Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta kiristettiin miljoonia euroja

Manu Pitkänen

Nokialta kiristettiin miljoonia euroja
MTV Uutisten tietojen mukaan Nokia maksoi vuodenvaihteessa 2007–2008 useita miljoonia euroja yhtiötä kiristäneelle taholle, joha uhkasi paljastaa yhtiön matkapuhelimiin liittyvän salauskoodin. Allekirjoitussalausavaimen paljastumisen myötä Nokia ei olisi enää pystynyt takaamaan sitä, että Symbian-matkapuhelimiin päätyy vain yhtiön hyväksymiä ohjelmia.

MTV:n uutisessa ei mainita juurikaan tapaukseen liittyviä yksityiskohtia, kuten vaikkapa summaa jonka Nokia suostui pulittamaan kiristäjille, mutta lunnasrahojen maksu suoritettiin Hollywood-elokuvan tyylisesti: rahat laitettiin laukkuun ja toimitettiin Särkänniemen huvipuiston lähistöllä olevalle parkkipaikalle, josta kiristäjät kävivät noukkimassa rahansa. Kiristäjien henkilöllisyys ei ole tiedossa. Ei myöskään tiedetä sitä, miten he pääsivät käsiksi Nokian allekirjoitusavaimeen.

Nokia kertoi vuonna 2011 lopettavansa Symbian-käyttöjärjestelmän käytön. Viimeiset Symbian-puhelimet toimitettiin viime vuoden kesällä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.