Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google aikoo esitellä 3D-skannaavan tabletin

Manu Pitkänen

Google aikoo esitellä 3D-skannaavan tabletin
Englanninkielinen sanonta It takes two to tango vaikuttaisi pätevän Googlen Project Tango -hankkeeseen, sillä Wall Street Journalin tietojen mukaan internetjätti on kehittänyt 3D-kuvausta tukevan tabletin aiemmin esitellyn puhelimen seuraksi. Tango-tabletti saatetaan esitellä kesäkuun lopulla Googlen I/O-tapahtumassa.

Tango-tabletti on Wall Street Journalin haastatteleman lähteen mukaan seitsemäntuumainen ja siitä löytyy kaksi takakameraa sekä syvyyssensori, joiden avulla esineistä voidaan tehdä nopeasti kolmiulotteisia malleja. Näitä malleja voidaan tarvittaessa hyödyntää esimerkiksi laajennetun todellisuuden sovelluksissa sekä peleissä, miksei myös 3D-skannerina 3D-tulostimille.

Vaikka Project Tango -puhelimen tarkkuus ei vedäkään vertoja millimetrintarkoille 3D-laserskannereille, on prototyyppilaitteen skannaustarkkuus kuitenkin ihan kelvollinen.Googlen tarkoituksena on valmistaa tablettia 4 000 kappaletta, joten kauppojen hyllyiltä sitä on turha hakea. Internetjätin tarkoituksena on todennäköisesti jakaa laitteita kehittäjille.

Project Tango -puhelimen taustalla on israelilaisen PrimeSensen teknologiaa, minkä Apple osti viime vuonna itselleen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.