Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung uskoo biometriikan tulevaisuuteen mobiililaitteissa – seuraavana vuorossa iirisskannerit

2
Juha Tuppi

Samsung uskoo biometriikan tulevaisuuteen mobiililaitteissa – seuraavana vuorossa iirisskannerit
Biometriikka vaikuttaa olevan Samsungin mielestä kuuma trendi - valmistaja silmäileekin jo seuraavaa teknologiaa mobiililaitteisiinsa.

The Wall Street Journal raportoi eilen Samsungin pyrkimyksistä jatkaa biometriikan hyödyntämistä mobiililaitteidensa turvallisuusjärjestelmissä. Sormenjälkilukija on jo nähty yhtiön uusimmassa lippulaivapuhelimessa Galaxy S5:ssä, ja Samsung suunnitteleekin tuovansa kyseisen teknologian kaikkiin mobiililaitteisiinsa, edullisimmat mallit mukaan lukien.

Eteläkorealaisvalmistaja ei kuitenkaan aio jäädä lepäilemään laakereillaan, vaan etsii uusia biometriikkaan perustuvia teknologioita laitteisiinsa. Samsungin vanhemman varapääjohtajan Rhee In-jongin mukaan seuraava lupaavan oloinen menetelmä liittyy silmän iiriksen skannaamiseen. Hän myös totesi yhtiön seuraavan markkinajohtajana markkinoiden trendejä – hieman erikoinen lausunto viitannee sekä Samsungin sormenjälkilukijaan, joka lanseerattiin Applen Touch ID-järjestelmän vanavedessä, että valmistajien yleiseen kiinnostukseen iirisskannerin tarjoamiin mahdollisuuksiin.Iirisskanneri on tarkoitus tuoda ensin korkeamman hintaluokan laitteisiin, mutta mikäli Samsung noudattaa samaa kaavaa kuin sormenjälkilukijan suhteen, se on odotettavissa myöhemmin yleisesti kaikkiin valmistajan mobiililaitteisiin. Ottaen kuitenkin huomioon ongelmat Galaxy S5:n sormenjälkilukijan kanssa, nähtäväksi jää, kuinka kannattavaksi biometriseen turvajärjestelmään satsaaminen todellisuudessa osoittautuu.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

tataka
tataka

1

Yksi iso ongelma joka puhelimissa on se että ainakin androideissa ei voi hard resetiä estää jollei ole rootannu ja asentanut avastin anti theft jolla pystyy suojaamaan siltä.

Eli vaikka olisi sormenjälkiskanneri, iriiskanneri sekä dna skanneri sekä vielä 10 merkin salasana ei se estä varasta saamasta puhelinta myytyä, koska hard resetin saa tehtyä minuuteissa jonka jälkeen puhelin myyntivalmis. Tuli todettua kun kaverini mies kuoli ja puhelin(galaxy young) oli suojattu koodilla ja hän kysyi että saako hän sitä enää käyttöönsä(ei halunnut tietoja säilyttää) ja mietin ensin että pitäisi huoltoon viedä tms mutta katsoin hard resetin ohjeet ja parissa minuutissa videon katsottuani oli puhelin käyttövalmis.

Ihan älytöntä että noin helposti sen voi tehdä, toivonmukaan tulee pian puhelimiin puhelimen tappokytkin jolloin varkaat eivät varastaisi niitä kun eivät niitä saisi myytyä(paitsi osina joista ei saa niin paljoa kuin kokonaisesta toimivasta)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Yksi iso ongelma joka puhelimissa on se että ainakin androideissa ei voi hard resetiä estää jollei ole rootannu ja asentanut avastin anti theft jolla pystyy suojaamaan siltä.


Hard reset on hyvä olla mahdollista, toki siinä on se haitta että joka voi tehdä sen piruuttaan. mutta haitta vs etu on edun puolella. Hyvä ettei esim suojakoodi saati sormenjälki, iris ole pysyvä ja kiertämätön, vaan suht helposti nollattavissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:


Eli vaikka olisi sormenjälkiskanneri, iriiskanneri sekä dna skanneri sekä vielä 10 merkin salasana ei se estä varasta saamasta puhelinta myytyä, koska hard resetin saa tehtyä minuuteissa jonka jälkeen puhelin myyntivalmis.


Nuo tekniikat ei ole varastamisen estämistä varten, vaan laitteen sisällön suojaamista varten. Jos varas ei saa tietoja, vaan vain laitteen tyhjenenttyä, niin homma on toiminut.


Varastettujen laitteiden jäljittämiseen ja niiden käytön estämiseen on muita konsteja.

Lainaus:

toivonmukaan tulee pian puhelimiin puhelimen tappokytkin ...


Konsteja on ollut ja vaihteeksi jenkki suunnalta on tulossa puolipakolla. Siitä taasen säikkyy yksityisyyttä suojelevat.

Osassa laitteita nuo rajoittaa lähinnä harrastelia näpistelyä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja