Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

KitKat-päivitys poistaa Samsungin benchmark-huijaukset

5
Matti Vähäkainu

KitKat-päivitys poistaa Samsungin benchmark-huijaukset
Viime vuonna Samsungin laitteiden osoitettiin huijaavan käyttäjää suorituskykymittauksissa. Sekä Galaxy S4 että Galaxy Note 3 käyttivät suorittimia tavallista ahkerammin kun kyseessä oli benchmark-sovellus.

Samsung kiisti huijaamisen viime vuonna, mutta nyt se nähdään vihdoin myös Anandtechin testituloksissa. Uusi Androidin KitKat-versio on muuttanut tilannetta siten, ettei Samsungien useat ytimet hyrrää täysillä koko testijaksoa. Ne toimivat kuten normaalisti ja vaihtelevat kellotaajuutta ja käyttöastetta.


Testitulokset ovat kaikilla benchmark-sovelluksilla sekä molemmilla puhelimilla (SGS4 ja Note 3) samat: Android 4.3:lla huijausta tapahtuu, mutta Android 4.4:llä ei. Mittaustulokset ovat tietysti heikommat uudella versiolla, koska vääristymistä ei tapahdu, mutta tulokset ovat kuitenkin parantuneet Android 4.2.2:sta. Ilmeisesti Samsung on onnistunut optimoimaan suorittimiaan ilman vilunkipeliä.

Myös HTC:n ja LG:n mallien on todettu viime vuonna huijanneen benchmark-suorituskyvyssä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

LaDeXi
LaDeXi

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti joohu:

eikö ainaki htc tule kanssa tuo kitkat 4.4

Tullut jo mutta onko HTC sen myötä tehnyt saman kuin Samsung nyt.

Vastaa
hirvari
hirvari

4

Meikäläinen kans alikellottaa PC:n prossua ja yleensä poistan 1-2 ydintä käytöstä ennen kun ajan benchmarkin. Tällä tavoin tiedän todellisen suorituskyvyn.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hirvari:

Meikäläinen kans alikellottaa PC:n prossua ja yleensä poistan 1-2 ydintä käytöstä ennen kun ajan benchmarkin. Tällä tavoin tiedän todellisen suorituskyvyn.

Tässä nyt ollut kyse siitä että tosimaailman käytössä (peleissä jne.) nuo laitteet ei toimi niin lujilla kelloilla kuin ennen tätä päivitystä testiohjelmissa ollut. Rinnastettavissa siihen että ajaisit 3DMarkin ylikellotetulla koneella mutta normaalisti käyttäisit vakiokelloilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja