Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google vahvisti: Lenovo ostaa Motorolan 2,91 miljardilla dollarilla

4
Manu Pitkänen

Google vahvisti: Lenovo ostaa Motorolan 2,91 miljardilla dollarilla
Google on vahvistanut tiedot, joiden mukaan se myy Motorola-älypuhelinliiketoimintonsa kiinalaiselle Lenovolle. Google kertoi elokuussa 2011 ostavansa Motorola Mobilityn 12,5 miljardilla dollarilla.

Lenovo ostaa Googlelta Motorola-yksikön noin 2,91 miljardilla dollarilla. Kauppaan kuuluu joitain amerikkalaisen puhelinvalmistajan omistamia patentteja, mutta suurin osa jää edelleen Googlelle. Lenovo saa lisenssin Googlelle jääviin patentteihin. Motorola-brändi siirtyy kaupan myötä Lenovolle.

Kiinalainen Lenovo nousi johtavien tietokonevalmistajien joukkoon ostettuaan IBM:n PC-bisneksen. Aiemmin tänä vuonna Lenovo kertoi ostavansa IBM:ltä x86-palvelintoiminnot. Mobiilipuolella Lenovo on IDC:n tietojen mukaan jo maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja ja Motorola-kaupan uskotaan vahvistavan sen asemaa Pohjois- ja Etelä-Amerikan markkinoilla.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

amtiainen
amtiainen

1

Aikamoista ylihintaa on Google maksanut jos 12 mirjardilla ostettu firma myydään muutaman vuoden kuluttua parilla miljardilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Leeemee (vahvistamaton)

3

Tähän verrattuna Nokia sai huippu hinnan puhelin bisneksistään. Saa nähdä miten Suomalaiset anal-yytikot tämän asian selittävät siten, että Google teki loisto kaupat (ja Nokia myytiin pikku rahalla) :)

Vastaa
tataka
tataka

4

Toivonmukaan päivityksiä tulisi samaan tahtiin uusiin lenovon puhelimiin kuin motorola moto g ja x. Lenovo on tehnyt läppäreissä ja hybrideissä laadukkaita tuotteita, mutta puhelimia ei pahemmin ole tänne tullut ja android tableteissa ovat keski ja alinta hintaluokkaa ollut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.