Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumioiden uusi päivitys lähti jakoon

15
Valtteri Ahonen

Lumioiden uusi päivitys lähti jakoon
Nokia on ilmoittanut aloittaneensa Lumia-tuoteperheen uuden Black-päivityksen jakelun. Päivityksen saavat kaikki Nokian Windows Phone 8 -järjestelmällä toimivat puhelimet.

Päivitykset aloitetaan Lumia 1020 ja 925 -malleista, minkä jälkeen jakelua laajennetaan muihin puhelimiin tulevina viikkoina.

Päivitys tuo mukanaan jälleen paljon uusia ja kaivattujakin ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden sulkea ohjelmia moniajonäkymästä. Lisäksi mielenkiintoinen uusi ominaisuus on mahdollisuus lisätä aloitusnäyttöön kansioita.

Näiden lisäksi parannuksia on tulossa muun muassa Nokian vilkaisunäyttöön ja Bluetooth-tekniikkaan. Vilkaisunäyttöä voi päivityksen jälkeen muokata enemmän itsensä näköiseksi ja se tarjoaa enemmän informaatiota kuin ennen.

Ehkä eniten Lumia 1020:n omistajia lämmittävä uudistus liittyy kameroihin, sillä päivityksen myötä Nokia parantaa kuvausalgoritmejaan ja valokuvien pitäsi näyttää entistä paremmilta.Nokian uusimmassa Lumia 1520:ssa päivitetty ohjelmisto on jo valmiina.

Nokia esittelee Black-päivitystä alla olevalla videolla.Päivitys 9.1.2013: Lisätty video.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

toope
toope

2

Applen puhelimissa on se hyvä puoli että päivitykset tulee kaikkiin puhelimiin. Nokian päivitys tulee vain WP8 puhelimiin ja myöhemmin tulevaa WP 8.1 päivitystäkään ei saa kaikki WP käyttäjät. WP puhelimet jää äkkiä vanhoiksi kun päivityksiä ei tule. Kohta 4 vuotta vanha iPhone 4 saa edelleen iOS päivitykset kuten uusimmatkin iPhonet.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

4

iPhoneissa kyllä tuo päivitettävyys on hyvä, mutta siinä viilataan kyllä kuluttajaa linssiin kohtuu huolella. Aika pieni haloo nousi siitä että vanhempiin iPhone-malleihin ei saanut päivityksen mukana kaikkia ominaisuuksia. Esim. Siri kun tuli päivityksen mukana, niin kyseinen päivitysversio saapui lähes kaikille iPhoneille, mutta Siri ja taisi olla jotain muutakin mitä puuttui vanhemmilta. Eli "vajaapäivitys".

Samoja aikoja tuli ilmi että WP8-päivitystä ei tule WP7-laitteille, josta taas nousi hirveä haloo. Kun käytännössä tällöin suurimmat päivityksen jutut olivat rautapohjaisia (tuki paremmille näytöille, prossuille, tuki muistikorttipaikalle jne). Tuotiin WP7.8-päivitys joka toi lisää ominaisuuksia 7.5-laitteille.

Erona näissä oikeastaan tuona aikana vain se, että Apple toi karsitun ison päivityksen vanhemmille laitteille samalla nimellä kuin uusien laitteiden iso päivitys, kun WP:lle tuotiin iso päivitys (WP8) ja karsittu päivitys (WP7.8) eri nimillä.

Toisaalta tuonkin jälkeen Apple on tuonut kiitettävästi päivityksiä, ja varsinkin Android-valmistajat saisivat ottaa mallia. Toivon myös että WP saa tuon 7/8 farssin jälkeen kuntoon tuon päivitysruljanssin.

Vastaa
captcurzk
captcurzk

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:

Applen puhelimissa on se hyvä puoli että päivitykset tulee kaikkiin puhelimiin. Nokian päivitys tulee vain WP8 puhelimiin ja myöhemmin tulevaa WP 8.1 päivitystäkään ei saa kaikki WP käyttäjät. WP puhelimet jää äkkiä vanhoiksi kun päivityksiä ei tule. Kohta 4 vuotta vanha iPhone 4 saa edelleen iOS päivitykset kuten uusimmatkin iPhonet.

Aplen puhelimissa ei ole mitään hyvää!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:

iPhoneissa kyllä tuo päivitettävyys on hyvä, mutta siinä viilataan kyllä kuluttajaa linssiin kohtuu huolella.
[/quote

Suurin osa puutteista johtuu raudasta. Muutamassa tapauksessa ominaisuuksia on jätetty pois myös muista syistä, ne ovat kuitenkin poikkeus.

Kehittäjärajapintojen osalta iPhone 4 ja iPhone 5s ovat identtisiä, iOS7:lle tehdyt softat toimivat täysin molemmissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:


Samoja aikoja tuli ilmi että WP8-päivitystä ei tule WP7-laitteille, josta taas nousi hirveä haloo. Kun käytännössä tällöin suurimmat päivityksen jutut olivat rautapohjaisia (tuki paremmille näytöille, prossuille, tuki muistikorttipaikalle jne). Tuotiin WP7.8-päivitys joka toi lisää ominaisuuksia 7.5-laitteille.

Haloo nousi ihan syystä, rajapinnat muuttuivat, WP8 softat eivät toimi WP7.8:ssa. WP7.x siis jokseenkin hylättiin pari vuotta julkaisusta. Tehtiin toistamiseen sama mitä Windows Mobile 6.x -> WP7 siirtymässä vain pari vuotta aiemmin, täysin käsittämätöntä toimintaa Microsoftilta. Onneksi en ole ollut mobiiliwindows-kehittäjä viime vuosina, olisi takamus hellänä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:


Erona näissä oikeastaan tuona aikana vain se, että Apple toi karsitun ison päivityksen vanhemmille laitteille samalla nimellä kuin uusien laitteiden iso päivitys, kun WP:lle tuotiin iso päivitys (WP8) ja karsittu päivitys (WP7.8) eri nimillä.

Erona on softien toimivuus josta seuraa softatuki ja alustan elinvoimaisuus. WP7 laite on aivan eri asemassa kuin iPhone 4, joka on vielä paljon vanhempi laite.

Vastaa
toope
toope

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti captcurzk:


Aplen puhelimissa ei ole mitään hyvää!


Onhan se kuitenkin paras

Vastaa
captcurzk
captcurzk

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti captcurzk:


Aplen puhelimissa ei ole mitään hyvää!


Onhan se kuitenkin paras

Taidat olla ainoa joka on sitä mieltä..LOL

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti captcurzk:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti captcurzk:


Aplen puhelimissa ei ole mitään hyvää!


Onhan se kuitenkin paras

Taidat olla ainoa joka on sitä mieltä..LOL

Luulet nyt ihan tosissasi, että kaikki viime vuonna myydyt reilut 150 miljoonaa iPhonea menivät asiakkaille, joiden mielestä joku muu puhelin on parempi?

Taidat vaan trollata.

Mutta vastataan tuohon aiempaankin väitteeseen, Applen puhelimissa hyvää on: softatuki (sekä käyttispäivitykset että app store), nopeus, laatuvaikutelma, käytettävyys, koko ja ekosysteemi.

Vastaa
captcurzk
captcurzk

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti viisain:

Nokia möi yhtä puhelinmallia 250 miljoonaa kappaletta. Siinä on Applellakin tavoitetta.

Tämä on totuus!

Vastaa
Lauzi
Lauzi

13

Myyntimäärillä ei ole mitään itseisarvoa muille kuin eri valmistajien paremmuuksista kinaaville. Firman kannalta on melko sama montako tuotetta myydään, jos vain tulos on kunnossa.

Vastaa
viisain
viisain

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Myyntimäärillä ei ole mitään itseisarvoa muille kuin eri valmistajien paremmuuksista kinaaville. Firman kannalta on melko sama montako tuotetta myydään, jos vain tulos on kunnossa.

Kaikki sen tietää, mutta kun kerran oikein lukujen avulla aletaan vertaamaan omenoita ja päärynöitä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti viisain:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Firman kannalta on melko sama montako tuotetta myydään, jos vain tulos on kunnossa.

Kaikki sen tietää, mutta kun kerran oikein lukujen avulla aletaan vertaamaan omenoita ja päärynöitä.

Siis *sinä* aloit. Minä annoin viime vuoden myytimäärän vastaesimerkiksi kommenttiin, joka oletti että vain yksi käyttäjä pitää iPhonea parhaana puhelimena. Se on tilastollinen mahdottomuus, vaikka ostajien käytös ei olekaan aina täysin rationaalista.

Nokia on myynyt joitakin mallejaan todella paljon, valitettavasti vaan murto-osalla siitä hinnasta ja katteesta, joka iPhonella on. Ja myyntimäärä ei kauheasti lämmitä kun strategiset virheet pudottivat yrityksen älypuhelinten kehityksen kärjestä. Ja loppu on historiaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja