HTC aikoo panostaa enemmän keskihintaisiin puhelimiin

1
Manu Pitkänen

HTC aikoo panostaa enemmän keskihintaisiin puhelimiin
HTC:n viime vuoden yksi keskeisimmistä kompastuskivistä oli liiallinen keskittyminen yhtiön high-end-mallistoon, arvioivat taiwanilaisyhtiön johtajat Reutersille. Ensimmäisestä tappiollisesta kvartaalista (pitkään aikaan) viisastuneena HTC aikoo panostaa enemmän 150–300 dollarin puhelimiin, joihin kasvuvoima on jo siirtynyt.

Panostusten lisääminen keskihintaisiin älypuhelimiin ei kuitenkaan tarkoita sitä, että HTC unohtaisi high-end-mallistonsa. Talousjohtaja Chialin Changin mukaan molemmat piiput tulevat olemaan kuumina. Kaikkein alhaisimman hintaluokkaan HTC ei aio laajentaa tuotevalikoimaansa. Reutersin mukaan HTC:n kiinassa myymistä puhelinmalleista vain kaksi maksaa alle 150 dollaria, vaikka se on kaikkein nopeiten kasvava markkinasegmentti. Yli 500 dollarilla myytäviä malleja on sen sijaan 21 kappaletta.

HTC:n hallituksen puheenjohtaja Cher Wangin mukaan yhtiö ei edes harkitse juurille palaamista, eli puhelimien valmistamista muille brändeille.



Julkisuuteen aiemmin kerrottujen tietojen mukaan tänä vuonna HTC:ltä voidaan odottaa tablettia sekä puettavaa laitetta. HTC One -älypuhelin on saamassa piakkoin seuraajan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Kaikkea hyvää vaan HTC:lle, mutta viimeaikaisia lausuntoja katsoessa ei voi olla ajattelematta, että johtajat ovat aikamoisessa kuplassa, eivät siis oikein tiedä miksi myynti takkuaa ja mitä pitäisi tehdä.

21 yli $500 laitetta? Siinä on miltei kaksikymmentä liikaa, haisee ihan samalta kuin Nokian tuotepaletti hieman ennen romahdusta. Ja kun niille kymmenille eri malleille ei saa softapäivityksiä pettyvät viimeisetkin HYC:hen uskovat kuluttajat ja seuraava puhelin oli olla joltain muulta.

Kuten jo monasti olen kirjoittanut, yhä näyttää siltä, että HTC on seuraava suuri valmistaja, joka siirtyy jonkun toisen käsiin. Sen nykyisestä suosta on hyvin vaikea nousta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.