Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oikeus laittoi kapuloita rattaisiin Nokian aikeisiin myydä puhelinliiketoiminta Microsoftille

1
Manu Pitkänen

Oikeus laittoi kapuloita rattaisiin Nokian aikeisiin myydä puhelinliiketoiminta Microsoftille
Nokialla on käynnissä Intiassa iso verokiista, jossa yritetään käytännössä saada selvyys siihen, että kumpi – Suomen vai Intian verokarhu – saa verottaa Nokian puhelimien ohjelmistoihin liittyviä maksuja.

Nokia on maksanut verot Suomeen, mutta intialaisten mielestä verot kuuluisvat heille. Nokiaa uhkaakin kaksinkertainen verotus. Kauppalehden haastattelemien veroasiantuntijoiden mukaan Suomen verottaja ei välttämättä maksa Nokian maksamia veroja takaisin, vaikka intialaisessa oikeudessa päätettäisiin mitä. Tapauksen käsittelyyn voi kulua vielä monta vuotta, jopa 12 vuotta.
Delhiläinen oikeusistuin hylkäsi viime viikolla Nokian esityksen, jossa yhtiö olisi maksanut 270 miljoonan euron verovakuuden jotta Chennain tehdas saataisiin siirrettyä Microsoftin hallintaan muun laitevalmistuksen ohessa. Nokia aikoo valittaa päätöksestä korkeimpaan oikeuteen. Nokian johtaja kommentoi The Hindulle, että oikeuden asettamat lisäehdot ovat niin tiukat, ettei mikään kansainvälinen yritys pysty niitä täyttämään.

Intialaisten medioiden mukaan maan verottaja on vaatinut Nokialta 21 153 crorea, eli 211 miljardia rupiaa, joka on noin 2,5 miljardia euroa.

Kiistelyn vuoksi Nokian yhtä suurimmista puhelintehtaista (Chennai) ei voida tällä hetkellä siirtää Microsoftille. Ylen mukaan Nokialla on 45 päivää aikaa ratkaista kiista, jotta Chennain tehdas saadaan siirrettyä Microsoftin omistukseen. Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa tapasi tänään Intian kauppaministerin Anand Sharman (uutiskuva).

The Hindun mukaan Nokia on varoittanut tehtaan työntekijöitä, että laitos voidaan sulkea mikäli kiista ei ratkea. Tehdas työllistää alihankintaketju mukaanlukien 30 000 työntekijää.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja