Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Katso kuinka Lumia ottaa Guinnesin tekstausennätyksen haltuunsa

6
Matti Vähäkainu

Katso kuinka Lumia ottaa Guinnesin tekstausennätyksen haltuunsa
Microsoft kertoi viikolla Build-konferenssissa Windows Phone 8.1:n uusista ominaisuuksista. Yksi niistä on näppäimistön Word Flow -liukukirjoitus, joka vastaa Swiftkey Flown tai Sweypen tapaista tekstinsyöttömenetelmää.

Microsoft oli niin vakuuttunut sen nopeudesta ja toimivuudesta, että laittoi Windows Phone 8.1:llä varustetun Lumian tavoittelemaan ennätystä. Edellinen ennätyksenhaltija oli Galaxy S4 ja käyttöjärjestelmänä Android.
Windows Phonen Flow päihitti tässä tapauksessa niukin naukin ennätyksen. Alla olevasta videosta nähtiinkin pätkä Build-konferenssissa Joe Belfioren puheessa. Uusi ennätysaika kirjataan lukemin 18.44, kun entinen ennätys oli vain vajaan kymmenyksen enemmän 18.53.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

samiaalto2
samiaalto2

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:

Eiköhän tuokin riipu vähän enemmän kirjoittajasta kuin laitteesta :P

no jos on hyvä kirjottamaan sitten se riippuu laitteesta

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

4

"Katso kuinka Lumia ottaa Guinnesin tekstausennätyksen haltuunsa"

En ole nähnyt Guinnesin omaa tiedotetta asiasta, mutta eiköhän ennätys kuitenkin mene enemmän tekstaajan kuin laitteen nimiin. On toki mielenkiintoista sekin, millä laitteella ennätys tehdään. Korjausesimerkki:

- Uusi tekstausennätys tehtiin Lumialla

"Eiköhän tuokin riipu vähän enemmän kirjoittajasta kuin laitteesta :P"

Sanoisin että riippuu paljon enenmmän kirjoittajasta. Eron pienuus aiempaan Galaxylla tehtyyn ennätykseen kertoo siitä, että laitteiden/syöttömenetelmien nopeuserot ovat minimaaliset. Olisi mielenkiintoista nähdä testi, jossa samat ihmiset harjoittelevat nopeaa kirjoittamista eri syöttömenetelmillä. Näin saataisiin selville niiden väliset nopeuserot.

Vastaa
Teemu_84 (vahvistamaton)

5

Nopea tai ei, virtuaalinäppäimistö ei tule koskaan voittamaan käyttömukavuudessa fyysistä näppäimistöä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

Nopea tai ei, virtuaalinäppäimistö ei tule koskaan voittamaan käyttömukavuudessa fyysistä näppäimistöä.

Se riippuu täysin käyttötapauksesta ja näppäimistön koosta.

Jos nyt verrataan *puhelimien* näppäimistöihin. Olen paljon nopeampi, tarkempi ja tyytyväisempi iPhonen (3.5") virtuaalinäppäimistön kanssa kuin mitä olin monen eri Symbian-qwertyn kanssa. Miinuksena se, että sokkokäyttö ei onnistu, plussana se, että näppis ei vie tilaa kun sitä ei käytä.

Virtuaalinäppiksen laatuero pikku-qwertyyn on vieläkin suurempi kun kirjoitan ruotsiksi ja etenkin englanniksi. Toki täysikokoinen qwerty on täysikokoinen, siinä kokoluokassa fyysinen on edelleen mielestäni selvästi parempi kuin virtuaalinäppäimistö.

Videon dude on kyllä jumalattoman nopea, itse en ole swipenäppiksistä koskaan oikein pitänyt, kahden peukalon kirjoitus sopii itselleni parhaiten.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja