Samsung Galaxy S5 ei välttämättä riko myyntiennätyksiä

1
Manu Pitkänen

Samsung Galaxy S5 ei välttämättä riko myyntiennätyksiä
Tänään myyntiin tulleen Samsung Galaxy S5:n povataan myyvän maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta ensimmäisen 25 myyntipäivän aikana, kertoo nimettömänä pysyttelevää Samsung-pomoa haastatellut Seoul Economic Daily. Myyntiarvio perustuu ennakkomyynnistä kerättyihin tietoihin.

Galaxy S5:n kysyntä vaikuttaisi olevan samalla tasolla kuin Galaxy S4:llä, jota toimitettiin myyntikanaviin ensimmäisen kuukauden aikana noin 10 miljoonaa kappaletta. Korealaisyhtiön vanhempi lippulaiva, SGS3, saavutti 10 miljoonan myydyn laitteen rajan 50 vuorokaudessa.

Vaikka Galaxy S5:n kysyntä onkin hyvällä tasolla, on se kaukana Applen viime syksynä saavuttamasta ennätyksestä. IPhone 5s:ää ja 5c:tä myytiin ensimmäisen viikonlopun aikana kaikkiaan yhdeksän miljoonaa kappaletta. Yhden puhelinmallin myynnin vertaaminen kahden malliin myyntiin ei ole aivan reilua, mutta puhelimien julkaisusaatavuudessakin on eroa. SGS5 tulee myyntiin 150 maassa, kun taas uusia iPhone-puhelimia sai aluksi vain 11 maassa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Ihan hyvä, että artikkelissa muistutetaan, että myyntimääristä vertailu on vaikeaa. Pienenä lisäyksenä: Myös oikeasti myytyjen vertaaminen toimitettuihin puhelimiin on ongelmallista, puhelimia kun voidaan tehdä ja toimittaa varastoon ihan kuinka paljon tahansa. Saadaan hyvältä kuulostava luku, jonka jälkeen ei kerrota myyntimääristä mitään, vaikka tuotteet pölyttyisivät hyllyssä.

Esimerkiksi Galaxy Tabin kerrotiin "myyneen" 2 miljoonaa kuudessa viikossa, vaikka todellisuus oli toinen[1]. Samaa taktiikkaa ovat käyttäneet mm. RIM ja HTC. RIM:n kohdalla se johti massiiviseen alaskirjaukseen, HTC:lla se näkyy kuukausittaisen liikevaihdon valtavana heilahteluna.

Ylipäätään myynti- ja markkinaosuuslukuja ei kannata ottaa turhan vakavasti, ne ovat pelkkiä arvioita nykyään laitteiden myyntilukuja eivät tunnu ilmoittavan neljännesraportissaan kuin Blackberry ja Apple, Samsung lopetti monta vuotta sitten.

[1] http://tech.fortune.cnn.com/2014/04/11/...-tablet-misled/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.