Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Teknologiayhtiöt yrittävät päästä käsiksi sveitsiläisten kellovalmistajien osaamiseen

24
Manu Pitkänen

Teknologiayhtiöt yrittävät päästä käsiksi sveitsiläisten kellovalmistajien osaamiseen
Sveitsiläisen kelloteollisuuden kirkkaimpiin nimiin kuuluvien Jean-Claude Biverin ja Nick Hayekin mukaan teknologiayritykset ovat yrittäneet hyötyä sveitsiläisvalmistajien osaamisesta omien älykellohankkeiden edistämiseksi.

Swatchin toimitusjohtaja Hayek kertoi Financial Timesille, että käytännössä kaikki älykellojen parissa työskentelevät yhtiöt ovat olleet heihin yhteydessä ja yrittäneet viritellä erilaisia yhteystyökuvioita. Swatch on kuitenkin kieltäytynyt ehdotuksista, koska niiden ei ole nähty hyödyttävän kellovalmistajaa millään tavoin. Sen sijaan Swatch haluaa pitää tietotaitonsa tiukasti omissa hyppysissä.

Google esitteli viime viikolla älykelloille suunnitellun Android Wear -käyttöjärjestelmän ja tällä viikolla se kertoi yhteistyöstä Luxottican kanssa, minkä myötä markkinoille on tulossa Ray-Ban- ja Oakley-merkkisiä älylaseja.


Jean-Claude Biverin mukaan Apple olisi yrittänyt suorasukaisesti rekrytoida Hublot-luksuskellobrändin ja muiden valmistajien työntekijöitä. Hublotin toimitusjohtajana työskennelleen Biverin mukaan hän on henkilökohtaisesti nähnyt Applen lähettämiä sähköposteja.

Apple on rekrytoinut viime aikoina työntekijöitä muotiteollisuudesta, esimerkiksi Yves Saint Laurentin toimitusjohtaja Paul Deneve ja Burberryn toimitusjohtaja Angela Ahrendts ovat kertoneet siirtymisestään teknologiavalmistajalle. Tässä mielessä väitteet yhteydenotoista kellovalmistajien työntekijöiden suuntaan tuntuvat uskottavilta. Applen on jo pitkään huhuttu kehittävän iWatch-älykelloa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

Giis
Giis

1

Mitä yhteistä on älykellolla ja kellolla? Ei mitään. Kummankaan osaaminen ei edistä kumpaakaan. Älykellot ovat käytännössä elektronisia laitteita, joissa kelloihin ei ole muuta yhteistä, kuin ranteessa pito ja ajannäyttö. Aito kello on mekaaninen monimutkainen kone, jonka rakantaminen ja teknologia ei auta älykellojen valmistuksessa millään lailla. Pitää sanoa, että älykellojen valmistajat ovat melko ulkona todellisuudesta, jos edes ajattelivat kellovalmistajajien hyötyvän heistä tai toistepäin.

Älykellojen valmistajien kannattaisi ottaa brändi-kellojen valmistajiin yhteyttä ja kysellä miten ne myyvät täyttä paskaa asiakkailleen helvetin kalliiseen hintaan. Teknisesti brändi-kellotkin ovat kuitenkin kaukana siitä mitä älykellot, joten teknistä apua ei kannata kaipaillaan heiltäkään, eivätkä ne tekniikasta mitään tietäisikään, kun koneistot tilataan valmiina. Tauluun lätkäistään vain omat merkit.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

2

Niin no, eihän siellä alykelossa juurikaan liikkuvia osia sisällä ole, kun taas normi kellot perustuvat niihin... Mitäs yhetistä noilla? Eipä juuri mitään.

Eikös joku teknologia alan komponentti expertti olisi parempi...

Vastaa
Sefriol
Sefriol

3

@1 Lol.

Muotoilu, suunnittelufilosofia, tilan, materiaalien ja energian käyttö jne. Monia ominaisuuksia, joita täytyy ottaa huomioon kun rakennetaan menestyvää kuluttajatuotetta.

Se onko lähestymistapa oikea on taas eri asia. Yritetäänkö lähennellä jotakin tuttua ja turvallista vai sumuttaako se "oikean" tavan rakentaa älykello.

Vastaa
Giis
Giis

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

@1 Lol.

Muotoilu, suunnittelufilosofia, tilan, materiaalien ja energian käyttö jne. Monia ominaisuuksia, joita täytyy ottaa huomioon kun rakennetaan menestyvää kuluttajatuotetta.

Se onko lähestymistapa oikea on taas eri asia. Yritetäänkö lähennellä jotakin tuttua ja turvallista vai sumuttaako se "oikean" tavan rakentaa älykello.

Kuten sanottu, ei noilla ole mitään yhteistä. Siis kellolla ja ja älykellolla. Luettelemasi asiat voisi kysyä joltain ihan muulta, ei kellovalmistajalta. Ajatuksesi on vähän sama, kuin lähtisi kellovalmistajilta kyselemään puhelimen tekoa.

Nimimerkillä:
Kelloseppä

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:


Muotoilu, suunnittelufilosofia, tilan, materiaalien ja energian käyttö jne. Monia ominaisuuksia, joita täytyy ottaa huomioon kun rakennetaan menestyvää kuluttajatuotetta.

Kuten sanottu, ei noilla ole mitään yhteistä. Siis kellolla ja ja älykellolla. Luettelemasi asiat voisi kysyä joltain ihan muulta, ei kellovalmistajalta. Ajatuksesi on vähän sama, kuin lähtisi kellovalmistajilta kyselemään puhelimen tekoa.

No, olihan siinä paljonkin yhteistä. Tietenkään sisukset eivät ole samat, mutta et antanut mitään syytä miksi älykellon ranneke tai kuoret olisivat täysin erilaisia kuin tyhmän kellon. Ja miksi esim. materiaaliosaamisesta ei olisi hyötyä. Ei älykellofirmoihin mitään kelloseppiä varmaan olla palkkaamassa, kun koneet ja kiinalaiset lapset tekevät manuaaliset hommat paremmin.

Itseasiassa Vertuhan on vähän kysellyt kellovalmistajilta puhelimen teosta (lähinnä siis materiaaleista ja valmistuslaatuun liittyvistä asioista) ja Vertulta on ollut liikennettä myös smartwatch firmoihin. Ihan sattumalta varmaan.

Suosittelen hakemista vaikka Applelle HR-tehtäviin kun näemmä osaat senkin homman paremmin kuin kukaan muu. :)

Vastaa
Giis
Giis

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Ei älykellofirmoihin mitään kelloseppiä varmaan olla palkkaamassa, kun koneet ja kiinalaiset lapset tekevät manuaaliset hommat paremmin.

- Uutisen mukaan on.
- Miten niin paremmin?
- Mitä yhteistä?


Mielestäni on aika erikoista, että otat tähänkin jotain kantaa, kun et selkeästi tiedä asiasta mitään.

On jokseenkin apsurdit, että apua haetaan "kellojen" valmistamiseen mitä saa tyyliin satasen puhelimen kylkiäisenä sellaisilta kavereilta, jotka tekevät kelloja mitkä maksavat 2000-1 000 000 euroa, ja mitkä tehdään oikeasti raudasta, kullasta, sekä platinasta ym. ym, ja joiden tekemiseen menee kavereilta alusta loppuun asti käsin kuukausia.

Ja niin. Ihan varmasti ovat parempi mitä kiinalaiset.

Vertu tietysti ihan eri asia (Jos nyt yhteistyötä ollut). Onhan niissä nyt materiaalit sentään yhdenmukaisia.

Ja ihan lopuksi: Ei varmaan sattumaa, kun yhteistyötä ei ole oikein syntynyt. Ei ole kellosepät oikein vissiin lämmennyt idealle. Ei ole varmaankaan oikein kiva siirtyä jotain pilipali muoviromuja duunaan kovalla ammattitaidolla.

Hevosetkin nauraa itsepintaisuudellesi.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

- Uutisen mukaan on.
- Miten niin paremmin?
- Mitä yhteistä?
On jokseenkin apsurdit, että apua haetaan "kellojen" valmistamiseen mitä saa tyyliin satasen puhelimen kylkiäisenä sellaisilta kavereilta, jotka tekevät kelloja mitkä maksavat 2000-1 000 000 euroa, ja mitkä tehdään oikeasti raudasta, kullasta, sekä platinasta ym. ym, ja joiden tekemiseen menee kavereilta alusta loppuun asti käsin kuukausia.


Uutinen ei ole puhut mitään kellosepistä, vaan noiden yhtiön sisällä olevista työntekijöistä, jotka ovat paljon muutakin kuin kelloseppiä. Älykellojen tekijät yrittävät ostaa asiantuntemusta ja visiota.

Älykellon valmistaminen halutaan varmasti sidota myös laatuun, joten asiantuntemusta esimerkiksi erilaisten materiaalien käytöstä varmasti halutaan. Älykellon hinta on myös toissijainen pointti tällä hetkellä, sillä mitään vakiintunutta visiota älykellosta ei vielä ole. Pääasiassa ne ovat älypuhelimen kylkiäisiä, eivätkä itsenäisiä laitteita, koska tekniikka ei pysy vielä perässä. Ja nykymuodossaan se tuskin koskaan tulee kunnolla menestymään.

Vastaa
Giis
Giis

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:


Uutinen ei ole puhut mitään kellosepistä, vaan noiden yhtiön sisällä olevista työntekijöistä, jotka ovat paljon muutakin kuin kelloseppiä. Älykellojen tekijät yrittävät ostaa asiantuntemusta ja visiota.


Keskimäärin jokainen on kelloseppä noissa firmoissa, jotka osaa tehdä jotain konkreettista. Ihan näin tehtailla käyneenä tiedän asian olevan näin. Eli kyseltyjen joukkoon ihan varmasti kelloseppiäkin on kuulunut.

Älykellojen valmistajat eivät tarvitse kelloseppiä saadakseen jonkun kuoren aikaiseksi mikä kestää kosteutta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:


Älykellon valmistaminen halutaan varmasti sidota myös laatuun, joten asiantuntemusta esimerkiksi erilaisten materiaalien käytöstä varmasti halutaan. Älykellon hinta on myös toissijainen pointti tällä hetkellä, sillä mitään vakiintunutta visiota älykellosta ei vielä ole. Pääasiassa ne ovat älypuhelimen kylkiäisiä, eivätkä itsenäisiä laitteita, koska tekniikka ei pysy vielä perässä. Ja nykymuodossaan se tuskin koskaan tulee kunnolla menestymään.

Jos lähtökohta on se, että älykello on jokin kylkiäinen puhelimen mukana, niin se ei vaadi kovin korkeaa laatua. Mikään nähty puhelin ei edusta sellaista laatua mitä luxus kello. Ei niiden ole tarkoitus toimia kuin hädin tuskin takuu-aikansa, ei muuta. Luxus kellot on ihan omassa sarjassaan, mutta sellaisia ei keskiluokka Suomessa ole edes keskimäärin ikinä nähnytkään tänäpäivänä. Ehkä vaarivainaan perintönä joku vanha Valmetin seinäkello voisi edustaa jotain tälläistä mikä kestää vuosikymmeniä ja mikä kannattaa korjata, koska se toimii taas toiset vuosikymmenet. Kalliin kellon ja kylkiäiskellon koko idea on kokonaan painotettu toisenlaisiin asioihin.

Mutta joo. Toki kellosepistä olisi apua, mutta varmasti tuottosampaa olisi vaan hakea kouluista mikromekaanikkoja tms. ruuvailemaan muovikuoria. Tai jotain samoja, jotka jo nyt puhelimiin kuoret tekevät. Se niinkuin oli pointtini ja vissiin on kellovalmistajatkin samaan päätyneet, kun yhteistyöt vähän tahmanneet. Ehkä juuri joku kiinalainen lapsityömaa voisi olla sopivampi loppupeleissä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Ei älykellofirmoihin mitään kelloseppiä varmaan olla palkkaamassa, kun koneet ja kiinalaiset lapset tekevät manuaaliset hommat paremmin.

- Uutisen mukaan on.

Kannattaa lukea uutinen uudestaan, kellosepistä ei mainittu mitään ja paljon muitakin on. Eräistä muotifirmoista Applelle on jo johtoa ja muuta henkilöstöä siirtynyt.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Mielestäni on aika erikoista, että otat tähänkin jotain kantaa, kun et selkeästi tiedä asiasta mitään.

Erikoista on lähinnä se, että kuvittelet tietävän esim. Applea paremmin keitä heidän kannattaa rekrytointimielessä lähestyä. Etenkin kun kukaan ei tiedä millaisia tuotteita siellä on suunnitelmissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Hevosetkin nauraa itsepintaisuudellesi.

Jahas, yksi viesti on niin "itsepintaista", että sinun on pakko taas lähteä tuolle linjalle. Argumentit siis loppu.

Vastaa
Giis
Giis

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Kannattaa lukea uutinen uudestaan, kellosepistä ei mainittu mitään ja paljon muitakin on. Eräistä muotifirmoista Applelle on jo johtoa ja muuta henkilöstöä siirtynyt.

Kannattaa lukea kommenttini. Olen ihan hyvin perustellut miksi yli 50% varmuudella joukossa on ollut kelloseppiä. Tunnen vain alan. Sattuneesta syystä. Jos joukossa ollut muunlaisen ammatin osaavia, niin se vain vahvistaa sitä, että tietotaito kannattaisi hakea muualta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Erikoista on lähinnä se, että kuvittelet tietävän esim. Applea paremmin keitä heidän kannattaa rekrytointimielessä lähestyä. Etenkin kun kukaan ei tiedä millaisia tuotteita siellä on suunnitelmissa.

Uutisen mukaan kyse oli älykelloista. Jäikö minulta jotain väliin?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:


Jahas, yksi viesti on niin "itsepintaista", että sinun on pakko taas lähteä tuolle linjalle. Argumentit siis loppu.

Pata kattilaan soimaan. Jos ensimmäinen kommenttisi näytti lähinnä "kostoiskulta" minua kohtaan henkilökohtaisesti, saat ihan sitä mitä tilaat. Eli ei kannatta kommentoida kommentoinnin iloksi ja päälle lukuisilla viittauksilla minulle vinoilla.

Viittasit myös kelloja tyhmiksi. Voihan ne sitäkin olla, mutta monessa kohtaan perinteiset mekaaniset kellot ovat olleet elintärkeitä monelle ajan mittaajina. Kuten avaraasteknologiassa, jossa nyt kertakaikkiaan kellon pitää toimia. Siihen tehtävään ei myös mikä tahansa kiinalainen halpatuotannon kello kelpaa. Ei ole varmaan sattumaa, että Omega on yksin NASAn ja venäläisten kosmonauttien kellojen valmistaja, eikä "parempaa" laatua tekevä kiinalainen lapsiteollisuudella valmistunut kello.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Kannattaa lukea kommenttini. Olen ihan hyvin perustellut miksi yli 50% varmuudella joukossa on ollut kelloseppiä. Tunnen vain alan..


50% varmuudella ? jos alaa tuntevan mielestä 50/50 onko kelloseppiä vai ei mukana, niin ei kovin suurellta kuullosta, ehkä ei olenkaa.

Jos alaa tunnet niin tiedät myös että mistä ne varsinaiset kellot (siis mitä siellä sisällä) suuressa määrin tulee keloihin. ja ehkä hajua mikä osuus on sveitsiläisillä mekaanisilla koneistoilla.

Tiedät myös että Nokia ja ko firma teki yhteistyötä jo > 20v sitten.

Vastaa
Giis
Giis

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


50% varmuudella ? jos alaa tuntevan mielestä 50/50 onko kelloseppiä vai ei mukana, niin ei kovin suurellta kuullosta, ehkä ei olenkaa.

Niin. Voi olla, tietysti, että mukaan on kyselty ihan muitakin, mutta se osoittaa sitten taas sitä, että osaaminen olisi kaiken kaikkiaan kannattanut hakea muualta alunalkaenkin. Tätä käsitystä puolustaa myös reaktiot kelloteollisuudessa. Yhteistyötä ei oikein synny.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Jos alaa tunnet niin tiedät myös että mistä ne varsinaiset kellot (siis mitä siellä sisällä) suuressa määrin tulee keloihin. ja ehkä hajua mikä osuus on sveitsiläisillä mekaanisilla koneistoilla.

Myyntivoluumit ei kerro laadusta mitään. Enkä siihen ota kantaa. Se on ihan epärelevanttia. Ja jos sillä nyt tähän keskusteluun on jotain merkitystä, niin miksi sitten älykellovalmistajat ottavat ensisijassa yhteyttä juuri luxuskellojen valmistajiin, eikä niihin mistä kellot pääasiassa maailman asiakkaille tulevat? Keskustelu on vähän samaa, kuin lähtisin vertaamaan miksi autot tulevat pääasiassa idästä, tai ylipäätään kulutustavara.
Otin jo tuohon kantaa ajat sitten tuumimalla, että hyödyllisempää älykellojen valmistajille olisi ottaa brändi-kelloja tekeviin yrityksiin. Niillä on osaaminen siihen miten tuottaa kyllin hyvää laatua tuommoisiin projekteihin erittäin halvalla. Eli tilaa vain Kiinasta kuoret mittatilauksina ja heittää rojunsa sisälle. Mutta tämän kai puhelinvalmistajat jo osaakin?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Tiedät myös että Nokia ja ko firma teki yhteistyötä jo > 20v sitten.

Niin tai tietäisin, että koska ensimmäinen laskukone tehty. Liittyy tämän päivän keskusteluun miten?
Netistä löyty kaikenlaista tietoa ja "tietoa" googlella. Sitä en kiistä.
Yli 20 vuotta sitten asiat olivat vähän toisin. Silloin varmaankin kelloteollisuus ja matkapuhelinteollisuus enempi hyötyikin toisistaan. Silloin tosin matkapuhelimet maksoivatkin sellaisen laadukkaan rannekellon verran.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Ja jos sillä nyt tähän keskusteluun on jotain merkitystä, niin miksi sitten älykellovalmistajat ottavat ensisijassa yhteyttä juuri luxuskellojen valmistajiin, eikä niihin mistä kellot pääasiassa maailman asiakkaille tulevat?

Aivan, eli se _kello_ ei ole kiinnostuksen kohde. :-)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Yli 20 vuotta sitten asiat olivat vähän toisin.


Osa juu ja osa ei. ja joskus aijoituskin hätänen.

Uutisen yhtiöt haluaa osaamiselle kunnon edun (hinnan) ja siltä osin mikä ei olisi heidän eduksi niin vastustaa.

Eli joko havittelevat osuuksia samoista markkinoista, tai sitten vain haluavat paremman korvauksen.

Vastaa
Giis
Giis

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Aivan, eli se _kello_ ei ole kiinnostuksen kohde. :-)

Tyhmempikin tajuaa, ettei kiinnostus ole kelloissa, mutta juuri siksi osoite on ihan väärä. Sitä olen kokoajan ajanut takaa. Applella ei oikein nyt käsitetä kelloteollisuutta. Ei korkean ammattitaidon osaava kelloseppä lähde jotain pilipali hökötyksiä duunaan sillä, että siitä ehkä joskus jotain syntyy, ja toisaalta Apple saisi kuorien tekoon kyllä muualtakin tekijöitä. Vaikka sykemittareita valmistavilta firmoilta. Toki sieläkin on paljon kelloseppiä mukana, mutta ne kohtaakin jollain tasolla toisensa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Uutisen yhtiöt haluaa osaamiselle kunnon edun (hinnan) ja siltä osin mikä ei olisi heidän eduksi niin vastustaa.

Eli joko havittelevat osuuksia samoista markkinoista, tai sitten vain haluavat paremman korvauksen.

Yli 20 vuotta sitten kelloteollisuus teki murroksen. Sen aiheutti kvartsikellot. Perinteinen yli satavuotta vanha teollisuus kärsi pahan kolhun ihan parissa vuodessa. Siitä kuitenkin selvittiin. Silloin kelloteollisuus varmasti jo itse oli aloitteellinen lähestyä muita toimijoita kohtaan.

Mutta luxuskellot eivät lähde kehittämään hinta edellä tuotteitaan. Tai voihan sen niinkin sanoa. Meinaan ihan rehellisesti sanottuna moni kello tehdään ajatellen ensin mahdollisimman isoa hintaa ja sen ympärille tehdään tuote, kun taas nykyaikaiset teollisuuden alat miettivät toisinpäin asian. Mutta onhan noissa asiakaskunnatkin "hieman" erilaisia. Eli onko ihan fiksua kysellä firmalta ohjeita parin kympin kelloon, joka tekee keskihinnaltaan kymmeniä tuhansia euroja maksavia kelloja?

Mutta nämä on taas näitä, joissa kysyjän kannattaisi hakea ensin kokemusta lentämällä Sveitsiin ja kysellä suoraan missä mennään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Tyhmempikin tajuaa, ettei kiinnostus ole kelloissa, mutta juuri siksi osoite on ihan väärä.


Miten niin ? kuten tiedät ei se "kelloseppä" touhu itse koneiston kannalta ole kuin harvojen touhua. jutun yhtiössäkään.

Jos joku haluaa hyödyntää älykellossa mekaanisen kellon osaajia mekaanikassa niin sitten osaamista pitää hakea sieltä missä sitä on. Ei se tarkoita että tehtäisiin mekaanisesta ajanmittaus.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Yli 20 vuotta sitten kelloteollisuus teki murroksen. Sen aiheutti kvartsikellot. Perinteinen yli satavuotta vanha teollisuus kärsi pahan kolhun ihan parissa vuodessa.


Mitäs se Swatch teki 30 vuotta sitten ?


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Meinaan ihan rehellisesti sanottuna moni kello tehdään ajatellen ensin mahdollisimman isoa hintaa ja sen ympärille tehdään tuote, kun taas nykyaikaiset teollisuuden alat miettivät toisinpäin asian.

Rannekelloja joka lähtöön, se hinta kaikissa tärkeä, ja se massavalmmistetun sisuksen ympärille tehdää se millä saadaan asiakas maksamaan.

Eli se miten lopputuotteesta saadaa 100e, 5000e tai 10000e on juttu minkä luulis kiinnostavan älykellovalmistajia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Eli onko ihan fiksua kysellä firmalta ohjeita parin kympin kelloon, joka tekee keskihinnaltaan kymmeniä tuhansia euroja maksavia kelloja?


Swatchin konserninkin myymien rannekkellojen keskihinta taitaa olla desimaalin jos useammankin pienempi.

Jutussa taasen ei selvlinnut miksi Apple on kalastellut esim Hublotin työntekijöitä, jutussa ei vihjattu mitenkään että tekemään jotain mekaanista ajanmittausmenetelmää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

...

Jos ei keksi mitään syytä miksi jokin Firma yrittää kovasti palkata jonkin erityisen alan osaajia, niin se ehkä tarkoittaa että siellä ollaan kehittämässä jotain uutta, ainakin sellaista mikä ei tule mieleesi.

Osa lukijosita varmaan keksii kasan juttuja mihin jopa kelloseppää voisi hyödyntää. Uskon että myös Giis keksii.


ns Luxsutuotemerkin johtajalle voi keksiä käyttö, siis jotain toisenlaista kuin kellosepälle.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

17

Mitä yhteistä on näillä puhelimilla?


Aika naiivia kuvitella, että kännykän - tai vastaavasti kellon - kehitys olisi huipussaan. JOS rannekellomainen ratkaisu on seuraava askel, niin se tietää totaalista murrosta kelloteollisuudelle. Mekaanisten kellojen markkinat pienenevät murto-osaan nykyisestä. Ihan vain sen takia, ettei kukaan halua pitää montaa laitetta ranteessaan.

Elektroniikkateollisuuden intressit kellovalmistajia kohtaan ovat aika päivänselvät. He ovat miettineet vuosikymmeniä sitä, miten kellon saa kehitettyä mahdollisimman ergonomiseksi ja tyylikkääksi. Se ei todellakaan ole helppoa, kun puhutaan puettavasta teknologiasta. Siksi onkin vain ja ainoastaan loogista että elektroniikkavalmistajat yrittävät tätä osaamista metsästää.

Jos elektroniikkavalmistajat eivät pyrkisi luomaan kontakteja kelloteollisuuden suuntaan se tarkoittaisi vain, että he ovat liian ylpeitä siihen, kuvittelevat tuntevansa ko. alan paremmin kuin sitä vuosikymmeniä kehittäneet yritykset, tai etteivät he ylipäänsä usko kelloteollisuuden asiantuntemukseen. Kaikki aika idioottimaisia lähestymistapoja.

Kellovalmistajien kohdalla tilanne onkin pari pykälää haastavampi. Jos he ryhtyvät yhteistyöhön, he edistävät oman alansa kutistumista. Jos eivät, he menettävät tilaisuuden pyrkiä muuttumaan maailman mukana.

Ihan sama pätee moneen muuhunkin alaan, kuten mainittuihin sykemittareihin ym. Mutta kuka onkaan väittänyt, ettei tähänkin suuntaan olisi keskusteluyhteyttä olemassa - tai intressejä sellaisen luomiseksi.

Vastaa
Giis
Giis

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Miten niin ? kuten tiedät ei se "kelloseppä" touhu itse koneiston kannalta ole kuin harvojen touhua. jutun yhtiössäkään.

No, tuosta nyt tietysti voidaan olla aika montaa mieltä. Enkä lähde asiaa sen enempää perkaamaan. Ihailin vain tehtaita, joita oli ihan helvetisti Sveitsissä. Kai ne kaikki sitten oli täys paperinpyörittäjää. Joku vuosi sitten sveitsiläiset "työkkärit" haki aika avoimesti lisää juuri kelloseppiä, mitä silloin paikkoja katselin. Nykytilaa en tiedä. Mutta jos uusinta uutista Kauppalehdestä on uskominen, niin kelloteollisuus elää paksusti juuri nyt.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Jos joku haluaa hyödyntää älykellossa mekaanisen kellon osaajia mekaanikassa niin sitten osaamista pitää hakea sieltä missä sitä on. Ei se tarkoita että tehtäisiin mekaanisesta ajanmittaus.

Kuten sanoi. Osaamista on muuallakin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Mitäs se Swatch teki 30 vuotta sitten ?

No mitä luulet?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Rannekelloja joka lähtöön, se hinta kaikissa tärkeä, ja se massavalmmistetun sisuksen ympärille tehdää se millä saadaan asiakas maksamaan.

Eli se miten lopputuotteesta saadaa 100e, 5000e tai 10000e on juttu minkä luulis kiinnostavan älykellovalmistajia.

Eiköhän monimiljonääreinä Applen johtajatkin osaa tähän vastata ihan itsekkin asiakkaina? Kenties sinä et. Ellet ole miljonääri ja omista sitä puolen miljoonan autoa ja edes 10 000 euron kelloa. Ei siihen kelloteollisuudesta osaajia tarvita. Eihän?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Swatchin konserninkin myymien rannekkellojen keskihinta taitaa olla desimaalin jos useammankin pienempi.

Jutussa taasen ei selvlinnut miksi Apple on kalastellut esim Hublotin työntekijöitä, jutussa ei vihjattu mitenkään että tekemään jotain mekaanista ajanmittausmenetelmää.

Totta ja totta. Miksi siis ottaa ylipäätään kellovalmistajiin yhteyttä? Jos haluaa markkinointiin apua, niin apua luulisi löytyvän ihan omastakin takaa. Kellot on vuosisatoja vanha keksintö ja elää omaa elämäänsä. Apple on ihan itse keksinyt laitteita tyhjästä ja markkinoinut ne menestystuotteiksi.

Jos Apple on tekemässä oikeaa kelloa, niin osoite on oikea, muussa tapauksessa ei. Mutta onhan Applella toki kokemusta jo kelloteollisuudesta ja sen vastaiskusta, kun matki vanhaa brändiä.

Vastaa
Giis
Giis

19

Hyviä pointteja, mutta otan tähän kantaa ja vähän avaan...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Kellovalmistajien kohdalla tilanne onkin pari pykälää haastavampi. Jos he ryhtyvät yhteistyöhön, he edistävät oman alansa kutistumista. Jos eivät, he menettävät tilaisuuden pyrkiä muuttumaan maailman mukana.

Kelloteollisuudesta pitää muistaa, että tänä päivän hyvin iso osa myydyistä kelloista on hyödyttömiä. Kello on vain hiukan elämää helpottava asia. Mutta koska ihmiset haluavat helpotusta, niin ostavat kelloja. Niitä halpoja. Jollain viiden euron kellolla ei ole mitään yhtymäkohtaa kelloon siinä mielessä miksi se on alunalkaen olemassa.

Mitään ihan oikeasti työkaluna käytettyä kelloa ei osteta viidellä eurolla Lidlistä. Ne eivät sovellu kestävyydeltään, eikä monissa tapauksissa edes tarkkuudeltaan ja häiriöherkkyydeltään moneen työhön, jossa aikaa ihan oikeasti mitataan. Viimeisimpänä ainakin voidaan sanoa, ettei niihin yksinkertaisesti luoteta.

Apple on ihan selkeästi hakemassa mallia ja apua pelkkään kulutustuotteeseen, mutta etenkin korkean hintatason kelloissa idea ei ole siinä, että asiakkaalla roikkuu joku ranteessa, josta näkee jotain. Idea on ihan jossain muussa. Ei astronautitkaan ole varmaan Nokian Lumiaa korvalla, kun se ottaa yhteyttä maahan kuusta. Eikä ne ota siitä aikaa, jos sielä mitataan aikaa.

Uskon siis vahvasti siihen, että perinteinen kelloteollisuus tulee elämään vaikka älykellot löisikin itsensä läpi. Merkkejä ja jopa merkkien takana olevia oikeita valmistajia kaatuu, mutta teollisuus keskittyy vain sitten siihen perinteisempään haaraansa. Eli tarkkaan ajanmittamiseen ja erittäin korkeaan laatuun. Ei sata vuotta sittenkään tilanne ollut se, että jokaisella roikkui kello ranteessa. Se ei ollut edes mahdollista.

Vastaa
Giis
Giis

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Osa lukijosita varmaan keksii kasan juttuja mihin jopa kelloseppää voisi hyödyntää. Uskon että myös Giis keksii.

Kyllä. Mutta idea on edelleenkin se, että miksi Firma A koettaa väkipakolla lyödä päätään seinään ja koettaa rekrytoida jotain korkean ammattitaidon osaavia kelloseppiä itselleen, kun helpommallakin selviää?

Jotenkin tässäKIN jutussa paistaa se, että on ihan älytön usko yrityksiin ja niiden kaikkeen toimintaan. Se ei tee tekemisestä yhtään sen fiksumpaa, jos takana on jokin suuryritys Apple. Voinen olla väärässäkin, mutta näin alaa tuntien en kyllä keksi oikein tuossa touhussa mitään järkeä. En puolin enkä toisin. Olen toki jo aiemminkin todennut, että kellosepistä varmasti olisi älykellojen teossa apua. Mutta tilanne on vähän sama kuin palkkaisi ammattimetsurin itselleen jostain metsänkaadon projektista saunapuita pilkkomaan pihalleen. Homma ei hyödytä missään määrin kumpaakaan.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gliis:

Uskon siis vahvasti siihen, että perinteinen kelloteollisuus tulee elämään vaikka älykellot löisikin itsensä läpi. Merkkejä ja jopa merkkien takana olevia oikeita valmistajia kaatuu, mutta teollisuus keskittyy vain sitten siihen perinteisempään haaraansa. Eli tarkkaan ajanmittamiseen ja erittäin korkeaan laatuun. Ei sata vuotta sittenkään tilanne ollut se, että jokaisella roikkui kello ranteessa. Se ei ollut edes mahdollista.

Varmasti juurikin näin, ja tämä selittänee myös kellovalmistajien huhutun nuivan suhtautumisen. Kyllä heillä markkinoita riittää myös tulevaisuudessa. Koko ja kohderyhmä saattaa muuttua, mutta ilmeisesti usko omaan ydinosaamiseen on sen verran vahva, että mielummin pelataan sen varaan kuin lähdetään kokeilemaan kepillä jäätä.

Tässä tullaan siihen kiinni, mikä on kunkin intressi. Apple halunnee tiettyä osaamista, muttei ole kiinnostunut brändistä. Joku muu valmistaja, esim. Sony, saattaa haluta sekä osaamista että brändin, kun taas joku kolmas saattaa olla kiinnostunut vain brändistä. Osaamisesta luopuminen ei luultavasti hyödynnä kellovalmistajia. Brändin lisensoiminen saattaa hyödyntää joitakin, mutta luultavasti verrattain harvoja. Brändistä ja osaamisesta saattaisivat mielellään luopua ne, joilla kumpaakaan ei ole riittävästi.

Summa summarum, näen joukon hyviä syitä miksi elektroniikkafirmat ovat kiinnostuneita kellovalmistajista ja kuta kuinkin yhtä monta syytä miksi kiinnostus on yksipuoleista.

Loppukaneettina, käyttötarkoitukseen huomiota kiinnittämättä, ei tarvinne miettiä sekuntia kauempaa kumman laittaisi miellummin käteen. Päätöksen taustalla piilevissä syissä on myös syy yrittää oppia toiselta.

Vastaa
Giis
Giis

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Brändistä ja osaamisesta saattaisivat mielellään luopua ne, joilla kumpaakaan ei ole riittävästi.

Ja tässä kohtaan päästään taas siihen mitä kokoajan olen ajanut takaa. Swatch Groupissa ja Hublotissa ei tasan työntekijöistään lähtien lähde tuollaiseen mukaan ja koko keskustelu aiheesta on turhaa. Ne on muut firmat, jotka lähtee älykellojuttuihin mukaan ja suurelta osin muut tekijät. Olen kokoajan sanonut, että yhteyttä vain puhtaasti trendi/brändi-kelloihin. Kyllä ne kertoo miten paskaa myydään ylihintaan.

Jotenkin myös tuntuu erikoiselta, etteikö nuo ihan oikeasti pysty itse omin avuin kehittämään mitään haluttavaa mallia älykelloihin? Vai onko koko juttu ideanakin kuolleena syntynyt juttu? Eikö ne nyt tosiaan tajua, että kun sen saakelin kellon tekee edes teräksestä, niin ostetaanhan sitä, jos muuten idea toimii. Voitoista tosin joutunee tinkimään, tai hinnat pompsahtaa.

Toisaalta. Koko uutinen voi olla ankka siinä suhteessa, että näihin kellovalmistajiin on otettu yhteyttä, mutta voinee olla mahdollista, että moneen muuhunkin. Eihän se ota, jossei annakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Miten niin ? kuten tiedät ei se "kelloseppä" touhu itse koneiston kannalta ole kuin harvojen touhua. jutun yhtiössäkään.

No, tuosta nyt tietysti voidaan olla aika montaa mieltä. Enkä lähde asiaa sen enempää perkaamaan. Ihailin vain tehtaita, joita oli ihan helvetisti Sveitsissä. Kai ne kaikki sitten oli täys paperinpyörittäjää. ...

Olet nyt jumittunut tuohon kelloseppä touhuun.

Kai kuitenkin tiedät että iso osa kelloista on ihan bulggi koneistolla, samaa sisusta oli kellon hintalappu 200e tai 5000e. Oma lukunsa on sitten mekaaniset ksityökellot. Ja

Tilastojen valossa Swatch konsernin kellot on ihan massakamaa. ja tiettävästi sillä on osaamista muussakin kuin suunnitella koneisto ajanmittaamiseen

ja jutun mukaan osaamista mikä kiinnostaa muiden alojen teknologia yhtiöitä. Vaikkä jälkimmäisillä voi ollakkin rahaa hassata, niin kyllä siellä kotiläksyjäkin tehdään ja osataan hakea osaamista niistä asioista mitä talon sisältä ei valmiina löydy.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Kyllä. Mutta idea on edelleenkin se, että miksi Firma A koettaa väkipakolla lyödä päätään seinään ja koettaa rekrytoida jotain korkean ammattitaidon osaavia kelloseppiä itselleen, kun helpommallakin selviää?


Jos niillä "korkean ammattitaidon" kellosepillä ole ainutlaatuista osaamista, niin ehkä niillä ainakin on uskottava CV. ja ehkä se riittää rekrytoijalle.

Uskon kuitenkin että hakevat jotain vähän enemmän ja laajemmalla rintamalla. juttussakin mainittiin että pomojakin kalasteltu. Pomon mukana voi saada tietoa millä voi kalastella niitä helmiä. ja tietenkin busines osaamista.


Ilmeisesti myös oletat että älykellon käyttöliittymä pitäisi olla jokin kännykän kosketusnäyttö ?

Vastaa
Giis
Giis

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Olet nyt jumittunut tuohon kelloseppä touhuun.

Kai kuitenkin tiedät että iso osa kelloista on ihan bulggi koneistolla, samaa sisusta oli kellon hintalappu 200e tai 5000e. Oma lukunsa on sitten mekaaniset ksityökellot. Ja


Kai kuitenkin tiedät, että myös nämä kasataan käsin? Siis tuossakin hintatasossa. Tiedätkö millaista työtä moinen on? Ja viiden tonnin kelloissa ei enää käytetä bulkkikoneita, vaan jossain määrin toki alla on ns. bulkkikone, mutta ne käsin viimeistellään. Kenties tehdään jo käsin rakenteellisiakin muutoksia. Moni valmistaja, kuten Omega käyttää ihan omia koneitaan tuossa hintatasossa kaikkine käsityöviimeistelyineen.

Muutenkin olet niin kaukana aiheesta, että olisikohan keskustelu kanssasi tässä. Et tuo asiaan mitään uutta näkemystä ja esität sellaista settiä, että tässä tuntee jo itsensä ihan aasiksi, kun kanssasi keskustelee.

Mutta sanon sen verta, että Swatch Groupin kellot eivät ole likikään kaikki massatuotantoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja