Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia päivittää HERE-karttapalvelunsa Windows Phone 8.1:n myötä

11
Juha Tuppi

Nokia päivittää HERE-karttapalvelunsa Windows Phone 8.1:n myötä
Nokian karttapalveluiden päivitysten on tarkoitus muun muassa lisätä sovellusten kilpailukykyä Googlen vastaavien palveluiden kanssa.

All About Windows Phone -sivusto kertoi tänään Nokian HERE Maps- ja HERE Drive+ -sovellusten tulevasta päivityksestä. Uudistukset pitävät sisällään karttasisällön päivityksen, jatketun tuen 3D-rakennusten näyttämiselle karttanäkymässä sekä parannellut satelliittikuvat. Lähteen mukaan satelliittinäkymät tulevat olemaan päivitysten myötä huomattavasti lähempänä Googlen palveluiden satelliittikuvien laatua.

Lisäksi molemmat sovellukset päivittyvät uusilla kosketuskomennoilla: HERE Maps -sovelluksen uudistukset sallivat karttanäkymän pyörittämisen kiertoliikkeellä sekä sen tuomisen ylhäältä kuvatusta näkymästä sivuttaistasoon vetämällä ylhäältä alas 3D-rakennusten aktivoimiseksi. HERE Drive+ tulee saamaan kosketusominaisuuden, joka mahdollistaa uuden päämäärän valinnan kartalta pitkällä painalluksella.Aikaisemmin vain korkeamman hintaluokan Lumioille saatavilla ollut HERE Drive+ -sovellus, joka tarjoaa vaihe vaiheelta ohjattua GPS-navigointia autoliikenteelle 97 eri maassa, tulee olemaan päivityksen myötä saatavilla kaikille Windows Phone 8.1 -laitteille. Päivitykset on tarkoitus julkaista yhdessä virallisen Windows Phone 8.1 -version kanssa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Päivitykset on tarkoitus julkaista yhdessä virallisen Windows Phone 8.1 -version kanssa.


Julkaistu erillisenä jokin aika sitten, eli WP 8.1 koneisiin Here Maps / Drive sovellus on kaupasta ladattavissa.

Vastaa
Taeco
Taeco

2

Lainaus:

sekä sen tuomisen ylhäältä kuvatusta näkymästä sivuttaistasoon vetämällä ylhäältä alas 3D-rakennusten aktivoimiseksi.


Itsellänikin on tuo versio jo ja kaikki rakennukset on kyllä 3D:nä mutten tuon kuvauksen perusteella kuollaksenikaan keksi, miten saan kuvakulmaa vaihdettua. Kartan saan kyllä pyörimään, mutten saa loivempaa katselukulmaa... Kuitenkin tähän on joku helppo tapa ja olen vain tyhmä...

P.S. En tiedä onko kukaan huomannut, mutta 3D-kartat toimivat WP8.1:n uudessa selaimessa:

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

...mutten tuon kuvauksen perusteella kuollaksenikaan keksi, miten saan kuvakulmaa vaihdettua.

Kuvakulman säätö tapahtuu kahdella sormella pyyhkimällä. 3D rakennukset tosiaan olleet jo aijemmissa versioissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Narita-sama (vahvistamaton)

4

HEREn pitää tehdä Japanille hyvät kartat ja navigointi myös.

Siellä niitä nimittäin todellakin tarvitaan, japanilaisten itsensä toimesta myös.

Hyvä japanilainen ystäväni käyttää auton navigaattoria aina kotikylältä poistuessaan. Hän on asunut sillä seudulla koko ikänsä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

5

"Lisäksi molemmat sovellukset päivittyvät uusilla kosketuskomennoilla..."

Jutussa käytetään sanaa "päivittäminen" oudosti. Se mitä Nokia tässä tekee ei ole sovelluksen päivittämistä vaan esimerkiksi uudistamista, parantamista tai uusien ominaisuuksien tuomista. Päivittäjiä ovat käyttäjät, jotka asentavat uuden version. Tätä virhettä on alkanut näkyä vähemmän ammattimaisesti toteutetuilla sivustoilla jonkin verran. Termit ovat työkalu, joka kannattaa pitää kunnossa.

Vastaa
7520G
7520G

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus:

sekä sen tuomisen ylhäältä kuvatusta näkymästä sivuttaistasoon vetämällä ylhäältä alas 3D-rakennusten aktivoimiseksi.


Itsellänikin on tuo versio jo ja kaikki rakennukset on kyllä 3D:nä mutten tuon kuvauksen perusteella kuollaksenikaan keksi, miten saan kuvakulmaa vaihdettua. Kartan saan kyllä pyörimään, mutten saa loivempaa katselukulmaa... Kuitenkin tähän on joku helppo tapa ja olen vain tyhmä...

P.S. En tiedä onko kukaan huomannut, mutta 3D-kartat toimivat WP8.1:n uudessa selaimessa:

Kuinka sait toimimaan tuo jutun selaimessa? Itselläni valittaa, ettei puhelimelleni ole tuettuna jotakin ja kun kopioin linkin kuvastasi selaimeen, puhelimeni avasi Here-sovelluksen ja näytti sijainnin siitä kohdalta. Kuinkas yleensäkin noita 3d juttuja WP:ssä voi katsoa? Lumia 920 kyseessä.

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 7520G:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus:

sekä sen tuomisen ylhäältä kuvatusta näkymästä sivuttaistasoon vetämällä ylhäältä alas 3D-rakennusten aktivoimiseksi.


Itsellänikin on tuo versio jo ja kaikki rakennukset on kyllä 3D:nä mutten tuon kuvauksen perusteella kuollaksenikaan keksi, miten saan kuvakulmaa vaihdettua. Kartan saan kyllä pyörimään, mutten saa loivempaa katselukulmaa... Kuitenkin tähän on joku helppo tapa ja olen vain tyhmä...

P.S. En tiedä onko kukaan huomannut, mutta 3D-kartat toimivat WP8.1:n uudessa selaimessa:

Kuinka sait toimimaan tuo jutun selaimessa? Itselläni valittaa, ettei puhelimelleni ole tuettuna jotakin ja kun kopioin linkin kuvastasi selaimeen, puhelimeni avasi Here-sovelluksen ja näytti sijainnin siitä kohdalta. Kuinkas yleensäkin noita 3d juttuja WP:ssä voi katsoa? Lumia 920 kyseessä.

Pitää olla WP8.1 (ja IE11, joka tulee sen mukana). Mutta koska tuo sivu on suunniteltu pöytäkoneille, sen käyttökokemus ei ole mikään paras mahdollinen... Pointtini olikin vain se, että se toimii nyt ja kehittäjät voivat aloittaa 3D-elementtien käytön mobiilisivuillaankin.

Ehkä alustariippumattomat selainpelit vielä joskus yleistyvät kännyköilläkin. Olisi kehittäjille vähemmän koodattavaa ja kaikki pelit olisivat kaikkien alustojen käytössä. Apple ja Google toisin eivät välttämättä ilahtuisi ajatuksesta ekosysteemeineen.

Vastaa
7520G
7520G

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 7520G:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus:

sekä sen tuomisen ylhäältä kuvatusta näkymästä sivuttaistasoon vetämällä ylhäältä alas 3D-rakennusten aktivoimiseksi.


Itsellänikin on tuo versio jo ja kaikki rakennukset on kyllä 3D:nä mutten tuon kuvauksen perusteella kuollaksenikaan keksi, miten saan kuvakulmaa vaihdettua. Kartan saan kyllä pyörimään, mutten saa loivempaa katselukulmaa... Kuitenkin tähän on joku helppo tapa ja olen vain tyhmä...

P.S. En tiedä onko kukaan huomannut, mutta 3D-kartat toimivat WP8.1:n uudessa selaimessa:

Kuinka sait toimimaan tuo jutun selaimessa? Itselläni valittaa, ettei puhelimelleni ole tuettuna jotakin ja kun kopioin linkin kuvastasi selaimeen, puhelimeni avasi Here-sovelluksen ja näytti sijainnin siitä kohdalta. Kuinkas yleensäkin noita 3d juttuja WP:ssä voi katsoa? Lumia 920 kyseessä.

Pitää olla WP8.1 (ja IE11, joka tulee sen mukana). Mutta koska tuo sivu on suunniteltu pöytäkoneille, sen käyttökokemus ei ole mikään paras mahdollinen... Pointtini olikin vain se, että se toimii nyt ja kehittäjät voivat aloittaa 3D-elementtien käytön mobiilisivuillaankin.

Ehkä alustariippumattomat selainpelit vielä joskus yleistyvät kännyköilläkin. Olisi kehittäjille vähemmän koodattavaa ja kaikki pelit olisivat kaikkien alustojen käytössä. Apple ja Google toisin eivät välttämättä ilahtuisi ajatuksesta ekosysteemeineen.

Minulla on WP8.1 asennettuna.

Vastaa
Taeco
Taeco

9

Kokeile mennä vain sinne here.com ja sitten valitse karttanäkymä ja sitten 3D. Voi kyllä lagata hiukan puhelimellasi, kun se ei ole mikään kevyin mahdollinen sivu edes tietokoneelle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nasaleisson (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ademeion:

"Lisäksi molemmat sovellukset päivittyvät uusilla kosketuskomennoilla..."

Jutussa käytetään sanaa "päivittäminen" oudosti. Se mitä Nokia tässä tekee ei ole sovelluksen päivittämistä vaan esimerkiksi uudistamista, parantamista tai uusien ominaisuuksien tuomista. Päivittäjiä ovat käyttäjät, jotka asentavat uuden version. Tätä virhettä on alkanut näkyä vähemmän ammattimaisesti toteutetuilla sivustoilla jonkin verran. Termit ovat työkalu, joka kannattaa pitää kunnossa.

Onneksi teikäläistä ei ikinä näytä kiusaavan samankaltaiset virheet jos ne ovat eksyneet Samsung-aiheisiin uutisiin, en muista nähneeni että tämä vahvistamaton käyttäjä "Ademeion" olisi kertaakaan takertunut minkäänlaisiin muotovirheisiin Samsung tai android uutisissa ;-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nasaleisson:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ademeion:

"Lisäksi molemmat sovellukset päivittyvät uusilla kosketuskomennoilla..."

Jutussa käytetään sanaa "päivittäminen" oudosti. Se mitä Nokia tässä tekee ei ole sovelluksen päivittämistä vaan esimerkiksi uudistamista, parantamista tai uusien ominaisuuksien tuomista. Päivittäjiä ovat käyttäjät, jotka asentavat uuden version. Tätä virhettä on alkanut näkyä vähemmän ammattimaisesti toteutetuilla sivustoilla jonkin verran. Termit ovat työkalu, joka kannattaa pitää kunnossa.

Onneksi teikäläistä ei ikinä näytä kiusaavan samankaltaiset virheet jos ne ovat eksyneet Samsung-aiheisiin uutisiin, en muista nähneeni että tämä vahvistamaton käyttäjä "Ademeion" olisi kertaakaan takertunut minkäänlaisiin muotovirheisiin Samsung tai android uutisissa ;-)

Ei kyseessä ole muotovirhe, vaan ihan selvä termivirhe, eli termin käyttäminen väärässä merkityksessä. Minua ei kiinnosta se, mitä laitetta tai valmistajaa koskevassa artikkelissa tällaisia virheitä esiintyy, vaan kiinnittää niihin huomiota, jotta virheet eivät leviäisi laajemmalle. Leviäminen tapahtuu tällä matalan kynnyksen toimittamisen aikakaudella todella nopeasti, varsinkin kun monet ihmiset eivät ole vielä sisäistäneet (vaikka kysyttäessä ehkä sanovatkin ymmärtävänsä), että nykyään pitää olla kriittisempi ja tarkempi sen suhteen, mitä lukee. Netistä löytyy huipputasoa, kuraa ja kaikkea näiden väliltä.

Koska tunnut suhtautuvan vähättäelevästi mainitsemaani virheeseen, annan tässä esimerkin vastaavantasoisesta virheestä muussa asiassa. Sellainen voisi olla vaikka se, kun joku sanoo huoltaneensa autonsa moottorin, kun on vaihtanut siihen kireämmät nokat tehon nostamiseksi. Sana "huoltaa" liittyy kyllä aihepiiriin (jonkin toimenpiteen tekeminen auton moottorille), mutta valittu ilmaus on kuitenkin selvästi väärä. Et varmaankaan toivoisi, että sanoja alettaisiin laajasti käyttämään ja käsittämään väärin tällä tavalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.