Applen iPhone- ja iPad-myynti rikkoivat ennätyksiä

5
Manu Pitkänen

Applen iPhone- ja iPad-myynti rikkoivat ennätyksiä
Apple on julkistanut loka-joulukuun tuloksensa, josta odotettiin ennakkoon erittäin vahvaa. IT-jätin viime vuoden lopun liikevaihto oli 57,6 miljardia dollaria, josta jäi liikevoittoa 17,5 miljardia taalaa. Se on yhtiön uusi ennätys: edellinen oli liikevaihdon osalta 54,5 ja liikevoiton osalta 17,2 miljardia dollaria (vuoden 2012 loppu).

Ennätyskovan tuloksen taustalla on syksyllä uusittu iPhone-, iPad- ja Mac-mallisto. Tälläkin kertaa suurin osa Applen liikevaihdosta kertyi iPhone-puhelimista, joita myytiin joulukvartaalin aikana 51 miljoonaa kappaletta. Tämä on ensimmäinen kerta kun Applen puhelinmyynti ylittää 50 miljoonan kappaleen rajan – lähellä rajaa oltiin kuitenkin toissa vuoden lopulla.

Myös iPadit rikkoivat myyntiennätyksiä. Viime vuoden lopulla Apple toimitti 26 miljoonaa tablettia. Mac-tietokoneiden myynti pysyi samalla tasolla kuin mitä se on parina aiempana vuonna ollutkin, eli noin viidessä miljoonassa kappaleessa. Macit täyttivät viime viikolla 30 vuotta.Apple kertoi tammikuun alussa, että App Store saavutti joulukuussa uuden myyntiennätyksen: sovelluksia ostettiin yhden kuukauden aikana kauppapaikasta yli miljardilla dollarilla.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

2

J

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

IPhone myy entistä enemmän samanaikaisesti kuin Lumia ja Samsung Galaxy hiipuivat köhisten.

Hieman selittelyn makua, mutta Applen myynti kasvoi lähinnä uusille markkinoille siirtymisen takia. Esim jenkeissä myynti laski vuoden takaiseen verrattuna. Lumiat ja Galaxy ovat olleet jo myynnissä vähän joka paikassa. Huikeita lukuja Apple löi toki pöytään jälleen kerran.

Vastaa
dRD
dRD

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonppaa:

Silti osake lähti laskuun :D

"Kun mikään ei riitä"

Osakkeen arvohan perustuu - noin vanhakantaisesti ajateltuna ainakin - arvioon tulevaisuuden tuotoista ja siitä, minkä osan siitä tulevasta tuotosta saa, jos ostat yhden osakkeen. Eli sinänsähän osakkeiden heilumiset eivät indikoi "hemmetti että nyt menee hyvin"-tilannetta eivätkä edes sitä että "ensi vuonna menee tosi hyvin", vaan sijoittajien käsitystä siitä, paljonko rahaa osaketta kohti firman X osake tuottaa esim. seuraavan 10 vuoden aikana (plus tietty ostohetkellä olevat varat).

Laskua antoi Applen ohjeistus siitä, että kuluvalla kvartaalilla jäädään viime vuodesta - eli "ikuinen kasvu" olisi taittumassa tai ainakin pysähtymässä. Jos taas olit ostanut osakkeita vuosi sitten laskien, että Applen myynti tuplaantuu joka vuosi seuraavan 10 vuoden ajan ja osakkeen hinta oli määräytynyt sen mukaan, totta kai nyt osake kyykkää alaspäin.

Vastaa
jonppaa
jonppaa

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonppaa:

Silti osake lähti laskuun :D

"Kun mikään ei riitä"

Osakkeen arvohan perustuu - noin vanhakantaisesti ajateltuna ainakin - arvioon tulevaisuuden tuotoista ja siitä, minkä osan siitä tulevasta tuotosta saa, jos ostat yhden osakkeen. Eli sinänsähän osakkeiden heilumiset eivät indikoi "hemmetti että nyt menee hyvin"-tilannetta eivätkä edes sitä että "ensi vuonna menee tosi hyvin", vaan sijoittajien käsitystä siitä, paljonko rahaa osaketta kohti firman X osake tuottaa esim. seuraavan 10 vuoden aikana (plus tietty ostohetkellä olevat varat).

Laskua antoi Applen ohjeistus siitä, että kuluvalla kvartaalilla jäädään viime vuodesta - eli "ikuinen kasvu" olisi taittumassa tai ainakin pysähtymässä. Jos taas olit ostanut osakkeita vuosi sitten laskien, että Applen myynti tuplaantuu joka vuosi seuraavan 10 vuoden ajan ja osakkeen hinta oli määräytynyt sen mukaan, totta kai nyt osake kyykkää alaspäin.

Mjoo. Odotettavissa tietysti on että jossain vaiheessa kasvu alkaa taittumaan. Monestihan tuossa on käynyt niin että esim. analyytikot ovat odottaneet vieläkin suurempaa myyntiä vaikka Apple on tehnyt kaikkien aikojen tuloksen.

Mielenkiintoista nähdä miten tilanne kehittyy... Kasvupotentiaalia kun on moneneenkin suuntaan ja Applella on tapana tehdä aika toimivia ratkaisuja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.