Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC: One (M8):n benchmark-optimointi ei ole huijaamista

4
Matti Vähäkainu

HTC: One (M8):n benchmark-optimointi ei ole huijaamista
HTC on vahvistanut CNETille, että sen uutuuspuhelin HTC One (M8) optimoi suorituskykyään benchmark-testejä varten. Yhtiö ei pidä tätä kuitenkaan huijaamisena, sillä nopeutus on mahdollista muutenkin.

HTC:n mukaan suorituskykyä mittaavien benchmark-testien tarkoituksena on mitata nimenomaan kuinka nopea laite on parhaimmillaan. Toisaalla käytäntöä on arvosteltu ja tositilanteesta poikkeavaa suorituskykyä on kuvailtu huijaamiseksi.

Useat valmistajat ovat sisällyttäneet puhelimiinsa koodia, joka nopeuttaa puhelimen suorittimia juuri benchmark-sovelluksen käynnissä ollessa. Esimerkiksi Samsung on kuitenkin poistanut kyseisiä ominaisuuksia laitteistaan. HTC puolestaan avaa suorituskykyä parantavan ominaisuuden käyttäjille.

HTC:n mukaan tulee tilanteita, jolloin puhelimesta halutaan kaikki irti, vaikka surkean akkukeston hinnalla. Tällaisia tapauksia varten uudesta M8:sta löytyy High Performance Mode, jolla tehot otetaan käyttöön.


Mitä mieltä te olette erilaisista asetuksista ja benchmark-sovellusten huijaamisesta?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

sidrend
sidrend

1

Eihän tuo huijaamista ole, otetaan vain laitteesta kaikki teho irti. Tosin miksei sitä High Performance -tilaa saisi käyttäjä laittaa päälle ja pois, jolloin sitä saisi käyttää kun haluaa ja tarvitsee.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Jos puhelin toimii eri tavalla riippuen ajettavan softan nimestä on kyseessä huijaus. Jos taasen kellotaajuus/videoajuriasetusten muutokset tehdään jotenkin muuten fiksusti dynaamisesti haistellen softan toimintaa en pidä sitä huijauksena.

Mutta noin nyrkkisääntönä benchmark-ohjelman ja saman koodin kääntämisen toisella nimellä pitäisi antaa täsmälleen sama tulos.

Vastaa
Boss93
Boss93

3

Eikös tätä vois verrata vähän tietokoneen prossujen turbo-ominaisuuteen, eli suoritettavien tehtävien vaatimusten mukaan prossu säätää kellotaajuuttaan? Olettaen siis, että tuo on käytettävissä myös muuallakin kuin vain benchmark softissa!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Eikös tätä vois verrata vähän tietokoneen prossujen turbo-ominaisuuteen, eli suoritettavien tehtävien vaatimusten mukaan prossu säätää kellotaajuuttaan? Olettaen siis, että tuo on käytettävissä myös muuallakin kuin vain benchmark softissa!

Jos se olisi vain noin, olisi homma mielestäni ihan fine, mutta tässä tapauksessa puhelimen saa developer-valikosta "high performance"-moodiin.

Se kusetus tulee hommaan mukaan siten, että tietyt tunnetut benchmark-appit ajetaan aina siinä moodissa, riippumatta asetuksesta. Eli saadaan puhelin näyttämään sekä todella nopealta, että hyvää akkukestoa, olettaen, että akkukestotesti tehdään jollain muulla softalla kuin benchmarksoftalla. Usein akkukesto mitataan selaimen "normaalikäyttönä" tai vastaavana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja