Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusien iPhone-mallien valmistuksen alkaminen näkyy tilauskirjoissa

1
Manu Pitkänen

Uusien iPhone-mallien valmistuksen alkaminen näkyy tilauskirjoissa
Japanilaisten yhtiöiden tilauskirjat ovat alkaneet täyttyä kesän ja Applen syksyllä esiteltävien laitteiden valmistuksen lähestyessä, raportoi talousjulkaisu Nikkei. Vaikka kaikkia tilauksia ei voidakaan laittaa Applen piikkiin, on amerikkalaisyhtiöllä silminhavaittava vaikutus kevät-kesän kysyntäpiikkiin.

Nikkein mukaan Apple olisi tilannut japanilaisilta konevalmistajilta muun muassa uusia automaattisorveja. Niitä on tilattu muiden muassa Tsugamilta, Fanucilta ja Brother Industriesilta. Automaattisorvien ja kaikkien muidenkin konetyökalujen kysyntä kasvoi Japanissa toukokuussa 24 prosenttia vuodentakaiseen nähden. Toimitukset Kiinaan, jossa Applen laitteet valmistetaan, kasvoivat 7,5-kertaisiksi.
Työkalujen lisäksi Apple on tilannut elektroniikkakomponentteja Japanista. Taiyo Yudenilta on tilattu uusia keraamisia kondensaattoreita (0,6 x 0,3 mm). Mitsumi Electriciltä on vuorostaan tilattu komponentteja optista kuvanvakainta varten. Nikkein jutussa ei mainita suoraan, että onko Apple tilannut näitä osia, mutta antaa kuitenkin aiheen olettaa näin. Aiemmin keväällä Nikkei kertoi Mitsumin kolminkertaistavan OIS-komponenttien toimitukset 60 miljoonaan kappaleeseen.

Applen puhelimissa ei ole käytetty aiemmin optista kuvanvakainta, mutta patenttihakemusten perusteella yhtiö on kuitenkin osoittanut kiinnostusta tekniikkaa kohtaan. Japanilainen rahoituspalveluyhtiö Nomura Securities arvioi vuoden alussa, että seuraavassa iPhonessa käytettäisiin optista kuvanvakainta.

Nikkein tietojen mukaan markkinoille olisi tänä vuonna tulossa 4,7-tuumaisen iPhonen lisäksi 5,5-tuumainen malli.

Kommentit (1)

Jakele
Jakele

1

Jaha. Vaihteeksi taas optinen vakain, niinkuin alkujaankin ennakoivat, mutt väliin 'lanseerasivat' elektroonisen vakaimen ...ohjelmallinen(ko?)...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja