää useimmat puhelimelle asennetut sovellukset, eli ne ovat aina nähtävillä. Mustenäyttöä voi hyödyntää myös tärkeän tiedon, kuten vaikkapa kartan, esittämiseen mikäli akussa virta on kortilla.Puhelin on suunniteltu Suomessa Nokian entisten työntekijöiden voimin. Tavoitteena on myydä 499 euroa maksavaa laitetta yhteensä 300 000 kappaletta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € Teknikproffset
399 € Elisa
416 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -13%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 342 €

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
zaeon (vahvistamaton)

2

Puhelimen suunnittelussa on ollut mukana entisiä Nokian työntekijöitä, mutta ei sitä mitenkään pelkästään "suomalaisin voimin" ole tehty.

Vastaa
Vapaakoodari
Vapaakoodari

3

Eli kyseessä lienee sama näyttö joka on E-Kirjanlukijoissa: E-Muste
http://fi.wikipedia.org/wiki/E_Ink
Sen etuna on että se kuluttaa virtaa vain kun näytöllä näkyvää kuvaa muutetaan. video toistoon sopii huonosti mutta esim netti selaukseen yms staattista kuvaa välittävään ohjelmaan sopii kyllä.
Hieno oivallus joka antaa laitteelle kyllä varmasti pidemmän käyttöajan kuin monelle muulle.

Vastaa
tataka
tataka

4

mustenäyttö takakanteen ei ole uusi juttu, joku kiinalaisvalmistaja oli myös tehnyt kyseisenmallisen android puhelimen tosin ei tainnut myydä hyvin kun ei ole kuulunut kakkosmallista.

Vastaa
Pc_P
Pc_P

5

Mustenäyttö kuulostaa kätevältä, mutta hinta on valitettavasti liian suolainen muihin ominaisuuksiin nähden.

Vastaa
keskonen
keskonen

6

Jokseenkin järjetön yhdistelmä. LCD-näyttö syö akun joka tapauksessa päivässä. Todellista näkemyksellisyyttä olisi ollut jättää lcd-näyttö pois kokonaan, tällöin kapulasta olisi tullut todellinen hitti paljon matkustavien keskuudessa.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keskonen:

Jokseenkin järjetön yhdistelmä. LCD-näyttö syö akun joka tapauksessa päivässä.


Mutta ei sitä LCD-näyttöä ole mikään pakko käyttää. Valmistajan mukaan eInk-näytöllä eKirjaa lukiessa akku kestää 60 tuntia. Monille varmaan riittäisi, että tuossa näkyy oman newsfeedin otsikot, Facebook-päivitykset, sää ja kalenteri, jolloin puhelimen LCD-näyttöä ei tarvitisi avata lainkaan työpäivän aikana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joukahainen@ (vahvistamaton)

8

Puhelin on suunniteltu Suomessa...oliko pakko taas päteä,ylimielistellä ja tuoda tällainen esille!!. :-) Tulee ihan Nokia mieleen.

Vastaa
keijo123
keijo123

9

Miksei voi olla uusia käyttöjärjestelmiä? Jää kauppaan vaikka keittäis kahvit ja täyttäis veroilmoituksen jos siinä on android.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.