Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yahoo lupailee Applelle "Googlesta vapaata iPhonea"

1
Manu Pitkänen

Yahoo lupailee Applelle Googlesta vapaata iPhonea
Yahoon toimitusjohtaja Marissa Mayer tekee tällä hetkellä kaikkensa, jotta Apple vaihtaisi Safarin (iOS) oletushakukoneen Googlesta Yahooseen. Wall Street Journal kertoi yhtiöiden lähentymisestä vuosi sitten, jolloin asiasta käytiin myös keskustelua. Apple hyödyntää Yahoota jo urheilu-, sää- ja taloustiedoissa. OS X:llä Safari käyttää jo Yahoota oletushakukoneena.

Re/coden mukaan keskusteluyhteys on edelleen olemassa ja Yahoo tekee parhaillaan töitä, jotta se saisi palautettua hakukoneosaamisen yhtiöön. Tällä hetkellä Yahoo turvautuu Microsoftin hakuteknologiaan kymmenvuotisen sopimuksen mukaisesti. Mayer haluaisi kuitenkin jo päästä eroon Microsoftin talutusnuorasta.Mayer saattaa onnistuakin tavoitteessaan, sillä Microsoftin kanssa tehdystä hakusopimuksesta löytyy varsin iso porsaanreikä: mobiili- ja kontekstihaku ei kuulu sopimuksen piiriin. Tämä antaa Yahoolle mahdollisuuden luoda hakupalvelun, jota Applekin voisi käyttää iOS:ssä. Rahaa oman hakuteknologian kehittämiseen on tulossa, sillä kiinalainen verkkojätti Alibaba on listautumassa pörssiin ja Yahoo on samalla myymässä puolet sen 24 prosentin omistusosuudesta.

Apple ei voi kuitenkaan tuosta vain siirtyä Yahoon kelkkaan, koska sillä on Googlen kanssa rahakas sopimus. Google maksaa Applelle vuosittain yli miljardi dollaria siitä, että iPhone ja iPad käyttävät Googlen hakukonetta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Lainaus:

OS X:llä Safari käyttää jo Yahoota oletushakukoneena

Eikä käytä. Oletushakukone on Google. Yahoo ja Bing ovat muut vaihtoehdot, aivan kuten iOS:ssakin.

Siri sitten hakee iOS:lla tietoja niin Googlesta, Bingistä, Wofram Alphasta kuin Yahoostakin, riippuen mitä haetaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja