Suomalaisyhtiö testasi Lumia 1020:n päivityksen kameraparannukset

1
Matti Robinson

Suomalaisyhtiö testasi Lumia 1020:n päivityksen kameraparannukset
Seinäjokelainen Sofica on testannut Nokia Lumia 1020:lle tuotua Black-päivitystä astetta analyyttisemmin. Kamera-algoritmeihin ja kameran testaukseen erikoistunut Sofica kokeili onko Lumian kamera nyt oikeasti parempi.

Testauksessa saatiin selville muun muassa kohinan määrää, tarkkuutta kuvan reunoilla, värien tarkkuutta sekä kuvanottoaikoja. Sofican testituloksien mukaan lähes kaikilla osa-alueilla Black-päivitys paransi kameran toimintaa. Ainoastaan parissa kohdassa oltiin menty hieman vikaan.

Minimaalisesti heikommin Black-päivityksellä varustettu puhelin pärjäsi kuvan reunojen terävyydessä sekä hieman heikommin tekstuurin terävyysdessä ja 5 megapikselin kuvien ottonopeudessa. Jälkimmäiseen syynä voi hyvinkin olla kuvan ohjelmalliset parannukset, joita päivityksessä tuotiin. Näin ollen parempaa kuvaa joutuu odottamaan hieman pitemmän aikaa.

Black-päivitys puolestaan vähensi huomattavasti kohinan määrää, tarjosi selvästi tarkemmat värit sekä merkittävästi vähensi kyllästysvirheen määrää. Kaiken kaikkiaan Sofican mukaan päivitys oli selkeästi plussan puolella ja kuvan laatu parani.Lisätietoja mittauksista ja testeistä löydät Sofican sivuilta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.