Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaisuutuuden kamera päihittää Nokian megapikselit? Tässä kuva!

6
Matti Vähäkainu

Kiinalaisuutuuden kamera päihittää Nokian megapikselit? Tässä kuva!
Maaliskuun 19. päivä mitä ilmeisimmin julkaistava Oppon uusi lippulaiva saattaa lyödä laudalta jopa Nokian megapikselilukemat. Yhtiön huippumalli Find 7 varustetaan huimilla spekseillä, mikäli tämänhetkiset tiedot pitävät paikkansa.

Viime kuussa kerroimme, että yhtiön uusi ykköslaite saa huiman viiden ja puolen tuuman QHD-kosketusnäytön, joka tarkoittaa siis peräti 2560x1440-resoluutiota. Tämän lisäksi uutuuteen istutetaan SGS5:stäkin löytyvä Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri ja käsittämätön 50 megapikselin kamera.
Kyllä, näin PureView-kamerat 808 PureView ja Lumia 1020 jäävät kakkoseksi, mikäli uskominen on verkkoon vuotanutta kuvaa. Weibo-palvelussa olevan kuvan EXIF-tiedot kertovat, että resoluution on 8160x6120 ja malli on Oppo Find 7.

On vaikea sanoa vertailematta millaista jälkeä kamera ottaa esimerkiksi Lumia 1020:een verrattuna, mutta selvää on, että ainakin tarkkuutta siinä on riittävästi. Alkuperäiskuvat ovat niin suuria (samaa kokoluokkaa kuin Lumia 1020, n. 10 MB) ilman prosessointia, että todennäköisesti laitteeseen tulee jonkinmoinen ylinäytteistys.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

wipe2000
wipe2000

1

Kameran kennon valtavillaa pikselimäärillä ei kyllä ole mitään merkitystä, jos linssi ja kuvankäsittely eivät ole vastaavalla tasolla. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Oppo on kokonaisuudessa onnistunut.

Vastaa
samiaalto2
samiaalto2

3

E

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

jälleen kerran huomaamme miten muut kopioi nokiaa :D

tai siis mitä nokia edellä niin muut perässä :D

ei se tarkoita sitä jos kiinalainenvalmistaja tekee paremman kameran,että se olis kopiontia. Aivot peliin plz

Vastaa
Kiedis
Kiedis

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

jälleen kerran huomaamme miten muut kopioi nokiaa :D

tai siis mitä nokia edellä niin muut perässä :D

Jälleen kerran huomaamme, mitä yltiömäinen fanittaminen tekee ajattelukyvylle. Kamera on kaukana kopioinnista. Kuten aiempi kirjoittajakin totesi, aivot peliin, kiitos. Trollaamisesta ei saa virtuaalipointseja.

Vastaa
ep_
ep_

5

Mielenkiinnolla odottelen itsekin tuota laitetta. Mikäli huhut kamerasta pitävät paikkansa, on mielenkiintoista nähdä, millaista jälkeä kamera tuottaa (optiikka & prosessointi & kennon laatu) ja millaiseen tilaan Oppo on sen onnistunut pakkaamaan.
Sekin jää nähtäväksi, että onko kameraan tulossa kuvanvakaajaa.

Find 7:n tärkeimmät speksit ovat jo aika lailla huhujen perusteella selvillä. Toivottavasti laittavat suuren akun puhelimeen, sillä noista huippuspekseistä ei juuri ole iloa, jos akussa ei ole mehua kuin muutaman tunnin käyttöön. :-) Ainakin näyttö lienee virranjanoinen.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samiaalto2:

E

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

jälleen kerran huomaamme miten muut kopioi nokiaa :D

tai siis mitä nokia edellä niin muut perässä :D

ei se tarkoita sitä jos kiinalainenvalmistaja tekee paremman kameran,että se olis kopiontia. Aivot peliin plz

Ei sekään tarkoita kameran olevan parempi, jos Kiinalainen puhelinvalmistaja laittaa laitteeseensa resoluutioltaan suuremman kennon. Valitettavan yleinen harhaluulo on, että mitä enemmän megapikseleitä puhelimen spekseissä mainitaan, sen parempi kamera laitteessa on.

Vastaa
Giis
Giis

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

jälleen kerran huomaamme miten muut kopioi nokiaa :D

tai siis mitä nokia edellä niin muut perässä :D

Jälleen kerran huomaamme, mitä yltiömäinen fanittaminen tekee ajattelukyvylle. Kamera on kaukana kopioinnista. Kuten aiempi kirjoittajakin totesi, aivot peliin, kiitos. Trollaamisesta ei saa virtuaalipointseja.

Niin. Aina voi tietysti miettiä, että jospa Nokia ei olisi koskaan tehnyt ja laittanut myyntiin 2000-luvun alkupuolella kamerapuhelinta, niin olisiko kamera nykyään vakiovaruste puhelimissa. Tai jollei Nokia olisi koskaan tuota PureViewiä lanseerannut ja vielä tehnyt Lumiankin 41Mpixelin kennolla, niin olisiko uutisen kaltaista puhelinta tulossa.

Kaikki tämä olisi tietysti voinut toteutua ilman Nokiaa, mutta millä aikataululla?

Ja mikä tärkeintä: Jollei olisi Nokiaa, olisiko matkapuhelimet ylipäätään tässä suosiossa mitä ne ovat nykyään. Matkapuhelinmarkkinoilla ei kovin hääppöisesti alunalkaen mennyt, mutta Nokia oli selkeä onnistuja silloin joskus milloin täällä kirjoittelevat ei välttämäti ole edes syntyneet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja