Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft kommentoi Murtazinin väitteitä: Raha vaihtaa kyllä omistajaa

Manu Pitkänen

Microsoft kommentoi Murtazinin väitteitä: Raha vaihtaa kyllä omistajaa
Microsoftin PR-pomo Frank X. Shaw on kommentoinut venäläisbloggari Eldar Murtazinin laukomia väittämiä, joiden mukaan ohjelmistojätti pulittaisi laitevalmistajille tänä vuonna 2,6 miljardia taalaa Windows Phonen -käytöstä.

Shaw'n mukaan Microsoftilla ja laitevalmistajilla on yhteismarkkinointia, joten on luonnollista että Microsoft kustantaa niistä koituvia kuluja partnereilleen. Murtazinin laukomat luvut ovat kuitenkin täysin pielessä. Sitä Shaw ei sanonut, että mihin suuntaan ja kuinka paljon luvut poikkeavat todellisuudesta. Shaw'n kommentista ei selviä myöskään sitä, osallistuuko Microsoft laitevalmistajien kehitystyön kustannuksiin.Murtazinin mukaan Microsoft maksaisi Samsungille yhteensä 1,2 miljardia dollaria tänä vuonna. Lukema tuntuu aika korkealta, varsinkin kun Samsungilla ja Microsoftilla ei ole tiettävästi mitään sitovaa yhteistyötä käynnissä. Esimerkiksi Nokian ja Microsoftin väliseen yhteistyöhön kuului alustatukimaksut, joita Nokia sai vuodessa miljardin dollarin edestä.

Microsoftin markkinaosuus mobiilikäyttöjärjestelmissä on tippunut vuoden 2009 (Windows Mobile) alun noin 10 prosentin lukemista neljän prosentin paikkeille. Windows Phone -strategiaa ei voida tulosten pohjalta kutsua kovin onnistuneeksi. Uuden tulemisen tekeminen vaikeutuu joka vuosi, joten Microsoftin on pakko alkaa kaivella taskujaan syvemmältä ja syytää rahaa laitevalmistajille ja sovelluskehittäjille, jotta ne tekisivät alustasta houkuttelevamman. Toisaalta Nokian laitevalmistus on siirtymässä ohjelmistojätille, joten Microsoft ei ole enää niin riippuvainen muista laitevalmistajista kuin ennen.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.