Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tästä Nokia X -puhelimet on tehty: Kaikki tekniset ominaisuudet

2
Manu Pitkänen

Tästä Nokia X -puhelimet on tehty: Kaikki tekniset ominaisuudet
Nokia esitteli tänään kolme uutta Android-pohjaista älypuhelinta, joiden avulla yhtiö yrittää parantaa asemiaan noin sata euroa maksavissa älypuhelimissa. Miten puhelimet tarkalleen ottaen eroavat toisistaan ja mitkä niiden tekniset ominaisuudet ovat?

Heti kauppoihin saapuva Nokia X on kolmikon edullisin malli ja se maksaa 89 euroa. Puhelin on designin puolesta kuin Asha 501 ja se tulee kauppoihin (kuten muutkin X-puhelimet) kuudessa eri värissä: vihreänä, keltaisena, mustana, valkoisena, sinisenä ja punaisena.

Nokia X:ssä on nelituumainen IPS-näyttö ja sen tarkkuus on 800 x 480 pikseliä. Puhelimen nimeä kantavaa mobiilikäyttöjärjestelmää, joka perustuu siis Androidiin (AOSP), pyörittää gigahertsin kellotaajuudella tikittävä tuplaydinprosessori (Snapdragon). Keskusmuistia on 512 megatavua ja tallennusmuistia neljä gigatavua, jota voi halutessaan lisätä microSD-kortilla. X:ssä on kolmen megapikselin kiinteätarkenteinen kamera. Siitä puuttuu LED-kuvausvalo ja etukamera. 1500 milliampeeritunnin akku mahdollistaa 10,5 tunnin 3G-puheajan. Nokia X:ssä on GPS, joka on puuttunut 500-sarjan Asha-puhelimista.Nokia X+ on käytännössä sama puhelin kuin Nokia X, mutta keskusmuistia on 768 megatavua ja puhelimeen on asennettu neljän gigatavun muistikortti (yhteensä tallennusmuistia 8 GB). Puhelimet painavat 128,7 grammaa ja niiden mitat ovat 115,5 x 63 x 10,4 millimetriä. X+ maksaa 99 euroa ja se tulee kauppoihin Q2:n alussa.

Kolmikon kallein ja edistyksekkäin malli on Nokia XL, joka on nimensä mukaisesti myös kaikkein suurin. Puhelimessa on viiden tuuman IPS-näyttö, jonka resoluutio on sama kuin X:ssä ja X+:ssa (800x480 pikseliä). Puhelimessa gigahertsin kellotaajuudella tikittävä tuplaytiminen Snapdragon-suoritin ja 768 megatavua keskusmuistia. Tallennusmuistia on neljä gigatavua (microSD-paikka). Kamera on automaattitarkenteinen (muissa malleissa kiinteä) ja siinä on viisi megapikseliä. Lisäksi puhelimesta löytyy LED-kuvausvalo ja kehden megapikselin etukamera videopuheluita varten.

Suurempi näyttö on mahdollistanut isomman 2000 milliampeeritunnin akun asentamisen puhelimeen (3G-puheaika 13 tuntia). Puhelin painaa 190 grammaa ja sen mitat ovat 141,3 x 77,7 x 10,8 millimetriä. Nokia XL tulee myyntiin Q2:n alussa ja sen hinta on 109 euroa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Caliber
Caliber

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti edu666:

Löytyykö tuosta Bluetooth 4.0 eli onko "Smart Ready"?

Epäilen vahvasti ettei löydy, Android tukee sitä vasta 4.3:sta ja näissä ilmeisesti niinkin antiikkia, antiikkia kuin 4.1.2.
Ellei Nokia ole sinne itse tukea lisännyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja